Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

O Μιλόσοσκι έστειλε επιστολή στην Μπακογιάννη

Επιστολή Μιλόσοσκι στη Ντ. Μπακογιάννη
Τετάρτη, 18.03.09

Ο Υπουργός των Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι απέστειλε επιστολή προς την Ελληνίδα ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «γνωστές» τις προτάσεις που περιέχει η επιστολή, σύμφωνα με τις οποίες ζητείται να υπάρξει «ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, μία διμερής επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εκπαίδευση και την ιστορία και ένα πλαίσιο συμφωνίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Σε ένα πρώτο σχόλιο του περιεχομένου της επιστολής, ο κ. Κουμουτσάκος αφού επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πίστευε, πιστεύει και εφαρμόζει σχέσεις καλής γειτονίας και σε αυτό δεν εξαιρεί καμία χώρα», τόνισε ότι «πεποίθηση όλων είναι ότι οι προσπάθειές μας πρέπει να εστιαστούν στο ζήτημα της εκκρεμότητας της ονομασίας», το οποίο χαρακτήρισε «κομβικό» και στις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ.

«Η λύση στο ζήτημα αυτό θα είναι και καταλύτης», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «άλλου είδους χειρισμοί έχουν χαρακτήρα παρελκυστικής τακτικής και συνιστούν απόπειρα αναστροφής προτεραιοτήτων και απόπειρα εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το αντικείμενό της».

Απαντώντας στην πτυχή της πρότασης, που αφορά την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ο εκπρόσωπος είπε ότι «η πορεία των σχέσεων εξαρτάται από την εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας» και ότι λύση στο θέμα της ονομασίας θα αποτελέσει τον «καταλύτη» για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, την περιφερειακή συνεργασία και την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να υπάρξει απάντηση στην επιστολή.
Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Υπουργός των Εξωτερικών θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ, ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, μετά τις εκλογές που πραγματοποιούνται την προσεχή Κυριακή στη γείτονα, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη αυτή είναι απολύτως «διακριτή» και δεν αφορά ούτε τις διμερείς σχέσεις, ούτε την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Ερωτηθείς αν η κίνηση των Σκοπίων σχετίζεται με την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητάει άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωση της Υπουργού των Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες, ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Οσο δε για την έκθεση της ερευνήτριας του ΟΗΕ κας ΜακΝτούγκαλ, παρέπεμψε στις απαντήσεις που δόθηκαν στο φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, από το Υπουργείο των Εξωτερικών και από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Στο ερώτημα για την παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας στην ΠΓΔΜ από τον ΟΑΣΕ, ο εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας ότι θα υπάρξει συμμετοχή του ODIHR και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, αλλά η Ελλάδα δεν θα στείλει Έλληνες παρατηρητές «για να μην δοθεί η παραμικρή δυνατότητα σκόπιμης παρερμηνείας ή σκόπιμης εμπλοκής της ελληνικής προεδρίας στα αποτελέσματα και την ποιότητα της εκλογικής διαδικασίας, από εκείνους στα Σκόπια που θα ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο».΄

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.