Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Τα Πανεπιστήμια των κκ. Καραμανλη , Παπανδρέου και τα Σκόπια

Συντάκτης: Γιώργος Κακαρελίδης, μέλος του ΔΣ/Δ21

Αγαπητοί κ.κ. Πρόεδροι,
είσθε απόφοιτοι ή έχετε σχετισθεί με εξαιρετικά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού (Tufts, Harvard, Amherst, Stockholm κλπ ). Σ` αυτά τα ιδρύματα προσλάβατε τόσο την δυνατότητα ανάλυσης των προβλημάτων με τα εργαλεία και την αναλυτική λογική της συγκεκριμένης επιστήμης, που θεραπεύετε, όσο και την ικανότητα έρευνας και τεκμηρίωσης σε εξειδικευμένα πλέον θέματα. Η θητεία οιουδήποτε σε ένα σχολειό, που υπηρετεί την έρευνα κατʼ αλήθεια (veritas), έχει σαν αποτέλεσμα την- λίγο πολύ αντίστοιχη κατοπινή λειτουργία του. Επί πλέον θεωρεί το Πανεπιστήμιο από το οποίο προήλθε και το προσωπικό του συλλογικά, ως ντε γιούρε αποδεκτά στις εκάστοτε επισημάνσεις των, με την επιφύλαξη των εξελίξεων της έρευνας στην γενίκευση της ισχύος των όποιων θεωριών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είμαστε κατ` αρχήν θετικά διατεθειμένοι, στο να ακούμε προσεκτικά το Ιδρυμα από το οποίο αποφοιτούμε.

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 18 Μαϊου ε.ε., πλήθος καθηγητων κλασσικών σπουδών από Πανεπιστήμια Αμερικής, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, απέστειλε αυστηρή επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμπα, σχετικά με το Μακεδονικό. Συγκεκριμένα 200 ξένοι επιστήμονες, καθηγητές από τα καλυτερα Πανεπιστήμια της Γής, όπως τα Tufts, Harvard, Princeton, Utrecht, Notre Dame, Φλωρεντίας, Cambridge, Dartmouth, Μασαχουσέτης, Οξφόρδης, Toronto, Michigan, Βερολίνου, Berkeley, Κολωνίας, Ζυρίχης και από δεκάδες άλλα, ζητούν -επί λέξει, “την παρέμβασή του για να τακτοποιηθούν συντρίμμια ιστορικής αταξίας που άφησε πίσω της στη νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ που με την πράξη της [αναγώριση Σκοπίων ως `Μακεδονίας`] όχι μόνο κατέλυσε γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε έναυσμα να ξεσπάσει μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου Μακεδόνα, του Μεγάλου Αλέξανδρου”.

Αφού του παρουσιάζουν όλα τα επιστημονικά και αρχαιολογικά δεδομένα έναντι των ψευδών των Σκοπίων τονίζουν: “…ο χώρος που είναι τα Σκόπια ήταν η αρχαία Παιονία, που μπορεί να ήταν ή να μην ήταν ήταν Ελληνες, σίγουρα έγιναν Ελληνίζοντες και δεν υπήρξαν ποτέ Σλάβοι... Η αρχαία Παιονία ήταν ένα μέρος του Μακεδονικού κράτους, όπως ήταν η Ιωνία και η Συρία και η Παλαιστίνη, όμως δεν ήταν Μακεδόνες και δεν ζούσαν στη Μακεδονία. Παρομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι που κατακτήθηκαν από τον Αλέξανδρο, μπορεί μεν να κυβερνούνταν από τους Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής Κλεοπάτρας, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος δεν ονομάστηκε ποτέ Μακεδονία.. Η κλοπή του Φίλιππου και του Αλέξανδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ η Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί…”.

Και καταλήγουν: "..Όπως και να θέλει κανείς να χαρακτηρίσει μια τέτοια συμπεριφορά, σίγουρα δεν πρόκειται για πίεση για ιστορική ακρίβεια, ούτε για σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και ενθαρρύνει τέτοια συμπεριφορά. Στρεφόμαστε σε Εσάς, Κύριε Πρόεδρε, για να ξεκαθαρίσετε στην κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην οικογένεια των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί να οικοδομήσει την εθνική της ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα".

