Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Για τα περί του "Μακεδονικού Κόμματος" καλό είναι να διαβαστεί και η παρακάτω ανακοίνωση.

Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον
«ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό
Δωδεκανήσου 16, 582 00 Έδεσσα
Προς
Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα
Αρ. Πρωτ.: 78
Έδεσσα, 27/04/09
Θέμα: «Αντίθεση στη δημιουργία Μακεδονικού Κόμματος»

Κύριοι,
Συμφωνούμε γενικά με τις θέσεις που εκφράζετε μέσω της ιστοσελίδας noiazomai.net και σας συγχαίρουμε για το έργο σας. Είναι οι θέσεις που κάθε Έλληνας, από όποιο γεωγραφικό διαμέρισμα και εάν κατάγεται, θα ήθελε να υιοθετηθούν από την επίσημη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Διαφωνούμε όμως κατηγορηματικά με την προσπάθεια δημιουργίας Μακεδονικού πολιτικού κόμματος στην παρούσα χρονική συγκυρία και με σκοπό την συμμετοχή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, για τους παρακάτω λόγους:
  1. Διαπιστώσαμε την προχειρότητα της προσπάθειας και τον προβληματισμό πολλών στην δημιουργία Μακεδονικού Κόμματος στην παρούσα χρονική στιγμή. Την Τετάρτη 14/4/09, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στην προπαρασκευαστική συνάντηση ίδρυσης «Μακεδονικού Μετώπου» ή «Μακεδονικού Κόμματος», με πρωτοβουλία του πολιτευτή της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Βιτάλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», του «Αγροτικού Κόμματος Ελλάδος», του «Κόμματος των Ανέργων», του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλληλεγγύης Μεταναστών», δύο πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και κάποια μεμονωμένα άτομα. Μόνο οι εκπρόσωποι των παραπάνω πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν για τη δημιουργία πολιτικού σχήματος στην παρούσα χρονική στιγμή, ενώ οι άλλοι είτε διαφώνησαν, είτε εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Επιπλέον, ο κ. Βιτάλης, που ήταν ο κύριος εισηγητής της συνάντησης, ανέφερε ότι συμφωνούν, χωρίς όμως να παρίστανται, οι κ.κ. Παπαθεμελής, Σαρρής, Ζουράρις και ότι χαιρετίζει τη συνάντηση η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Κάποιος από τους παρευρισκομένους είπε ότι θα ενημερώσει την Παμμακεδονική Αυστραλίας με ανταπόκρισή του. Επίσης ανέφερε ως στόχο του νέου κόμματος το ποσοστό του 10 ή 12% στις επόμενες ευρωεκλογές.
  2. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι με την παρουσία του και μόνο στο Ευρωκοινοβούλιο, ένα Μακεδονικό κόμμα θα αποτρέψει την χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια. Χρειάζεται η συνεργασία όλων των Ευρωβουλευτών κάθε Ελληνικού κόμματος για να έχει αποτέλεσμα οποιαδήποτε πρωτοβουλία, επειδή δεν είναι δυνατό να αναιρέσουμε άλλα ούτε και να αγνοήσουμε την λειτουργία των υφιστάμενων κομμάτων. Το πιο σημαντικό είναι να αντιμετωπιστεί η σκοπιανή προπαγάνδα και να απομονωθούν οι εντός των θεσμών και κομμάτων υποστηρικτές της μέσα στην Ελλάδα. Όταν ενημερώνεις κάποιον ξένο για τις πραγματικές διαστάσεις του Μακεδονικού ζητήματος εκείνος σε αποστομώνει ρωτώντας γιατί δέχονται σύνθετη ονομασία ή σκέτο Μακεδονία κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, Ελληνικοί οργανισμοί, Ελληνικές επιχειρήσεις ή μεμονωμένα άτομα.
  3. Είναι αδύνατον να οργανωθεί, να στελεχωθεί και να γίνει ευρύτερα γνωστό ένα νέο κόμμα ώστε να διεκδικήσει με επιτυχία την ψήφο των Ελλήνων, σαράντα ημέρες προ των ευρωεκλογών. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τη μορφή διοίκησης, το πρώτο όνομα στο ευρωψηφοδέλτιο που εκ των πραγμάτων θα είναι και ο επίσημος εκπρόσωπός του, τους εκπροσώπους σε κάθε νομό της Μακεδονίας και τον τρόπο χρηματοδότησής του.
    Πιστεύουμε ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για να καπηλευτούν κάποιοι το όνομα Μακεδονία και να επιβιώσουν πολιτικά. Όπως αναφέρθηκε στην προπαρασκευαστική συνάντηση της 14/4/09 στο κόμμα θα συμμετέχουν οι κ.κ. Παπαθεμελής, Σαρρής, Ζουράρις, Μπαντουβάς και άλλοι, οι οποίοι όλοι μαζί σε εκλογικές αναμετρήσεις, με θέσεις που γενικά συμφωνούμε και εμείς, δεν έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1,5%. Τι άλλαξε τώρα και ελπίζουν σε 10%; Μόνο το όνομα του κόμματος!
  4. Ενδεχόμενο μικρό ποσοστό ψήφων θα δώσει το δικαίωμα στη σκοπιανή προπαγάνδα και σε επίσημους Ελληνικούς κύκλους του υπουργείου εξωτερικών και μερικών κομμάτων να δηλώσουν ότι οι Έλληνες που δεν θέλουν τη σύνθετη ονομασία είναι πολύ λίγοι, γεγονός που θα ενισχύσει την υποχωρητικότητα της Ελληνικής πλευράς. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτίθεται στη σύνθετη ονομασία, επειδή όμως συνδέεται ήδη με κάποιο κόμμα δεν θα ψηφίσει κάποιον που μόνος του πήρε το 0,8% στις προηγούμενες εκλογές.
  5. Αν και συμφωνούμε με τις θέσεις της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα θεωρούμε αλαζονικό τον ισχυρισμό «Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες», όπως δηλώνεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση τύπου της 23/4/09. Υπάρχουν Μακεδόνες που αγωνίζονται εναντίον της σύνθετης ονομασίας τόσο στα υφιστάμενα κοινοβουλευτικά κόμματα όσο και μεμονωμένα, εντός και εκτός Ελλάδας. Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε το Μακεδονικό Μέτωπο και να αντιμετωπίσουμε την εχθρική αμερικανική πολιτική που εκδηλώνεται μέσω της σκοπιανής προπαγάνδας, εντός και εκτός Ελλάδος.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο

