Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ένα επιβλητικό άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ημαθίας "Ημερησία" , στην δημοπράτηση για την ανακατασκευή της πλατείας στην πόλη της Βεργίνας με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ θα στηθεί και το άγαλμα του Μακεδόνα Στρατηλάτη. Ο δήμαρχος Νίκος Παπαποστόλου και οι συνεργάτες του, επισκέφθηκαν το γλύπτη στην Αθήνα και είδαν το σχέδιο του έργου, το οποίο τους εντυπωσίασε. Το άγαλμα θα στηθεί σε υπερυψωμένη κατασκευή και το καθαρό του ύψος θα είναι 4,60 μέτρα. Θα απεικονίζει το Μ. Αλέξανδρο πάνω στο άλογο, κρατώντας στο υψωμένο χέρι του μια Σάρισα.

Σημαντικό επίσης νέο είναι και η ίδρυση Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στη Βεργίνα όπως δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

1 σχόλιο:

  1. Καλά θα κάνουν να βάλουν στις Αιγές τον Φίλιππο και στην Πέλλα τον Αλέξανδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.