Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Σιωπή...

από το Greece-Salonica

Τα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ επέλεξαν να μην προβάλλουν καθόλου την κίνηση των 220 ακαδημαικών απ΄όλο τον κόσμο (δείτε εδώ) οι οποίοι συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα ζητώντας να διορθωθούν τα λάθη της διακυβέρνησης του Τζ.Μπους και να να σταματήσει η παραχάραξη της Ιστορίας απ΄την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Τι κι αν πρόκειται για τη σημαντικότερη ίσως κίνηση υπέρ των Ελληνικών θέσεων που έχει υπάρξει διεθνώς τα τελευταία χρόνια;
Zώντας στο δικό τους κόσμο,που περιορίζεται συνήθως μεταξύ της σκανδαλολογίας και της εσωστρέφειας, τα περισσότερα παραδοσιακά ΜΜΕ της χώρας αναπαράγουν αβίαστα μόνον όσα θέματα "πλασάρονται" απ΄τα πρακτορεία ειδήσεων,Ελληνικών και ξένων,καθώς και όσα θέματα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους..Αυτά για τα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Τα κρατικά όμως;
Γιατί αυτή η σιωπή;
Aν η κίνηση αυτή προερχόταν από καθηγητές που υπέγραφαν υπέρ των θέσεων της ΠΓΔΜ το θέμα θα τύγχανε σίγουρα καλύτερης προβολής.
Στα Σκόπια πάντως η είδηση προκαλεί αίσθηση ενώ το σημαντικότερο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας,το Makfax (φωτογ.),επιλέγει την επιστολή των ακαδημαικών ως την πρώτη του είδηση για σήμερα...

3 σχόλια:

  1. Kati grapsane sto Ethnos

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13098&subid=2&tag=8777&pubid=3804834

    ""Εν τω μεταξύ 220 ακαδημαϊκοί από ολόκληρο τον κόσμο, με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ζητούν να παρέμβει προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ώστε να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα σε βάρος της ιστορικής αλήθειας.""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ στη ΝΕΤ τα γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα από μουσουλμάνους μετανάστες που έκαιγαν κι έσπαγαν τα πάντα στο διάβα τους ήταν 13η είδηση!
    Ούτε καν 4η ή 5η! Κατα τ'άλλα "γιορτάσαμε" την άφιξη των F-16..
    Σιγά μην ασχολιόντουσαν με την επιστολή που τάσσεται υπέρ των συμφερόντων μας και της ιστορικής αλήθειας.. δεν είναι και Eurovision..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν λεμε τα πραγματα με τ' ονομα τους;Ολα τα Ελληνικα ΜΜΕ ειναι σε "διατεταγμενη υπηρεσια" να εξυπηρετουν τα νεοταξικα αφεντικα τους.
    Σκεφτητε μονο τις Κυριακατικες εκδοσεις των εφημεριδων και καντε ενα προχειρο κοστολογιο.
    Mε cd,dvd,ενθετα περιοδικα που πωλουνται μετα προς 4€ και διαφορα αλλα,δεν "βγαινουν" οικονομικα.
    Ποιος τους στηριζει αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.