9 σχόλια:

  1. Ας αφήσουμε λοιπόν τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν, και εμείς να εξακολουθούμε να είμαστε φιμωμένοι πίσω από ψευτοδηλήματα.

    Ό,τι έχουν πετύχει οι Σκοπιανοί το έχουν πετύχει γιατί είναι απαλλαγμένοι από αυτά.

    Εμείς πρέπει να προβληματιστούμε (επειδή μας αποστομώνουν όπως λέτε )γιατί Ελληνικοί φορείς δέχονται σύνθετη ή και σκέτη ονομασία, ενώ οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ αλλάζοντας 2000 χρόνια Ιστορίας και μάλιστα μέσα σε 20 (!) χρόνια.

    Αυτά τα πράγματα χρειάζονται θάρρος και, γιατί όχι,θράσος.

    Ας βρεθεί στη ευρωβουλή ένα Μακεδονικό κόμμα, ας τους προβληματίσει, και ας είναι από όποιον θέλει.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    Α, και αν, λέμε ΑΝ , στο μεταξύ μπει το Ουράνιο Τόξο στη ευρωβουλή…
    ούτε να το σκέφτομαι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δίνεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ευκαιρία να ακουστούμε ( μέσα και έξω ) και εμείς ακολουθώντας την γνήσια Ελληνική "λογική", το σκεφτόμαστε ακόμα.

