Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΓΓ ΝΑΤΟ : «Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακούσει τη λέξη βέτο, γνωρίζει μόνον τη λέξη συναίνεση.»

Μήνυμα Σέφερ στα Σκόπια
Πέμπτη, 14.05.09
e-tipos

Την ελπίδα ότι η ηγεσία των «θα καταλάβει τι ακριβώς χρειάζεται να πράξει», εξέφρασε ο απερχόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ μετά τη συνάντησή του με την Ν. Μπακογιάννη και τον Κ. Παπούλια, ο οποίος δήλωσε ότι μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη ΠΓΔΜ την περασμένη εβδομάδα «δεν έχει ενισχυθεί η αισιοδοξία του, από τις επαφές με την κυβέρνηση της χώρας».

Ερωτηθείς «για τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ να υπερκεράσει το βέτο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ», ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απάντησε:«Ποτέ δεν έχω ακούσει τη λέξη βέτο. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακούσει τη λέξη βέτο, γνωρίζει μόνον τη λέξη συναίνεση. Καμιά φορά και κανένας από εμάς, ούτε εγώ, ούτε κάποιος από τους προκατόχους μου έχει ακούσει τη λέξη βέτο. Κανένα μέλος της Συμμαχίας δεν έχει εκφέρει τη λέξη βέτο. Ελπίζω πάντως ότι θα υπάρξει μια νέα συναίνεση - σύμφωνα με το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του Βουκουρεστίου».

Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα, επανήλθε «για να αποφευφθούν οι παρερμηνείες», όπως είπε, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ «βασίζεται στη συναίνεση και εγώ και οι προκάτοχοί μου, αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν δεν θα ακούσουν τη λέξη βέτο, αλλά τη λέξη συναίνεση, αρχή επί της οποίας λειτουργεί το ΝΑΤΟ».

Απαντώντας για το ίδιο ζήτημα, υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ελληνική θέση «ήταν καθαρή από την πρώτη στιγμή. Παρουσιάσαμε τη θέση μας και οι σύμμαχοί μας έκριναν ότι η επιχειρηματολογία μας ήταν ισχυρή και λάβαμε μεγάλη υποστήριξη στο Βουκουρέστι».

Ο ΓΓ έχει δίκιο, πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη. Υπήρξε μια ενιαία φωνή στο Βουκουρέστι, η φωνή της Συμμαχίας και ήταν καθαρή: Ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, ώστε η ΠΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, είπε.«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι η Ελλάδα θα είναι ευτυχής να δει τους φίλους και γείτονες της μέσα στην οικογένεια του ΝΑΤΟ. Αλλά θα τους καλωσορίσουμε όταν θα επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας», συμπλήρωσε.

========================
Άραγε ο Σέφερ θα πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ?
Άραγε η Ελλάδα θα τον καλέσει ?
Άραγε αν πάει θα πει αυτά που είπε σήμερα ?

με τα ΑΝ πάντως Εξωτερική πολιτική δεν κάνουμε!!!

2 σχόλια:

  1. H oνομασία είναι το μόνο πρόβλημα κατ'αυτούς δηλ....??Τι να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως και εμείς δεν τους δίνουμε να καταλάβουνε τελικά ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.