Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

«ΣΥΜΜΟΡΙΑ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΣΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

του Όμηρου Φωτιάδη
αναδημοσίευση απο το strategy-geopolitics.blogspot

Το πολιτικά «ορθόν» στο Μαξίμου και στο ΥΠΕΞ, είναι βέβαιο πως στις επικείμενες εκλογές στη FYROM θα επιθυμούσε την ενίσχυση των μετριοπαθών κύκλων στα Σκόπια. Η σχολή σκέψης «Τσερβένκοφσκι», θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την ελληνική διπλωματία αλλά και την κυβέρνηση Καραμανλή. Υπάρχει όμως –και θα διατυπωθεί ευθέως- και η αιρετική άποψη: Ότι δηλαδή θα εξυπηρετούσε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα η παγίωση των αδιάλλακτων κύκλων στη FYROM. O λόγος είναι προφανής: Η παραμονή του Γκρουέφσκι στην εξουσία θα προσέφερε το καλύτερο «άλλοθι» στην ελληνική εξωτερική πολιτική, προς απεγκλωβισμό από τον διαπραγματευτικό κατήφορο. Μια νέα επικράτηση του Γκρουέφσκι θα απομακρύνει τη λύση της σύνθετης ονομασίας, την οποία ευχαρίστως θα δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση. Η παραμονή στην εξουσία των σκληροπυρηνικών στα Σκόπια, σημαίνει πως θα μας σώσει η αδιαλλαξία τους. Ενώ εκείνοι θα παραδοθούν στην απομόνωση που οι ίδιοι επέλεξαν.

Έχει αρχίσει να παγιώνεται και στην Ευρώπη η αντίληψη πως η καθεστηκυία πολιτική τάξη στα Σκόπια είναι παραδομένη στην μισαλλοδοξία και στον σωβινισμό. Νέα στοιχεία όμως, καταδεικνύουν πως είναι παραδομένη και στα του οργανωμένου εγκλήματος. Οι μυστικές υπηρεσίες της FYROM εμπλέκονται στη διακίνηση ανθρώπων (trafficking), καθώς και σε λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Το σημαντικό και εξόχως πολιτικό, είναι η διασύνδεση με το κύκλωμα αυτό του Σάσσο Μιγιάλκωφ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των υπηρεσιών Αντικατασκοπίας και Αντιτρομοκρατίας της FYROM, αλλά και πρώτος ξάδελφος του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι.

Ο Μιγιάλκωφ δέχεται αντιπολιτευτικά πυρά, για ενίσχυσή του με μαύρο χρήμα από την σκοπιανή μαφία και από εταιρείες όπως τη «ΜΕΤΑΛΕΤΣ», τη «SEAVUSΗ» και την «ΑΓΡΟΚΟΜΠΙΝΑΝΤ». Επιπλέον, πονοκέφαλο στον Γκρουέφσκι, δημιουργούν και οι διασυνδέσεις του «ξάδερφου» με τους αλβανόφωνους του Τέτοβο, αφού ο Μιγιάλκωφ φέρεται να έχει λάβει μίζες από το αλβανικό «Δημοκρατικό Κόμμα» για να καλύπτει τους Αλβανούς της FYROM, στο λαθρεμπόριο όπλων που διεξάγουν στο Κόσσοβο και στη Βουλγαρία. Είναι κοινό μυστικό στα Σκόπια, ότι πριν λίγους μήνες, ο Μιγιάλκωφ προσέφερε στους Αλβανούς του Θάτσι 250 κιλά κοκαίνης, από κατασχεθείσα ποσότητα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Το παζλ δένει με την εξαιρετικά αδύναμη προσωπικότητα του Ιβανώφ, που θα στηρίξει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι στις εκλογές. Ο Γκρουέφσκι έβγαλε πρόσφατα «καθαρό» τον αδερφό του Ιβανώφ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Έτσι, ο πρωθυπουργός ελέγχει απόλυτα τον υποψήφιό του, ο οποίος θα είναι απλώς όμηρός του και μια μαριονέττα στο θέατρο σκιών της μετεκλογικής FYROM. Είναι ενδεικτικό ότι τα ΜΜΕ στα Σκόπια δέχονται πιέσεις έως και απειλές για συγκάλυψη των δραστηριοτήτων του κυκλώματος Γκρουέφσκι. Προκύπτει λοιπόν, πως ένα μεγάλο τμήμα της βαθιά ανθελληνικής πολιτικής ελίτ των Σκοπίων, διαπλέκεται άμεσα με δραστηριότητες του κοινού ποινικού δικαίου.

Ακόμα και ελληνικά ΜΜΕ, όπως η «Ελευθεροτυπία», έκαναν λόγο σχετικά πρόσφατα για «πόλεμο χαρακωμάτων» μεταξύ της σκοπιανής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ελεγχόμενης ως έναν βαθμό από τον Τσερβένκοφσκι, και των υπηρεσιών Αντικατασκοπίας και Αντιτρομοκρατίας, ελεγχόμενων από τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι.

Τη διασύνδεση της κυβέρνησης Γκρουέφσκι με τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα, είχε επεσημάνει εδώ και δύο χρόνια ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Dimitar Stoyanov, κατά την έγκριση τότε της έκθεσης για την πρόοδο της FYROM ως υποψήφιου κράτους μέλους της ΕΕ. Ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής, υποστήριζε από τότε πως τη FYROM κυβερνά ένα καθεστώς μίας κλειστής ομάδας ανθρώπων που πουλούν ακόμη και ναρκωτικά, ενώ η χώρα αυτή δεν πληρεί επ’ ουδενί τα κριτήρια ένταξής της στους ευρω-αντλαντικούς θεσμούς.

Αυτές λοιπόν τα «επιτεύγματα» του Γκρουέφσκι και της παρέας του (ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, σωματεμπορία) θα έπρεπε να «διαφημίζουν» η ελληνική κυβέρνηση και διπλωματία στη διεθνή κοινότητα, στη διεθνή κοινή γνώμη. Ότι οι σφετεριστές του Αλέξανδρου και της ιστορίας μας είναι μια κάστα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για την ουσιαστική πρόοδο της χώρας τους, αλλά για την τσέπη τους και για τα αξιώματα που κατέχουν. Μάλλον όμως θα ήταν περιττό όσο και μάταιο να περιμένει κανείς μια τέτοια, επιθετική και παραγωγική εξωτερική πολιτική, από την ένοικο του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδος…

2 σχόλια:

  1. afou kaneis den endiaferete ti na perimenoume.... tha ta xepoulisoun ola k tha iremisoume ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου και οι δικοι μας ειναι βουτιγμενοι στα σκανδαλα με τι μουτρα θα πουν για τους απαταιωνες σκοπιανους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.