    Παραδείγματος χάριν :

    "Χρειάζεται η συνεργασία όλων των Ευρωβουλευτών κάθε Ελληνικού κόμματος για να έχει αποτέλεσμα οποιαδήποτε πρωτοβουλία"

    Αυτό το κόμμα πρέπει να στηριχθεί ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ακριβώς γιατί δεν υπάρχει αυτή η συνεργασία, και πολύ περισσότερο η θέληση.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.

    Ένα είναι το σίγουρο , (μήπως και καταλάβετε κάτι) αν, λέω ΑΝ, το ουράνιο τόξο έμπαινε στην ευρωβουλή, κανένας Σκοπιανός δεν θα έψαχνε ποιός το δημιούργησε και γιατί, ποιός το εκπροσωπεί κτλ.

    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ!!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΠΤΕΑ! ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ, ΖΟΥΡΑΡΙΣ....
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα σχετίζεται με την συστηματική αποδόμηση των στοιχείων που συνιστούν το Έθνος, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις δραστηριότητες των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων εντός και εκτός Ελλάδος. Όσο αφορά το εξωτερικό, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κατά πολύ υπερτερούν των Ευρωπαίων συναδέλφων τους σε «προοδευτικότητα και δημοκρατικότητα» μέσω της ευγενικής των άμιλλας στο θέμα του μετασχηματισμού της Ελλάδος σε πολυεθνική κοινωνία. Η Μαριλένα Κοππά π.χ. είναι Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Επίκουρη Καθηγήτρια Βαλκανικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών από το 2007. Η κυρία αυτή, στις 11/2/09 έκανε την εξής ερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο περί «Λειτουργίας Ισλαμικού Τεμένους στην Ελλάδα»
    «Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προνοήσει για την λειτουργία ισλαμικού τεμένους -παρότι έχει ψηφιστεί ανάλογος νόμος, ο N.3512/2006 και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 6- έτσι ώστε οι μουσουλμάνοι να μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και επίσης έχοντας υπόψη το υψηλό χρηματικό πρόστιμο ( 60.000 ευρώ) που επέβαλε η Νομαρχία Αθηνών σε έλληνα ιδιοκτήτη χώρου, λόγω του ότι χρησιμοποιείτο παράνομα ως χώρος θρησκευτικής λατρείας αλλοδαπών ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

    Με ποιο τρόπο προτίθεται να πιέσει το κράτος μέλος έτσι ώστε να λάβει σοβαρά υπόψη του μια συμβατική υποχρέωση της ΕΕ για ελεύθερη και απρόσκοπτη έκφραση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων?
    Θεωρεί η Επιτροπή ότι η επιβολή προστίμου για τέτοιου είδους υποθέσεις, σε πολίτες που ενοικιάζουν χώρους σε αλλοδαπούς, αντίκειται στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα?»
    Επίσης η εν λόγω κυρία ανησυχεί σε βαθμό υπερθετικό επειδή η χώρα μας δεν παρέχει πολιτικό άσυλο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από το Ιράκ. Εκανε και σχετική επερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με θέμα «Άσυλο και Πρόσφυγες». Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ανησυχούσα κυρία για τον μη την ικανοποιητικό εξισλαμισμό της Ελλάδος είναι η εξής:
    «Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
    Η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση όσον αφορά το άσυλο στην Ελλάδα και έχει έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές μετά από κατηγορίες από διάφορες πηγές περί μη συμμόρφωσης με το κοινοτικό κεκτημένο στον τομέα του ασύλου, και ιδίως με την οδηγία 2005/85/EΚ του Συμβουλίου. Η Επιτροπή βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης όλων των σχετικών πληροφοριών και, εφόσον χρειάζεται, θα προβεί στις σχετικές διαδικαστικές ενέργειες σύμφωνα με την εξουσία που της έχει ανατεθεί από τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της δυνάμει του κοινοτικού κεκτημένου στον τομέα του ασύλου.




    Σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 του Συμβουλίου όσον αφορά την Ελλάδα καθώς και με την προσφυγή της Επιτροπής κατά του κράτους μέλους αυτού για μη συμμόρφωση με τον κανονισμό, η Επιτροπή θα παρέπεμπε το αξιότιμο μέλος του Κοινοβουλίου στην απάντησή της στη γραπτή ερώτηση E-6748/08 του κου Saïd El Khadraoui» .
    Της εν λόγω επερωτήσεως της ευγενούς και φιλάνθρωπου αυτής κυρίας είχε προηγηθεί η επερώτηση του Βέλγου Ευρωβουλευτή Saïd El Khadraoui η οποία είναι η εξής»:
    «Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να παράσχει προστασία σε μια ευάλωτη ομάδα ανθρώπων, αιτούντων άσυλο από το Ιράκ. Στην Ελλάδα, οι ιρακινοί αιτούντες άσυλο και άλλοι μετανάστες συλλαμβάνονται συστηματικά και στη συνέχεια κλείνονται σε βρόμικα και ασφυκτικά γεμάτα μέρη. Στη συνέχεια μεταφέρονται κρυφά και παρά τη θέλησή τους στην Τουρκία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η οργάνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2008.
    Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί πρόβλημα αποκλειστικά της Ελλάδας, αλλά αποτελεί ευθύνη ολόκληρης της ΕΕ. Παρόμοιες παραβιάσεις πρέπει να εξαλειφθούν, σύμφωνα με την οδηγία 2003/9/ΕΚ(1) της 27ης Ιανουαρίου 2003 για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο.
    Επιπλέον, ορισμένα κράτη μέλη στα σύνορα της ΕΕ αντιμετωπίζουν πιέσεις λόγω της παράνομης μετανάστευσης. Η Σύμβαση του Δουβλίνου αυξάνει τις πιέσεις αυτές, διότι αναθέτει την ευθύνη σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης ενός αιτούντος άσυλο στην πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία αυτός θα εισέλθει.
    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες και το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ιδρύθηκαν λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αλλά με δεδομένα τα πρόσφατα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Ελλάδα, διαπιστώνει κανείς ότι το σύστημα δεν λειτουργεί ακόμα ιδανικά:
    1. Θεωρεί η Επιτροπή ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συνεχίσουν να στέλνουν αιτούντες άσυλο πίσω στην Ελλάδα, εφόσον έχει καταστεί σαφές ότι η υποδοχή τους εκεί γίνεται υπό απάνθρωπες συνθήκες;
    2. Το σύστημα που προκύπτει από τη Σύμβαση του Δουβλίνου αναφέρει ότι κάθε κράτος μέλος της ΕΕ οφείλει να παρέχει τον ίδιο βαθμό προστασίας προς τους αιτούντες άσυλο. Είναι προφανές ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς φαίνεται ότι οι ιρακινοί πρόσφυγες έχουν 85 % δυνατότητες να λάβουν άσυλο στη Γερμανία, ενώ στη Σλοβενία το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν μηδενικό. Υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά τους αιτούντες άσυλο;»

    Επίσης στον διαδυκτιακό τόπο «ΔΕΞΙ ΕΧΤΡΕΜ» την 15η Απριλίου 2009 αναφέρεται ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης όταν ήταν Ευρωβουλευτής έκανε την εξής επερώτηση:
    «Στη Νότια Ελλάδα ζουν 11.000 Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες οι οποίοι έφυγαν από την ελληνική Θράκη και ζουν και εργάζονται στο νότο της χώρας. Στη Νότια Ελλάδα δεν υπάρχει ιμάμης και έτσι οι μουσουλμάνοι αναγκάζονται να θάβουν τους νεκρούς τους μεταφέροντάς τους στη Θράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών (όπου υπάρχει - και σωστά - χώρος ταφής για τους νεκρούς διαφόρων δογμάτων π.χ. Εβραίους κλπ.) δεν υπάρχει καθαρτήριο όπου οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να πλύνουν τους νεκρούς τους. Η όλη κατάσταση συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών και - παρότι η κατάστασή τους δεν συγκρίνεται με τις ρατσιστικές διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί σε χώρες όπως π.χ. η Τουρκία - εντούτοις θα έπρεπε να διορθωθεί και να ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα.

