Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Κλειστές οι πόρτες για την ομογένεια..... από την Κυβέρνηση Ομπάμα

Η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Τουρκία, την οποία σχεδίασε μεθοδικά το ζεύγος Κλίντον με τη βοήθεια του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αποτελεί πλήγμα εναντίον της ομογένειας, που δεν κατόρθωσε να προβλέψει ή να αποτρέψει το γεγονός. Τώρα πλέον το μόνο που μπορεί να κάνει η ομογένεια είναι να ακούσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στις 24 Μαρτίου, όταν υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου θα τον επισκεφθεί, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος θα απευθύνει σύντομη ομιλία στους Ελληνοαμερικανούς. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν αποτελεί καινοτομία, διότι και ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους εκμεταλλευόταν αυτή την ευκαιρία για να απευθυνθεί στο ελληνικό στοιχείο των ΗΠΑ και να μιλήσει υπέρ της Ελλάδας.

Στο εξής η ομογένεια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, καθώς από την επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Αγκυρα καταδεικνύεται ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά της ώστε να φθάσει στο σημείο να επηρεάζει την αμερικανική κυβέρνηση. Μέχρι αυτή τη στιγμή η μοναδική ομογενής η οποία έχει άμεσες σχέσεις με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό μπορεί να τις αξιοποιήσει ώστε να επηρεάσει τις θέσεις της, είναι η κόρη του ομογενούς μεγαλοεπιχειρηματία Αντζελο Τσακόπουλου από την Καλιφόρνια. Η κυρία Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη είχε αναλάβει την υποστήριξη της κυρίας Κλίντον όταν η τελευταία επεδίωκε να εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη συνέχεια, με τη συντριπτική νίκη του κ. Μπαράκ Ομπάμα, η κυρία Τσακοπούλου αναγκάστηκε να συνδεθεί με την ομάδα εκλογής του κ. Ομπάμα, την επιτροπή «Ελληνοαμερικανοί για την εκλογή του Ομπάμα», όπου πρόεδρος ήταν ο Αλέξη Γιαννούλιας.


Αδυναμία προσέγγισης

Μάλιστα, η κυρία Τσακοπούλου προαλείφετο να αναλάβει τη θέση της πρεσβευτού στην Αθήνα, αλλά τελικά ούτε αυτό έγινε. Η κυρία Κλίντον φέρεται να δήλωσε πως θα παραμείνει ο νυν πρέσβης. Από τώρα δε και στο εξής κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι δυνατότητες έχει πλέον η ομάδα αυτή για να προσεγγίσει και να επηρεάσει την κυρία Κλίντον. Αλλωστε η όλη αρνητική της στάση φάνηκε και από την πρόσφατη υποδοχή στην Ουάσιγκτον της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία υποδέχτηκε για 3 λεπτά της ώρας, ίσως και λιγότερο, στο Treaty Room του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρέπει δε να λάβει κανείς υπόψη ότι την επόμενη μέρα η κυρία Κλίντον υποδεχόταν στην αίθουσα τελετών του υπουργείου τον αποκαλούμενο πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Φάτμι Σεντίου και τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι, αν και στην αίθουσα υπήρχαν μόνο εννέα άτομα!

Διαφαίνεται λοιπόν πως η ομογένεια μάλλον μέχρι στιγμής κλειστές πόρτες συναντά. Η εταιρία δημοσίων σχέσεων «Μανάτος-Μανάτος», το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο του Ευγένιου Ρωσσίδη, η ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σε ό,τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίζει σε θεαματικά αποτελέσματα. Θα πρέπει μάλιστα να πούμε ότι οι προσπάθειες της ομογένειας να πλησιάσει το νέο πρόεδρο θα συναντούν και την πόρτα του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ, ο οποίος δεν τρέφει ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα προς το ελληνοαμερικανικό στοιχείο και ήταν εκείνος που επηρέασε αρνητικά την προοπτική επίσκεψης του κ. Καραμανλή στο Λευκό Οίκο.

Παρουσία στο Κογκρέσο

Ευτυχώς η ομογένεια έχει ισχυρή φωνή στο Κογκρέσο, όπου έχει πετύχει πολλά. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Προώθησης Ελληνικών Υποθέσεων προστέθηκαν πέντε Αμερικανοί βουλευτές και συνολικά ο αριθμός έφθασε στους 135. Συγκεκριμένα, έχουν ενταχθεί η Ileana Ros-Lehtinen, ηγετικό στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τη Φλόριντα, η Dina Titus, Δημοκρατική από τη Νεβάδα, ο Joe Sestak, Δημοκρατικός από την Πενσιλβάνια, ο Spencer Bachus, Ρεπουμπλικανός από την Αλαμπάμα και ο Michael McMahon, Δημοκρατικός από τη Νέα Υόρκη.

Του Λάμπρου Παπαντωνίου Aπό την Ουάσιγκτoν

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=80574

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.