Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Τα Σκόπια στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) ως... «Μακεδονία»;

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ
enet.gr

Ο,τι δεν κατάφεραν τα Σκόπια πριν από τέσσερα χρόνια, το πέτυχαν χθες και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, «εύκολα κι απλά».

Μετά την Αλμερία το 2005, σειρά παίρνει η Πεσκάρα Το αίτημά τους να συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες, αρχής γενομένης από τους επόμενους σε Βόλο-Λάρισα το 2013, έγινε αμέσως δεκτό από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), που συνεδρίασε χθες στην Πεσκάρα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της περίφημης CONI, αναφέρει την ένταξη των γειτόνων μας στο μεσογειακό κίνημα και μάλιστα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» και όχι το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ «FYROM».

Εδώ τίθεται το ερώτημα:
Οι Ιταλοί ακολούθησαν την ...πεπατημένη -γνωστή τακτική και άλλων ξένων χωρών, που δεν χρησιμοποιούν το «FYROM», αλλά το «Μακεδονία» που επιθυμούν οι Σκοπιανοί- εκ παραδρομής ή από παρανόηση; Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε το λάθος διορθώνεται. Αν όμως η αναγνώριση έγινε με το όνομα «Μακεδονία», εδώ τίθεται πολιτικό ζήτημα.

Ολα αυτά έγιναν παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου, του νεοκλεγέντος γενικού γραμματέα της ΔΕΜΑ, συζύγου της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη. Σημειωτέον ότι το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού, απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ, είχε αντιδράσει έντονα στο αίτημα ένταξης των Σκοπίων, με το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο κράτος δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και επομένως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, βάσει του καταστατικού της ΔΕΜΑ, στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Από τη στιγμή που μετέχουν τα Σκόπια, γιατί όχι για παράδειγμα και η Βουλγαρία;

Η είδηση της αναγνώρισης των Σκοπίων ως μέλους της ΔΕΜΑ αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Πεσκάρα 2009», υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία του εκπροσώπου της χώρας με τη σημαία τους, εντός της αίθουσας που συνήλθε η ολομέλεια.

Η πλευρά του κ. Κούβελου, σε μιά προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός, ανέφερε ότι «η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα για το όνομα Μακεδονία». Ο ίδιος ο κ. Κούβελος, όπως τονίστηκε, «δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα ή να αποτρέψει τη δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ, από τις 5 Ιουλίου, ημέρα λήξης των αγώνων της Πεσκάρα».

ANANEΩΣH(2:18μμ)
H ιταλική ιστοσελίδα ανανεώθηκε και πλέον αναγράφεται ως εξής:

L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia) tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013

4 σχόλια:

  1. Να μπει και η Φινλανδία, αφού το καταστατικό δεν μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι προφανές, τα Σκοπια υπολογιζουν και την Μακεδονια του Αιγαιου(sic).
    Αφου λοιπον βρεχονται απο την Μεσόγειο θάλασσα , δικαίως περνουν μερος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.