Αντιλαμβάνεσθε αγαπητοί Πρόεδροι, ότι οι κορυφαίοι αυτοί καθηγητές κορυφαίων ιδρυμάτων, όχι μόνο παρουσιάζουν τις κατ` αλήθειαν έρευνές τους, όχι μόνο δίδουν μαθήματα Ιστορίας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, `αδειάζοντας` τις Υπηρεσίες του, αλλά υποδεικνύουν χωρίς περιστροφές στον Πρόεδρο τού τι πρέπει να πράξει στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων, αυτός και η χώρα του για την επιβίωση ως κοινωνία.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι γιατί εσείς συναγωνίζεσθε μεταξύ σας για το ποιός μίλησε πρώτος ή ποιός υποχώρησε πιό γρήγορα προς την "κόκκινη γραμμή". Δεν είναι λυπηρό; Πώς άραγε θα αντικρύσετε τους συναδέλφους σας, επιστήμονες των Πανεπιστημίων σας, όταν υποχωρείτε άτακτα μπροστά στα ψεύδη των Σκοπίων; Πως αντέχετε να συμβιβάζεσθε στα ψεύδη, όντες συνάδελφοί τους; Πώς αντέχετε να βλέπετε το πτυχίο σας να έχει στα διάσημα τού Πανεπιστημίου την λέξη `veritas` και να αποδέχεσθε το ψέμα.

Υπάρχει βέβαια η αντίληψη ότι άλλο η Επιστήμη και άλλο η Πολιτική. Μα αυτό ακριβώς ψελλίζουν όλοι οι ηττοπαθείς. Γιατί καμμιά Πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνο εν αληθεία. Σε όλες τις εκφάνσεις της η κοινωνία μόνο αλήθειες χρησιμοποιεί ή εφαρμόζει, διευρύνοντάς τες και επανελέγχοντάς τες συνεχώς.

Αλλά οι επιστήμονες αυτοί δεν μίλησαν μόνο ιστορικά. Ούτε νοιάζονται μόνο για την αλήθεια ή για τους Ελλαδίτες. Ενδιαφέρονται πρώτιστα για την διεθνή κοινωνία. Αντιλαμβάνονται το διεθνές ξεχαρβάλωμα που θα επακολουθήσει όταν αγνοείται ή κατασκευάζεται η Ιστορία -δηλαδή οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπινων σχηματισμών. Και επειδή βλέπουν τα φοβικά σας σύνδρομα, παρεμβαίνουν επιτακτικά για να ανασταλεί ο αναθεωρητισμός κρατών.

Δεχθήκατε Κύριοι Πρόεδροι να συμβιβασθείτε ερήμην του Λαού για θέμα που ΔΕΝ είναι της δικαιοδοσίας σας. Και φυσικά δεν μπορείτε πλέον να ζητήσετε σ` αυτό την παρέμβαση τρίτων ή υπερεθνικών θεσμών (πχ. Ε.Ε. ΝΑΤΟ κλπ). Ομως τι θα πράξετε έναντι της Τουρκίας η οποία μεγαλοπρεπώς δηλώνει διεθνώς ότι είναι αυτοί που δημιούργησαν τον - `κακώς λεγόμενο ΄, Ιωνικό και Ελληνικό Πολιτισμό, διότι είναι εκεί από το ...2480 π.Χ. Το διακύβευμα φυσικά όπως και με τα Σκόπια δεν είναι το όνομα , αλλά το ....οικόπεδο και το Αιγαίο. Με άλλα λόγια αυτοί είναι οι φυσικοί κληρονόμοι ή όπως λένε στο Διεθνές Δίκαιο νομιμοποιούνται ως διάδοχος κατάσταση σαν συνέχεια των προγονικών κρατικών υποστάσεων (πχ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, των Αιγαιακών Πολιτισμών συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου κλπ.) Και το κάνουν ευκολώτατα αφού εσείς θεωρείτε την ασυνέχεια της Ιστορίας, της Γλώσσας και της Παράδοσης αυτού του Τόπου. Τι θα επικαλείσθε τότε; την αλήθεια της Ιστορίας μήπως ή θα ψάχνετε στα Πανεπιστήμιά σας για την αρωγή των συναδέλφων σας;

2 σχόλια:

  1. Ακρίτα, ξέρεις αν η επιστολή κοινοποιήθηκε στις αρχές? Θα ήταν πολύ σημαντικό να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω Δημήτρη, αλλά υποθέτω ότι θα το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.