Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Εκλογές στα Σκόπια :Ο Γκρούεφσκι πάει να γίνει «μονάρχης στα Σκόπια» και «σουλτανίσκος των Βαλκανίων»

όπως αναφέρουν σχετικά το Βήμα και η Καθημερινή .
Και γιατί να μην το κάνει ?

  • πρώτα από όλα έχει την συμπαράσταση της πλειοψηφίας των σλαβομακεδόνων.
  • η όποια αντιπολίτευση δεν εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη στον λαό
  • ελέγχει όλα τα ΜΜΕ
  • και το κυριώτερο.....οι ΗΠΑ τον στηρίζουν. Μην ξεχνάμε ότι ο Γκρούεφσκι συναντήθηκε ήδη με τον Μπάιντεν (κάποιοι άλλοι ακόμα παρακαλάνε) και θεωρεί ότι η συνεργασία του με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σειρά ζητημάτων θα εξακολουθήσει να του εξασφαλίζει διεθνή προστασία. Χαρακτηριστικά, στο έδαφος των Σκοπίων βρίσκεται ουσιαστικά το 1/3 της θηριώδους αμερικανικής βάσης Μπόντστιλ (το κύριο μέρος βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο), όπως και η επίσης αμερικανική βάση στο Κρίβολακ (η πρώτη φάση ολοκλήρωσής της αναμένεται εντός του φθινοπώρου, ενώ πλήρως έτοιμη επιχειρησιακά αναμένεται να είναι το 2011).

Το έργο του Γκρούεφσκι για να εκλέξει αυτόν που επιθυμεί φαίνεται εύκολο. Το χαρτί του εθνικισμού και της «μακεδονικής ταυτότητας» εξακολουθεί να αποδίδει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να συγκινείται από τα όσα υποστηρίζει η πλευρά . Τσερβενκόφσκι και τα υπόλοιπα στελέχη του κύκλου των "παλαιών κομμουνιστών". Η κοινωνία υπομένει προς το παρόν τις οικονομικές δυσκολίες. Μπορεί η ανεργία να είναι πολύ υψηλή στα αστικά κέντρα, αλλά η πΓΔΜ αποτελεί στην ουσία μία φτωχή αγροτική οικονομία. Εκεί οι επιπτώσεις είναι μικρότερες, το ίδιο και η γκρίνια για την κυβέρνηση.

Προσωπικά όπως έχω πει περιμένω ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των εχθρικών ενεργειών από τα Σκόπια αλλά και από πλευράς ΗΠΑ. Ο Ομπάμα τελικά είναι φούσκα.
Όσα για τα περί συμβιβασμού και μετριοπαθών φωνών που λένε μερικοί ας μην γελιόμαστε. Και να μην είχαν την υποστήριξη από τις ΗΠΑ πάλι στο θέμα του ονόματος δεν θα έκαναν πίσω για λόγους ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.