    Η Επιτροπή γνωρίζει το ζήτημα της μη ύπαρξης ιμάμη στη Νότια Ελλάδα; Ποιες εξηγήσεις έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές για το θέμα; Πώς μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή στις ελληνικές αρχές ώστε να δημιουργηθεί χώρος καθαρτηρίου στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών για να εξυπηρετούνται οι έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες;»

    Είναι περιττό να αναφέρουμε τις αντίστοιχες δραστηριότητες των βουλευτών του SIRIZA. Όσο αφορά την Νέα Δημοκρατία, αυτή διεξάγει την ευγενή άμιλλα στην μετατροπή της Ελλάδος σε μουσουλμανική και «πολυπολιτισμική» χώρα μέσω των διοικητικών πράξεων του κ. Παυλόπουλου που αφορούν τους λαθρομετανάστες. Σε περιπτώσεις αντίστοιχες όπου συχνά αναφέρεται η παρουσιάζεται το όνομα «Macedonia» αντί του ονόματος «FYROM», όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι εκπρόσωποι των ιδίων οικονομικών συμφερόντων τους, εάν μπορούν ποιούν την νήσσα, στην καλύτερη δε των περιπτώσεων αντιδρούν τόσο χλιαρά, ώστε να μην φάνει ότι χαλούν την «κοσμοπολίτικη» εικόνα τους. Μετασχηματίσθηκαν σε ένα βράδυ από πολίτες Βαλκανικής χώρας σε Ευρωπαίους, βλέπετε τώρα πίνουν τον καφέ τους στην Grant-Place των Βρυξελλών. Από την πλεοψηφία του Ελληνικού λαού δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των σημερινών παρακμιακών πολιτικών γραικιλισμών. Όμως το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν θα μπορέσει ο Ελληνικός λαός να κάνει την υπέρβαση του και να αντισταθεί στην επερχόμενη θύελλα πριν είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία ρε παιδιά όλα όσα λέτε, άλλα αυτό το κόμμα 1 μήνα πριν τις ευρωεκλογές αποφάσισε να κάνει την εμφάνιση του; 5 χρόνια περάσανε από τις προηγούμενες!

    Εάν θέλανε πραγματικά να κάνουν κάτι σωστό, θα έπρεπε να είχαν οργανωθεί χρόνια πριν, να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό, να κάνουν συγκεντρώσεις, να, να (και όχι θα, θα). Το κακό με τα πράγματα στην Ελλάδα είναι ο ενθουσιασμός και οι εν τέλει φούσκες. Τα πράγματα θέλουν μέθοδο, σχεδιασμό και βάθος χρόνου. Αν τους νοιάζει τόσο η Μακεδονία και δεν βλέπουν τα πράγματα ψηφοθηρικά, ας οργανωθούν, από τώρα για τις επόμενες εκλογές... να είναι λίγο πραγματιστές και όχι ονειροπόλοι.

    Και εγώ θέλω να γίνω μεγάλος φυσικομαθηματικός... προλαβαίνω σε ένα μήνα να διαβάσω όλη τη βιβλιογραφία που κυκλοφορεί και να γίνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς η ουσία του προβλήματος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι η αντιπαράθεση δηλαδή μεταξύ δύο σχολών σκέψης θεμελιακά αντίθετων......

    Αυτή του «διαλόγου και ειρήνη πάση θυσία» και αυτή της «σαθρής ειρήνη που αγοράζεται με υποχωρήσεις και που εγκυμονεί έναν πόλεμο».

