Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Μεθαύριο στην Μακεδονία ξεκινάει το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων


Ξεκινούν μεθαύριο βράδυ στο Λιτόχωρο Πιερίας οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής. Στη διπλή διοργάνωση θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για να κηρύξει τη λήξη των εργασιών, το βράδυ του Σαββάτου.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε αυτή θα συμμετέχουν 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου. Οπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή, οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής θα ολοκληρωθούν με ξενάγηση των συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης” στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.

Το Σάββατο το βράδυ, μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Συγκεκριμένα, οργανώνεται ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή με την ορκομωσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.