Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-ΠΓΔΜ

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε τουρκική αντιπροσωπεία στα Σκόπια με επικεφαλής τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ Ilker Basbug, και αντικείμενο την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της ΠΓΔΜ (ARM) καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Επισκεπτόμενος το Μοναστήρι (απ΄όπου έλκει την καταγωγή του) ο Τούρκος στρατηγός επιβεβαίωσε την στήριξή της Άγκυρας στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία υποστηρίζει αποφασιστικά την υποψηφιότητα της "Μακεδονίας" για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Στο μέλλον η Τουρκία θα υποστηρίξει, σε όλα τα επίπεδα, την ένταξη της "Μακεδονίας", διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα μόνο της "Μακεδονίας", αλλά και δικό μας πρόβλημα και εμείς θα εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ενδεικτικά.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Zoran Konjanovski, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός εταίρος της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι οι δωρεές της Τουρκίας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της ΠΓΔΜ έχουν ανέλθει σε 18 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με τη βοήθεια της Άγκυρας λειτουργούν δύο σταθμοί υποκλοπής επικοινωνιών κοντά στα ελληνικά σύνορα, μέσω των οποίων είναι δυνατή η υποκλοπή των ελληνικών επικοινωνιών και άρα των στρατιωτικών κινήσεων στη Βόρειο Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 1999 η Τουρκία είχε προσφερθεί να «δωρίσει» στα Σκόπια 20 μαχητικά αεροσκάφη F-5, εγχείρημα που τελικά δεν ευωδόθηκε ενώ είναι η μοναδική χώρα-μέλος της Συμμαχίας που αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε ΝΑΤΟικά πλαίσια πάντα.
Ο Στρατηγός Βasbug αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη και στην Αλβανία.

1 σχόλιο:

  1. Βγάλαμε και εμείς το τραγουδάκι μας για τους φίλτατους γείτονες. Απλό, λιτό, χιουμοριστικό, ειρωνικό. Δείτε το στο

    http://www.youtube.com/watch?v=A2XHkgMCSn8

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.