    Οι πολιτικές των κομμάτων στην Ελλάδα για τα θέματα εξωτερικήε πολιτικής είναι ευκαιριακές και σύμφωνα με τις επιταγές του σήμερα και όχι του αύριου.

    Για να αντεπεξέλθεις υπάρχουν τριών ειδών πολιτικές

    -Των πιέσεων
    -Του Κουκουλώματος
    -Της Κούρασης και της Πόλωσης

    Εμείς σαν Ελλάδα τις μοναδικές φορές που χρησιμοποιήσαμε την "πίεση" είχαμε σαν αποτέλεσμα να

    -κάτσουν σοβαρά οι σκοπιανοί στο τραπέζι (εμπάργκο) ανεξάρτητα εάν η Ενδιάμεση Συμφωνία ήταν μία φλούδα
    -κατανοήσουν οι Ξένοι ότι οι Σκοπιανοί δεν θέλουν λύση ( βέτο στο ΝΑΤΟ με παράλληλη απόδοχή της σύνθετης ονομασίας, η οποία σύνθετη ονομασία έχει γίνει δεκτή από την Ελλάδα από το 1991).

    Το κόμμα αυτό σαφώς και είναι ευκαιριακό και θέλει να εκμεταλευτεί το Μακεδονικό. Προτάσεις δεν έχει άρα πάμε στην πολιτική της "Κούρασης και της Πόλωσης". Η Ελλάδα η μόνη πολιτική που πρέπει να ακολουθεί είναι της πίεσης διότι απέναντι της έχει ένα σύστημα που δεν καταλαβαίνει από λόγια αλλά μόνο από πράξεις.

