Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ο Βουλγαρικός Σύλλογος RADΚO ζητά την κατάργηση του ψευδομακεδονισμού στην FYROM

Ο Βουλγαρικός σύλλογος RADKO σε 28σέλιδη διακύρηξη που έστειλε στην κυβέρνηση, Προεδρο και Βουλή στην FYROM ζητάει την κατάργηση του ψευδομακεδονισμού. Στην διακύρηξη αναφέρονται ιστορικά και πολιτικά επιχειρήματα και ζητείται να προστεθεί στο προοίμιο του Συντάγματος οι φράσεις "Βουλγαρικός λαός" και "Βουλγαρική γλώσσα". Ο Vladimir Pankov του RADKO αναφέρει ότι "για μας, τους Βουλγάρους, ένα κράτος που φέρει το όνομα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο οποίο ο βουλγαρικός πληθυσμός που πλήττεται από την καταστολή, την αστυνομική παρακολούθηση και την κακομεταχείριση, τις διακρίσεις και τη γενοκτονία, δεν είναι απαραίτητο".

του Vasko Gligorijevic
πηγή : kanal5

====================================================

Υπενθυμίζω ότι το Ευρωπαικό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καταδίκασε το κράτος της FYROM το οποίο παράνομα απαγόρευσε την λειτουργία του Βουλγαρικού Συλλόγου RADKO. Η παρούσα καταδίκη είναι ένα ισχυρό χαστούκι στον ψευδομακεδονισμό των Σκοπίων διότι ως είναι γνωστό εκτός ένας από τους σκοπούς αυτής της εθνικιστικής ιδεολογίας είναι η απόρριψη του Βουλγαρικού παρελθόν των Σλαβομακεδόνων κατοίκων της FYROM. Σχετικός σύνδεσμος εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.