Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Ι. Ιατρίδης σε άρθρο του στην Εφημερίδα ΒΗΜΑ ( 08/03/2009) παρουσιάζει την άποψη του σημαντικού στελέχους του ΚΚΕ, Γρηγόρη Φαράκου αναφορικά με τις λευκές και ασυμπλήρωτες σελίδες της ιστορίας του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) thn período 1940-1944. Τα γραπτά του Γ. Φαράκου φωτίζουν το απαγορευμένο προς συζήτηση θέμα που έχει να κάνει με τον πρωταρχικό σκοπό του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) στην διάρκεια της κατοχής. Ήταν η αντίσταση εναντίων των κατακτητών, ο πρωταρχικός σκοπός του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ), όπως οι αριστεροί ισχυρίζονται, ή η ένοπλη δράση του απέβλεπε αποκλειστικά στην κατάληψη της εξουσίας μετά την απελευθέρωση, όπως πρεσβεύουν οι αντίπαλοι του;

Στο άρθρο, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«…μεταγενέστερες δημοσιευμένες μαρτυρίες ηγετικών κομματικών στελεχών όπως ο Μήτσος Παρτσαλίδης και ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποδείκνυαν πως οι φιλοδοξίες και τα σχέδια της κομμουνιστικής ηγεσίας καθ΄ όλη την διάρκεια της κατοχής ξεπερνούσαν κατά πολύ ην απελευθέρωση της χώρας και στόχευαν στην κατάληψη της εξουσίας…Εδώ ακριβώς έρχεται η συμβολή του Γρηγόρη Φαράκου. Έχοντας εξετάσει πληθώρα στοιχείων, και με βάσει την προσωπική του εμπειρία ως ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, ο Φαράκος μπόρεσε να καταλήξει σε έγκυρα πορίσματα για τους στόχους και την στρατηγική του ΚΚΕ στην διάρκεια της κατοχής. Από τις έρευνες και τα στοιχεία που παραθέτει προκύπτει πλέον ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, πως από τις πρώτες κιόλας μέρες της κατοχής βασικός στόχος του ΚΚΕ ήταν η κατάληψη της εξουσίας και στην λογική αυτή ιδρύθηκε το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ».

Το άρθρο του Βήματος και μία πληθώρα άλλων που τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στον τύπο, καθώς και η πρόσβαση σε αρχειακές πηγές που μέχρι σήμερα ήταν απροσπέλαστες, μαζί με τις απόψεις ηγετικών στελεχών της αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα, έχει δημιουργήσει μία αντίπαλο αναθεωρητική τάση στην επίσημη Ελλαδική ιστοριογραφία των τελευταίων τριάντα ετών, που είναι απαλλαγμένη από τις ιδεοληψίες του παρελθόντος και που βασίζονται μόνο σε επιστημονικά κριτήρια τα οποία θέτουν εύλογα ερωτηματικά για τον ρόλο και την στάση του ΚΚΕ και της αριστεράς γενικότερα, στις μεγάλες ιστορικές στιγμές του Έθνους μας, όπως η Μικρασιατική Εκστρατεία, η Αντίσταση κατά των κατακτητών την περίοδο 1940-1944, το Κυπριακό και το θέμα των μειονοτήτων (Σλαβομακεδονικό). Τα συμπεράσματα από την εξέταση των νέων αυτών ιστορικών στοιχείων είναι ότι η Ελληνική αριστερά συνειδητά και συστηματικά αντιτάχθηκε στις συλλογικές και αιματηρές προσπάθειες του Έθνους για την ολοκλήρωση του και την ενίσχυση της θέσης του έναντι των γειτονικών κρατών. Οι Έλληνες αριστεροί, σε αντίθεση με τους ομοϊδεάτες συντρόφους τους των βορείων γειτόνων μας, είχαν (είναι) πρωταρχικά διεθνιστική συνείδηση και δευτερευόντως ’Ελληνική, με αποτέλεσμα το «Εθνικό Συμφέρον», όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, να έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της αριστεράς που είναι σε πλήρη συμφωνία με τα εθνικά συμφέροντα των γειτονικών κρατών.