    Η ανακοίνωση του "Ιωνος Δραγούμης" σαφώς και με βρίσκει σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὡραία λοιπὸν , περιμένουμε τὶς ἑπόμενες εὐρωεκλογές, καὶ στὸ μεταξὺ ,ἄκουσον ἄκουσον ,περιμένουμε τοὺς εὐρωβουλευτὲς νὰ τὰ βροῦν μεταξύ τους, ἐνῶ εἶναι ἐξακριβωμένο ἐδῶ καὶ δεκαετίες ὅτι ὅταν ὁ ἕνας ὑποστηρίζει ‘ἂσπρο’ ὁ ἄλλος ὑποστηρίζει ‘μαύρο’ , καὶ τὸ ἀντίστροφο.
    Σαφῶς ὁ χρόνος εἶναι λίγος, ἀλλὰ καλῶς ἢ κακῶς , τώρα πάρθηκε ἡ ἀπόφαση. Δὲν ξέρω ἂν εἶναι ἀλήθεια, ἀλλὰ στὴν ἰστοσελίδα τοῦ ‘ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ‘ ὑπάρχει ἔκκληση πρὸς ὅλους, ἀκόμη καὶ πρὸς τοὺς φιλάθλους, καὶ αὐτὸ λέει πολλὰ σὲ ἐμένα τουλάχιστον , ὄχι μόνο γιὰ τὸν σκοπὸ τοῦ κόμματος ἀλλὰ πολὺ περισσότερο γιὰ τὴν νοοτροπία του. Ἄλλωστε δὲν χρειάζεται νὰ κάνουμε καὶ τίποτα φοβερό, ἁπλὰ νὰ μὴν ψηφίσουμε τὸν τσοπάνη μας γιὰ μία φορᾶ, καὶ νὰ ψηφίσουμε αὐτὸ τὸ κόμμα. Γιὰ τὸ ὁποῖο σημειωτέον, δὲν ὑπάρχει κανένας ἄλλος λόγος ψήφισής του παρὰ μόνο τὸ ὄνομά του.
    Σίγουρα ὑπάρχει τὸ ρίσκο νὰ ἀποτύχει, καὶ νὰ τὸ ἐκμεταλλευτοῦν δεόντως οἱ Σκοπιανοὶ , ἀλλὰ αὐτὸς ἀκριβῶς εἶναι καὶ ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖο ἡ ψήφισή του εἶναι μονόδρομος. Ὅλους τους ὑπόλοιπούς τους ἔχουμε δοκιμάσει, καὶ ἂν αὐτὸ τὸ κόμμα θέλει ἁπλῶς νὰ ἐκμεταλλευτεῖ τὸ ὄνομα Μακεδονία, θὰ φανεῖ καὶ πολὺ ἁπλὰ θὰ ἔρθει καὶ γιὰ αὐτὸ ἡ ὥρα τῆς κρίσης.
    Φυσικὰ συμφωνῶ μὲ τὴν πολιτικὴ τῆς πίεσης, ἔλα μου ὅμως ποὺ ἡ ἐνοχοποίηση κάθε πατριωτικῆς σκέψης, ἔχει κάνει τοὺς πάντες νὰ ἔχουν κλειστεῖ στὸ καβούκι τοὺς μὴν τυχῶν καὶ τοὺς ποῦν ἐθνικιστές. Γιὰ νὰ ἀσκήσεις πίεση , πρέπει νὰ ὀρθώνεις τὸ ἀνάστημά σου καὶ νὰ εἶσαι ἕτοιμος γιὰ ὅλα , ΓΙΑ ΟΛΑ. Ἐπίσης πρέπει νὰ εἶσαι ἔξυπνος, πράγμα τὸ ὁποῖο μας λείπει, μαζὶ μὲ τὴν ἀποφασιστικότητά μας ποὺ πάει περίπατο.
    Μαζὶ μὲ αὐτὰ ἔχει χαθεῖ φυσικὰ καὶ ἡ ἀξιοπρέπειά μας , καὶ πὼς νὰ σὲ στηρίξει κάποιος ξένος ὅταν ἐσὺ ὁ ἴδιος δὲν μπορεῖς νὰ ὑπερασπιστεῖς τὴν ἀξιοπρέπειά σου, καὶ τὰ ἐθνικὰ δίκαιά σου ; Καὶ ἀνάμεσα στὸν ‘χαλβά’ καὶ στὸν ‘τσαμπουκά’ φυσικὰ θὰ διαλέξει τὸν τσαμπουκὰ γιὰ ἐκπροσωπὸ τοῦ (ἂν μποροῦμε νὰ τὸν ποῦμε ἔτσι).
    Νὰ σημειώσω ὅτι οἱ ἀπόψεις ὅλων εἶναι ἀπολύτως σεβαστές, καὶ μακάρι νὰ εἶμαι λάθος ἐγώ.

    Φιλικά.

    ΥΓ
    Ἂν ἐπρόκειτο γιὰ τὴν ἀκύρωση κάποιων βαθμῶν ἀπὸ κάποια ποδοσφαιρικὴ ὁμάδα, σὲ κρίσιμο σημεῖο( τυχαῖο παράδειγμα), θὰ κοβόταν ἡ Ἑλλάδα στὰ δυὸ ; Ναὶ θὰ κοβόταν. Δυστυχῶς οἱ ἐπαναστάσεις πλέον στὴν Ἑλλάδα γίνονται γιὰ βαθμοὺς καὶ ὄχι γιὰ ἰδανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτα θα στηρίξεις το νέο κόμμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε (13 Μάϊος 2009 11:37 μμ) όταν ακούω την λέξη "κόμμα" μου προκαλείται μέσα μου μία αηδία διότι μου θυμίζει την κομματοκρατία που πλέον έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από ασύδοτους πολιτικούς.
    Όπως έχω πει από το 1996 πλέον δεν στηρίζω και ούτε έχω ψηφίσει κανένα κόμμα διότι όλοι τα ίδια είναι. Άλλωσε ανέλυσα και πιο πάνω την πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα σε ότι αφορά τα εξωτερικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.