Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Περίλαμπρο ανάκτορο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλύπτεται στην Πέλλα

Ως το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο της Μακεδονίας, όπου γεννήθηκε, εκπαιδεύτηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, περιγράφουν οι αρχαιολόγοι το ανάκτορο που εντοπίστηκε στην αρχαία Πέλλα, έπειτα από τρία χρόνια ανασκαφών.


Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι εντυπωσιακά: Χώροι συμποσίων, δεκάδες κοιτώνες και εστιατόρια, παλαίστρα με ψηφιδωτά δάπεδα, πισίνα, λουτρά και χώροι προετοιμασίας και εκπαίδευσης των νεαρών γόνων των Μακεδόνων αριστοκρατών που χρονολογούνται στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Το συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων ανάκτορο (μήκους 400 μ. και πρόσοψης 160 μ.) αποκαλύπτεται δυτικά του σημερινού χωριού και βόρεια του σημείου όπου βρίσκεται το νεοανεγερθέν Μουσείο Πέλλας.


Σύμφωνα με τα Νέα, στο εσωτερικό του ανακτόρου οι ανασκαφείς εντόπισαν χώρους δείπνων και συμποσίων και γύρω από την ενσωματωμένη στο κτίριο παλαίστρα ελαιοθέσια (χώροι όπου οι εκπαιδευόμενοι νεαροί βασιλόπαιδες άλειφαν με λάδι τα σώματά τους προετοιμαζόμενοι για αθλοπαιδιές).


Ο πυρήνας του κτιρίου των ανακτόρων χρονολογείται στα πρώιμα χρόνια, όπως και ολόκληρη η πόλη της Πέλλας.


«Πρόκειται για το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο στον μακεδονικό χώρο» δηλώνει ο αρχαιολόγος Παύλος Χρυσοστόμου, ανασκαφέας της ευρύτερης περιοχής την τελευταία 25ετία, που μετέχει στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, με εισήγηση υπό τον τίτλο «Πέλλης βασίλειον».



πηγή:in.gr

9 σχόλια:

  1. MIA EPIGRAFI KSEXASATE NA VALETE POU VRETHIKE EKI STO ANAKTORO GIATI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από το "Βασιλικός" βρέθηκε και κάτι άλλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. meta tis 12.00 tha to grapso an den se pirazi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τον αγγελιοφόρο βρέθηκαν επιγραφές να γράφουν :
    «ΠΕΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΑΡΧΩΝ».
    «ΠΕΛΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

    http://agelioforos.gr/archive/article.asp?date=3/31/2009&page=32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. h epigrafi pou vrethike egrafe "EBETESE ATINIANI SPARTIANI TIVIANI" sta kirilika :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να υποθέσω ότι η επιγραφή "θάφτηκε" και αυτή από τους πάντα κακούς Έλληνες ;
    Εδώ οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έξω από το κοινοβούλιό τους έχουν Ελληνικές επιγραφές, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν βρεί επιγραφές στα σλαβικά ούτε για δείγμα.
    Πως γίνεται ΜΟΝΟ οι Έλληνες να πέφτουν πάνω σε τέτοια ευρήματα μόνο ο θεός των Μακεδονοειδών ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τον Ανώνυμο 1 Απρίλιος 2009 2:00 μμ:

    Από που το ξέρεις; Έχεις κάποια σοβαρή πηγή; Γιατί από το μυαλό μου, και εγώ μπορώ να πω τι επιγραφές βρέθηκαν στον Πλούτωνα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.