Στην διαχρονική αυτή γραμμή της αριστεράς για τα Εθνικά θέματα, παραλληλίζεται σήμερα η θέση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, διακηρύσσοντας την Εθνική αποδόμηση, όπως τουλάχιστον εκφράζεται μέσα από τα δημοσιογραφικά όργανα του. Το πρόσφατο προκλητικό άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη, δικηγόρου και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην εφημερίδα ΑΥΓΗ (27/03/2009) με τίτλο «Αιρετικές σκέψεις για την «εθνική ιδεολογία» του σχολείου», επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τον ρόλο και την ιδεολογία της αριστεράς στην χώρα μας. Γράφει ο Ν. Θεοδωρίδης:

«Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».

Αν όλα αυτά δεν είχαν πολιτικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε το θέμα αποκλειστικά στους αρμόδιους επιστήμονες. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά.

Και ακριβώς επειδή το σχολείο διδάσκει εθνική ιδεολογία (δηλαδή μυθολογία αντί για ιστορία) έχει σφιχταγκαλιάσει και τον μιλιταριστικό θεσμό των παρελάσεων. Ο Ιωάννης Μεταξάς ασφαλώς θα είχε πεθάνει ήσυχος, αν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά τον θάνατό του οι πολυαγαπημένες του μαθητικές παρελάσεις, το «έργο της καρδιάς του», θα συνέχιζαν να θεωρούνται αναπόσπαστο στοιχείο της εθνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο σωβινισμός έχει ριζώσει τόσο βαθιά στα εκπαιδευτικά μας πράγματα ώστε ουδείς μοιάζει να αναρωτιέται για το νόημα της επετειακής μεταμφίεσης των μαθητών σε κουρδιστά στρατιωτάκια, κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να... συμπορευτούν με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Μέσα από τις παρελάσεις, είτε τις στρατιωτικές είτε τις μαθητικές, το έθνος που έγινε κράτος προβάλλει την ύπαρξη εξωτερικής «απειλής από τους εχθρούς μας», για να κρύψει τα συμφέροντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ηγεμονίας της κυρίαρχης τάξης.

Αναμφίβολα μπορεί να διαγνώσει κανείς μέσα στην ιστορία του ανθρώπινου βίου πολλά πραγματικά είδη συμφερόντων (π.χ. ατομικό, ταξικό, κλαδικό,), αλλά θα ήταν ανορθολογικό να υποστηριχτεί ότι υφίσταται αυτοτελής «έννοια εθνικού συμφέροντος». Ουδέποτε είναι δυνατόν να ταυτίζονται εκ των προτέρων τα συμφέροντα ποικίλων και κοινωνικά ετερόκλητων ομάδων που αυθαίρετα έχουν «ενταχτεί» από την κρατική εξουσία σε ένα «έθνος-κράτος» (και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν επ' αυτού, αφού η υπηκοότητα τους προκύπτει συνήθως αυτοδικαίως από το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησης τους σε ένα συγκεκριμένο τόπο). Σε αντίθεση με τα όσα λέει η χονδροκομμένη σχολική προπαγάνδα, τα «έθνη» (και άρα και το ελληνικό) δεν είναι προαιώνια και αναλλοίωτα, αλλά δημιουργήθηκαν από τα κράτη για λόγους πρακτικούς, διοικητικούς και οικονομικούς, όπως π.χ. η διευκόλυνση στην εξάπλωση του εμπορίου και η δυνατότητα άσκησης στρατολογικής πολιτικής εκ μέρους του κράτους. Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς».

Άραγε αποτελεί απλή σύμπτωση ότι τα δημοσιεύματα της ΑΥΓΗΣ και της δημοσιογραφικής ομάδας του ιού ταυτίζονται θεματικά με αυτά του ΟΤ , εμφανιζόμενα σχεδόν ταυτόχρονα;

Κίμων

8 σχόλια:

  1. Κίμωνα μπορείς να δώσεις παραδείγματα ταυτισμού άρθρων μεταξύ Αυγής-Ιού και ΟΤ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενταξει το καταλαβαμε.Το Μακεδονικο ειναι προπετασμα καπνου.Το προβλημα ειναι να αποδειχτει ειδικα τωρα που σφιγγει η οικονομικη κριση οτι η Αριστερα και μεις μαζι ειμαστε αντεθνικα σκεπτομενοι και δρωντες.

    ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα,

    Η εφημερίδα Αυγή, δημοσίευσε την 17/10/2008 άρθρο του συντάκτη της κ. Κ. Πουλακίδα με τίτλο «Να απομακρυνθούν τα πεδία βολής από κατοικήσιμες περιοχές ». Ο συντάκτης. επιχειρεί εντέχνως να συνδέσει το θέμα του πεδίου βολής Φλώρινας με άλλα σχετικά σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο άρθρο αναφέρεται:

    «Τα προβλήματα που δημιουργούν τα πεδία βολής του στρατού αναδείχθηκαν χθες στη Βουλή ύστερα από σχετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ο Γιάννης Μπανιάς ζήτησε την απομάκρυνση του πεδίου βολής από την περιοχή της Άγρας στη Λέσβο, καταθέτοντας φωτογραφίες όπου πυροβόλα βλήματα που δεν έχουν σκάσει βρίσκονται μέσα σε αυλές, ποιμνιοστάσια και περιφραγμένες περιοχές.
    "Αναπτύσσονται τελευταία ισχυρισμοί γύρω από τα πεδία βολής ωσάν τα πεδία βολής να είναι ο έβδομος ή ο έκτος κύκλος της κολάσεως και να είναι κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται! Και η λογική στην οποία πάει να ενταχθεί η αντιμετώπιση των πεδίων βολής είναι η λογική των χωματερών, η λογική άλλων οχλουσών χρήσεων", απάντησε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Τασούλας, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο πεδίο βολής χρησιμοποιείται λίγο και μόνο το χειμώνα. "Η ίδια η στρατιωτική διοίκηση παραδέχεται και την ύπαρξη των βλημάτων που δεν έχουν εκραγεί και ότι αυτά τα βλήματα είναι επικίνδυνα", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για περιοχή NATURA και ότι όλα τα κοινοτικά συμβούλια των τριών χωριών, το δημοτικό συμβούλιο Ερεσού και Άντισσας, όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς των κατοίκων των περιοχών αυτών μας λένε ότι αυτά τα βλήματα παραμένουν, δηλαδή δεν σκάνε". Οι βολές δεν περιέχουν τοξικά, υποστήριξε ο υφυπουργός και δεσμεύθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν τις περιοχές NATURA.
    Την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων επεσήμανε ακόμα και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, σε ερώτηση για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο πεδίο βολής Λόφων Φλώρινας. Μάλιστα είπε ότι τα πυρομαχικά των "Απάτσι" χρησιμοποιούν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    Ερώτηση για τους Λόφους Φλώρινας

    Για το συγκεκριμένο πεδίο βολής στη Φλώρινα κατέθεσαν χθες ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης και Γιάννης Μπανιάς ζητώντας να σταματήσει η χρησιμοποίησή του και να απέχουν τα πεδία βολής 50 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό. Η ερώτηση στηρίζει το αίτημα των κατοίκων των χωριών Λόφοι, Κέλλη, Βεύη και Μελίτη, να σταματήσει η ρύπανση στα εδάφη και τα νερά τους και να τους αποδοθούν ελεύθερες οι περιουσίες τους. Σημειώνουν μάλιστα ότι πριν από μερικά χρόνια έπεσε βλήμα 50 μέτρα από το γήπεδο της Κέλλης.

    Ν.Ε. ΣΥΝ Φλώρινας: Αγνοείται η τοπική κοινωνία

    Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Συνασπισμού Φλώρινας τονίζει ότι: "είναι γνωστό πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι στρατιωτικές ασκήσεις με άρματα μάχης λάβαιναν χώρα στο πεδίο βολής του Μεσόβουνου και όχι των Λόφων. Αναρωτιέται κανείς τι άλλαξε και ξαφνικά αποφασίστηκε να έρθουν στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ξαναχρησιμοποιήσουν το ανενεργό πεδίο βολής των Λόφων. Βέβαια, ακόμα μεγαλύτερες απορίες δημιουργεί η μη-ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις συγκεκριμένες ασκήσεις, καθώς η ανακοίνωση του στρατού έφτασε στους Λόφους την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες μετά την ημερομηνία έναρξης της άσκησης. Είναι αλήθεια πως ο στρατός έχει το δικό του προγραμματισμό, ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και τους κινδύνους που μπορεί να τους προκαλεί". »

