Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

"ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ"




Πηγή : Έθνος της Κυριακής 31-5-2009

8 σχόλια:

  1. Ακρίτα, μήπως ξεπέρασε τα όρια η ανοησία των Ελλήνων «πολιτικών» και της Ελληνικής κοινωνίας; Οι Σκοπιανοί αποδείχθηκαν ότι διαθέτουν πολιτικό ένστικτο και μπορούν να εκμεταλλευθούν την διανοητική καθυστέρηση και το ιδεολογικό κενό που δημιουργεί ο εθνομηδενισμός των νοτίων γειτόνων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως είμαι βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί "επιστήμονες" μπορούν να καταρρίψουν ένα ένα τα επιχειρήματα όλων αυτών.

    Χε χε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κίμωνα οι Σκοπιανοί εκμεταλεύονται στο έπακρο το θέμα του αυτοπροσδιορισμού και εκεί πατάνε σε ότι αφορά την ονομασία τους. Ναι μεν ο ενημερωμένος ξένος όταν τους λέει Macedonian γνωρίζει ότι πρόκειτα για σλάβους αλλά δυστυχώς η πλειονότητα την πατάει. Αυτά αρχίζουν και βλέπουν στο εξωτερικό όλοι αυτοί οι καθηγητές , συν και τις βλακείες τις Γκρούεφσκι και αποφασίσανε να απαντήσουν.

