Αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες
Μέσω ιστοσελίδας του Διαδικτύου έλαβα συμπτωματικά γνώση «ανοικτής επιστολής» που απευθύνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις «προς τον Δρ. Ευάγγελο Κωφό».
Την προσυπογράφω.
Την προσυπογράφω με τη συναισθηματική φόρτιση που γεννά η καταγωγή μου κι η οικογενειακή μου παράδοση.
Ωστόσο, με την 50ετή πείρα και συνεχή εμπλοκή μου με το Μακεδονικό, αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση να καταθέσω ψύχραιμα τους προβληματισμούς μου για μια πιθανότητα διεξόδου από τα αδιέξοδα.
Πήρα αυτή την πρωτοβουλία χωρίς να ζητήσω την έγκριση ουδενός, ακόμα και του φορέα που φιλοξένησε το κείμενο μου.
Είναι ενδιαφέρον ότι πέραν των αντιρρήσεων των Παμμακεδονικών Ενώσεων, ανάλογες, εξ αντιθέτου, αντιδράσεις διατυπώνονται και από το σλαβομακεδονικό χώρο, στα Σκόπια και τη Διασπορά.
Δεν επιδιώκω να πείσω κανένα. Θα πρότεινα, πάντως, σε κάθε ενδιαφερόμενο, να μελετήσει προσεκτικά το κείμενο ως σύνολο προτάσεων.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Ευάγγελος Κωφός
12 Απριλίου 2009
=====================================
Το παραπάνω μου το έστειλε ο Χρήστος Κατσέτος.
Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αν και βρίσκω τις απόψεις του κ. Κωφού «λογικές» με βάσει την σημερινή πραγματικότητα και συμφωνώ με τις απόψεις του κ. Κατσέτου για την σύσταση και την δομή του Ελληνικού Έθνους, πιστεύω ότι στο θέμα του «Σλαβομακεδονισμού» η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει σκληρή γραμμή. Αφού αυτοί επέτυχαν το αδύνατο, δηλαδή να κατασκευάσουν ψευδή εθνολογική ταυτότητα, η μελλοντική αναγνώριση της όποιας «Σλαβομακεδονικής μειονότητας», υπαρκτής η ανύπαρκτης, θα άνοιξη τους ασκούς του Αιόλου για επιπλέον διεκδικήσεις, όπως την επιστροφή των απογόνων των κομιτατζήδων της ΣΝΟΦ, οικονομικές αποζημίωσης, δίγλωσσες ονομασίες τόπων (διεθνείς χάρτες, οδική σήμανση, κλπ), δίγλωσσα σχολεία, δίγλωσσα δημόσια έγγραφα, (τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο) και τελικά σταδιακό εποικισμό της Μακεδονίας, αφού νομοτελειακά οι πληθυσμοί μετακινούνται στις πλέον οικονομικά ανεπτυγμένες περιοχές. Πιστεύω ότι η Ελληνική διπλωματία διακατέχεται από τον φόβο να μην χαρακτηρισθεί «Εθνικιστική» και έχει αποτύχει να μεταδώσει την ιστορική εικόνα του προβλήματος στους αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί τον εθνικισμό των γειτονικών λαών. Διερωτώμαι πως θα αντιμετωπίζετο μία αντίστοιχη πολιτική κατάσταση σε κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό Γεωγραφικό σημείο. Εάν π.χ. η Γερμανία έθετε θέμα για τα ιστορικά εδάφη της Πρωσίας, Πομερανίας, η για την Σουδητία, πως θα αντιδρούσε η Πολωνία και η Τσεχία; Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε έξη πολέμους από τις αρχές του αιώνα στην Μακεδονία με «άρωμα» Σλαβικής συνιστώσας κατά το μάλλον η ήττον, (Μακεδονικός Αγών, Βαλκανικοί και Παγκόσμιοι πόλεμοι (με Βουλγαρική κατοχή), Κομμουνιστική Ανταρσία 1946-1950), οι οποίοι διαμόρφωσαν την σημερινή κατάσταση ισορροπίας τουλάχιστον μέχρι το 1990. Ποία είναι άραγε τα ύψιστα πολιτικά κριτήρια βάσει των οποίων αυτή η ισορροπία θα πρέπει να ανατραπεί;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του State Department και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της αναγνώρισης της «Σλαβομακεδονικής μειονότητας» τώρα και αργότερα της «Μακεδονικής»; Μήπως θα σταματήσει η ροή των χρημάτων από το 4ο Πλαίσιο Στήριξης που έτσι και αλλιώς το νέμεται μία κρατική ολιγαρχία που λειτουργεί συντεχνιακά χωρίς εμφανή οφέλη για την χώρα; Αξίζει άραγε η εκχώρηση του ιστορικού μας παρελθόντος με τίμημα τα χρήματα των κοινοτικών πλαισίων στήριξης; Και εάν ναι, τότε ποιες θα είναι οι συνέπειες; Τι θα συμβεί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί; (γεγονός που αργά η γρήγορα θα συμβεί νομοτελειακά). Θα μπορέσει η Ελλάδα να επιβιώσει σαν πολυεθνικό κράτος; Γιατί άραγε έχει δαιμωνοποιηθεί ο Εθνικισμός (υψίστη πολιτική αρχή είναι ο κοινός πολιτισμός) στην χώρα μας, αφού αποτελεί το τελικό εξελικτικό στάδιο της πολιτικής ωρίμανσης ενός λαού και το ύψιστο στοιχείο πολιτισμού; Κατανοώ ότι στην διεθνή πολιτική υπάρχουν κανόνες, ακολουθούνται όμως το ίδιο από όλους;
Επικαιρότητα σε εθνικά θέματα - παρακαλώ προωθήστε.
ΑπάντησηΔιαγραφή[1] O κ. Ντεντέ επί ιστορικών και πολιτικών ζητημάτων (3 βίντεο, 27 λεπτά):
http://www.youtube.com/view_play_list?p=FF73BAB02099AC5B
Σχόλια δικά σας.
[2] Στο βιβλίο του George Friedman "The Next 100 Years: A Forecast for the 21st Century", στη σελίδα 81 ο χάρτης της Τουρκίας εμφανίζει στο έδαφός της ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, τα μεγάλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Η επίμαχη σελίδα:
http://bayimg.com/caPeiaabb
(κλικ για μεγέθυνση)
Το βιβλίο:
http://www.amazon.com/dp/038551705X
Επικοινωνία με τον εκδοτικό οίκο Doubleday:
http://knopfdoubleday.com/contact-us
E-mail:
knopfwebmaster@randomhouse.com
Επικοινωνία με το ινστιτούτο Stratfor, που στηρίζει το βιβλίο και του οποίου βασικό μέλος είναι ο συγγραφέας:
http://www.stratfor.com/about_stratfor
info@stratfor.com
Ρωτήστε τους για ποιο λόγο έγινε αυτό το λάθος και ποιες είναι οι προθέσεις τους για να το διορθώσουν.
Το 1821 μας είπαν τρελούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 1940 είπαμε ΟΧΙ.
Τότε είμασταν μικροί και αδύναμοι. Τώρα που είμαστε δυνατοι (σε σχέση με τα Σκόπια) υποχωρούμε και κάθε μέρα οι κυβερνώντες γίνονται όλο και πιο δειλοί, όλο και πιο ενδοτικοί. Κι εμείς τους ψηφίζουμε!!!
Αφού δεν κάνουμε αυτό που είπε ο...ρατσιστής και...εθνικιστής Μίκης Θεοδωράκης, καλά να πάθουμε!