    Η Ιστοσελίδα του Συνασπισμού Φλώρινας την Τρίτη 14/10/2008, ανήρτησε την ανακοίνωση:

    «Η Ν.Ε. Φλώρινας του Συνασπισμού θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους των Λόφων αλλά και των άλλων όμορων χωριών στον αγώνα που κάνουν για να μην επαναλειτουργήσει το πεδίο βολής στην περιοχή τους. Είναι γνωστό πως η λειτουργία του εν λόγω πεδίου βολής δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία και την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή των κατοίκων, και για αυτό ακριβώς το Γ.Ε.Σ. και το Υπουργείο Άμυνας είχε (ανεπισήμως) σταματήσει τη χρήση του εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο οι Δήμοι Μελίτης και Αμυνταίου και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών έχουν πάρει σημαντικές ομόφωνες αποφάσεις για το κλείσιμο του πεδίου βολής, τις οποίες και στηρίζουμε.

    Επίσης, είναι γνωστό πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι στρατιωτικές ασκήσεις με άρματα μάχης λάβαιναν χώρα στο πεδίο βολής του Μεσόβουνου και όχι των Λόφων. Αναρωτιέται κανείς τί άλλαξε και ξαφνικά αποφασίστηκε να έρθουν στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ξαναχρησιμοποιήσουν το ανενεργό πεδίο βολής των Λόφων. Βέβαια, ακόμα μεγαλύτερες απορίες δημιουργεί η μη-ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις συγκεκριμένες ασκήσεις, καθώς η ανακοίνωση του στρατού έφτασε στους Λόφους την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες μετά την ημερομηνία έναρξης της άσκησης. Είναι αλήθεια πως ο στρατός έχει το δικό του προγραμματισμό, ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και τους κινδύνους που μπορεί να τους προκαλεί.

    Ο Συνασπισμός Φλώρινας θέλει να κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι οι Φλωρινιώτες δε χρειαζόμαστε αυτόκλητους σωτήρες από οποιονδήποτε ακραίο εθνικισμό και αν προέρχονται. Θα ήταν γελοίες αν δεν ήταν επικίνδυνες οι αντιδράσεις του ΛΑΟΣ και του βουλευτή του κ. Βελόπουλου που κραυγάζουν στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για εθνικού χαρακτήρα συγκρούσεις στη Φλώρινα. Αυτές οι αντιδράσεις είναι βέβαιο πως θα μας ξαναφέρουν εισαγόμενους φασίστες και θα μας οδηγήσουν σε γεγονότα όπως αυτά του Ξυνού Νερού πρόσφατα. Πάλι σε αυτόν το μύλο ρίχνουν νερό Αθηναϊκά ΜΜΕ που για να ανεβάσουν ακροαματικότητα κάνουν επιθετικές, εκβιαστικές και προβοκατόρικες ερωτήσεις ανακριτικού στυλ σε κατοίκους της περιοχής. Πρέπει, επιτέλους, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση. Ο Συνασπισμός Φλώρινας έχει σκοπό να πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα στο αμέσως προσεχές διάστημα τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην τοπική κοινωνία, ώστε νε βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση».

    Σημειωτέον ότι στα επεισόδια του πεδίου βολής συμετείχαν και οι: Goran Momiroski, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1, Gorazd Comovski, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Α2, Igor Jankovski, ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1, Mary Jordanovska, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ NOVA MAKEDONJIA.

    Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 14 Οκτωμβρίου 2008, τo δελτίο τύπου του «Ουρανίου Τόξου» αναφέρει:
    «Δελτίο Τύπου: Σκηνές πολέμου στους Λόφους / Zabrdeny, Φλώρινα/Lerin - 14 Οκτώβριος 2008
    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ε.Ε.Σ. - Ουράνιο Τόξο εξέφραζε την ελπίδα ότι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι που αποφάσισαν την διεξαγωγή βολών στο πεδίο βολής Λόφων/Zabrdeny πήραν το μήνυμα από την καθολική αντίδραση των κατοίκων. Σ’ αυτό συνηγορούσε, άλλωστε και η εκ νέου υπόσχεση ότι για όσο διάστημα διαρκούσε η άσκηση, δεν θα πραγματοποιείτο ούτε μια βολή βαρέων όπλων.
    Δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένοι δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη κουτοπονηριάς και θράσους (και φυσικά χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, ώστε να πιαστούν «στον ύπνο» οι κάτοικοι), άρματα μάχης εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά χθες στους δρόμους των Λόφων/Zabrdeny με προφανή στόχο να πραγματοποιήσουν τις βολές που δεν κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα. Ήρθαν μάλιστα συνοδευόμενα από πολυάριθμες ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, με σκοπό να επιβάλλουν το «νόμο του ισχυρού» με καουμπόικες μεθόδους.
    Πότε επιτέλους θα γίνει σεβαστή η βούληση των κατοίκων των μακεδονικών χωριών που ζητούν εδώ και χρόνια την απομάκρυνση του εν λόγω πεδίου βολής και παίρνουν διαρκώς κοροιδία και βία ως απάντηση;
    Σε ποια άλλη χώρα- μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης γίνονται αυτά τα αίσχη; Πότε θα σταματήσει ο συνεχιζόμενος διεθνής διασυρμός της Ελλάδας;…
    Φτάνει πια! Αν και τώρα, μετά από όλα αυτά, δε σταματήσει ΑΜΕΣΑ η λειτουργία αυτού του επαίσχυντου πεδίου βολής, τότε οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα διωκόμενοι και αδικημένοι οι αριστεροί...Μόνο η επάρατη δεξιά φταίει για τα δεινά αυτού του τόπου.Αυτοί είναι αθώες περιστερές σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον διαδικτυακό τόπο του ΟΤ, 15 Μαρτίου 2009, δημοσιεύεται άρθρο της
    δημοσιογραφικής ομάδας του «ιού» σχετικά με την έκθεση του ΟΗΕ για τις μειονότητες με θέμα «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», όπου ο «ΙΟΣ» και το ΟΤ φαίνεται να έχουν έχουν τις ίδιες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κίμωνα όπως βλέπεις τα γράφεις και είμαι σίγουρος ότι τα λες και αλλού αλλά ανταπόκριση στον διάλογο δεν υπάρχει. Δυστυχώς αυτή η μερίδα που θέλουν να λένε τον εαυτό τους ως αριστεροί δεν έχουν αντίλογο αλλά θα αρχίσουν να λένε τα δικά τους "δεξιά ιστοριογραφία", "είσαι εθνικιστής", "είσαι ΛΑΟΣ" κλπ.

    Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη και αυτοαποκαλούμενοι ως αριστεροί ομάδα ατόμων που έχουν πάρει "εργολαβικά" την εθνικιστική πολιτική των γειτόνων μας και την έχουν κάνει σημαία στην γραφίδα τους και στο λόγο τους. Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο λόγου που είτε διαβάζεις ακροδεξιά κείμενα των Σκοπιανών ή των Κεμαλιστών, είτε αυτούς είναι ένα και το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακρίτα και Κίμων,
    Ευτυχώς που βγάζετε κάποια στοιχεία εσείς και κάποιοι άλλοι στο διαδίκτυο και έτσι εξισορροπείται λίγο ο εθνομηδενισμός κάποιων κατ' επίφασιν "αριστερών και προοδευτικών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτα,

    Το διαδίκτυο μας έδωσε την δυνατότητα να αντεπιτεθούμε στην φίμωση της αλήθειας, το φασιστικό σκότάδι, την ιστορική λήθη και την σιωπή που επέβαλαν στους σκεπτόμενους και νοήμονες Έλληνες οι «προοδευτικές και δημοκρατικές» δυνάμεις στην Πατρίδα μας. Οι χαρακτηρισμοί (παλαιομοδίτικοι) που μας αποδίδουν αντανακλά και το νοητικό τους επίπεδο και συνεπώς αποκαλύπτουν την ποιότητα της σκέψης τους και τους σκοπούς τους. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.