    Σε ότι αφορά την «ανοησία των Ελλήνων «πολιτικών» και της Ελληνικής κοινωνίας» και φυσικά τα έχουμε ξεπεράσει. Εδώ πάνε να βγάλουν τον Τρεμόπουλο στην Ευρωβουλή , ο οποίος έχει τις ίδες απόψεις με τον Παρίση.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Stormtrooper ήδη απαντάνε οι "δικοί τους". Δες τα σχόλια εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα, το δυνατό χαρτί στην κατασκευή της σκοπιανής ψευδο- ιστορίας είναι η δύναμη που αντλούν αφενός από τα κόμματα της αριστεράς στην Ελλάδα, με αιχμή του δόρατος τον Siriza και αφετέρου από τον νεοταξικό εθνομηδενισμό των άλλων κομμάτων. Ήταν ο αμοραλισμός και ο τυχοδιωκτισμός του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 1980 που στην συνείδηση του λαού, εγκληματικά ταύτισε το «Εθνικό» με το «φασιστικό». Η ψευδής και σκόπιμη ταύτιση των δύο διαφορετικών ιδεολογημάτων, οδήγησε στον εθνομηδενισμό σήμερα, ο οποίος δημιούργησε το κατάλληλο ιδεολογικό ρήγμα στην Ελληνική κοινωνία, και την ψευδή πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται να αποκοπεί από το ιστορικό της παρελθόν αν θέλει να θεωρείται «προοδευτική και δημοκρατική». Οι σκοπιανοί εκμεταλλεύθηκαν την θραύση των δεσμών με το αρχαίο κόσμο και το «κενό» που επεδίωξε και πέτυχε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας είτε συνειδητά είτε από επαρχιώτικο αίσθημα κατωτερότητας, και έσπευσαν να οικειοποιηθούν το «κενό». Μία ολόκληρη γενιά «προοδευτικών και δημοκρατικών» πολιτών στην χώρα μας που κατέχουν σήμερα την εξουσία γαλουχήθηκαν από το ιδεολόγημα της ρήξης. Η φύση όμως απεχθάνεται το «κενό». Κάποιοι άλλοι φρόντισαν να το πληρώσουν. Το σκοπιανό δεν μπορεί να αποκοπεί από την σύσταση και την δομή του εσωτερικού μετώπου. Εάν ποτέ οι Έλληνες (κατά συνείδηση) κερδίσουν τον εσωτερικό πόλεμο, τότε και μόνον τότε θα έχει αίσιον τέλος η μάχη για την Μακεδονία. Άλλωστε ο καθηγητής D. Tompias στην επιστολή του επικαλείται την επιχειρηματολογία της «σχολής» των ανθελλήνων του Παντείου «πανεπιστημίου», όπου διδάσκουν όλες οι ιδιοφυΐες του Ελληνικού πολιτικού και ακαδημαϊκού πανθέου (Χριστοδουλάκης, Σημίτης, Κοππά, Αλογοσκούφης, κλπ). Η ιδεολογική αφύπνιση της Ελληνικής κοινωνίας και η συνειδητοποίηση των επερχομένων κινδύνων είναι η μόνη σωτηρία και λύση για αυτή την χώρα. Εδώ είναι και που η δική σου συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα, όπως και των άλλων διαχειριστών ιστολογίων , αλλάζει σιγά –σιγά το μαύρο τοπίο στην χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ Κίμωνα για την τελευταία σου παρατήρηση σε ότι αφορά την δυαδυκτιακή μου παρουσία με θέμα το Μακεδονικό.
    Φυσικά συμφωνώ και στα υπόλοιπα μιας και εγώ παιδί των 80s έζησα αυτήν την παπανδρεική λαίλαπα του κομματισμού που είχε σαν αποτέλεσμα την γέννεση του εθνομηδενισμού και την κορύφωση του στα μέσα της δεκαετίας του 90. Αν δεν υπήρχε το δυαδύκτιο θα είμασταν σε χειρότερη μοίρα σε ότι αφορά την χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Simfona apolyta me Kimon-Akrita. Tha prepei omos na prosthesw oti prin tin Papandreikh lailapa ypirxe i akompsi kai kits ekmetaleush tou ETHNOUS, PATRIDAS KAI ARXAIOELLINIKOU POLITISMOU apo tous Sintagmatarxes. Autoi ypirxan yper tou deontos anti-komounistes. Agapousane pragmatika tin Ellada ostoso itane STRATIOTIKOI kai OXI DIPLOMATES. To Apotelesma itane o pythikanthropos ypourgos exwterikon tis yperdynamis (tou monadikou stirigmatos-simaxou pou eixane na tous poulisei kai na dixotomisei tin Kypro me tis gnostes synepeies). Me alla logia simperiferthikan ws XAIVANIA pou tha elegan kai oi ypodouloi tis Othomanikhs Autokratorias. Ekei einai i riza tou simerinou provlimatos tou ETHNOMIDENISMOU. Ekei patisane oloi autoi oi imimatheis-fanatismenoi aristeroi. Oso gia ton amoralismo-tyxodioktismo tou Papandreou pleirose to timima tis euergesias apenanti stous aristerous. Ta "miasmata" ws to 1981 gyrisane (osoi itane ston Sosiaistiko Paradeiso) pisw, bikane sto dimosio, piasane lefta sta xeria ginane anthropoi me liga logia kai ws eugnomosini ton steilane sto eidiko dikastirio. Oxi oti o idios kai oi ypourgoi tou den efagan alla leme twra... Poio to apotelesma? ferane stin kyvernish ton pio xeftilismeno politiko. Ton prikothira, synergati ton Nazi kai apostati. Auton pou eipe to MNIMIODES "TO THEMA TOU ONOMATOS SE 10 XRONIA THA EXEI XEHASTEI". Vevea. Giati pos allios oi etairies siggenon kai fylon tha pigenane na kanoune business sta Skopia? Mia politikh omos pou synexise kai enisxise ena allo dydimo politikon tis plakas. O kontos kai o xontros. A nai o kathigitis tis Panteiou pou den borouse na milisei swsta Ellinika (persoteri piotita) kai o xontros alkolikos. Enas kosmopolitis Gallomathis pou ws ypourgos exwterikon ekane gafes kai fiasko pou den exoume xanadei 1) H Germania einai gigantas me mialo mikrou paidiou, 2) Ta imia kai 3) Otsalan. H APOLYTH XEFTILA tou PANELLHNIOU SOSIALISTIKOU KINIMATOS. Gia deite kati kinimaties re...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όσους γράφουν σε "greeklish" για οποιονδήποτε λόγο , υπάρχει η σελίδα ( και πολλές άλλες )

    http://services.innoetics.com/greeklish/Service.aspx

    στην οποία μπορείτε να γράφετε το κείμενό σας, να το μετατρέπετε με λίγα μόνο "κλίκ" και μετά να το μεταφέρετε εδώ.

    Προσπαθώντας να διαβάσουμε, χάνουμε το νόημα.

    Φιλικά.

    Υ.Γ.
    Ακρίτα ελπίζω να μην καταχράστηκα την φιλοξενία σου.Σε κάθε άλλη περίπτωση , διέγραψε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.