Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Όπως λέει και ο Abecedar...η Επανάληψη είναι Μήτηρ της Μαθήσεως

με θέμα το προπαγανδιστικό επιχείρημα των αρχείων του Ellis island του απαντώ ότι σαν κακός προπαγανδιστής και όντως εφαρμόζοντας ιδανικά τις Γκεμπελικές τακτικές, λέγε-λέγε και κάτι θα μείνει, και αφήνοντας στην άκρη ιστορικές αλήθειες και άλλα τέτοια ασήμαντα ρίχνει λάσπη με το κιλό.

Στόχος ένας και σταθερός είναι αυτό με το Ellis Island:

Να δείξουν ότι υπήρχαν σαν "εθνικά μακεδόνες" προ ιδρύσεως της εθνικότητας τους από τον Τίτο με σκοπό να χαλιναγωγήσουν τον ακροατήριο τους, αποκρύπτωντας φυσικά έγγραφα που λένε καθαρά τι εννοούσαν οι Αμερικανοί με τον "Macedonians" και τα λοιπά.


8 σχόλια:

  1. Ψάξε το ίδιο αρχείο και στην επιλογή "Κύπριος". Θα βρεις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. There are no ethnic Americans so we are M@cedonians Κάτι τέτοιο θα μας πατάξει πάλι ο φίλος abe cedar cheese και θα μας στείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου θυμίζει μια συζήτηση που είχα με κάποιον Σκοπιανό,( φυσικά έξω από το φασιστικό MakNews, δεν είναι δυνατόν άλλωστε να κάνεις συζήτηση εκεί με τους πανηλίθιους όρους τους " θα μας αποκαλείτε Μακεδόνες αλλιώς θα αποβάλλεστε" ), όπου μου είχε στείλει μιά παράγραφο από ένα βιβλίο όπου γινόταν αναφορά σε Μακεδόνες, ως απόδειξη της ύπαρξής τους.

    Στην απάντησή μου και αναφέροντας το γεγονός ότι η παράγραφος που μου είχε στείλει ήταν από το κεφάλαιο περί Σλάβων, σε συνδυασμό με την υπόδειξή μου ότι στο ίδιο βιβλίο και στο κεφάλαιο περί αρχαίας Ελλάδας υπήρχε παράγραφος γιά την Μακεδονία , πολύ απλά δεν ξανα άναφέρθηκε σε αυτό , και συνέχισε την συζήτηση με τους υπόλοιπους σαν να μην υπήρχα.

    Ωραίες στιγμές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα, από πού είναι το σκαν που παραθέτεις; Υπάρχει πουθενά όλο το έγγραφο και ειδικότερα το "Bulgarians"; Ρωτάω για να δούμε τι ακριβώς λέει για τους "Macedonians".

    Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε τη σταδιακή ανάπτυξη του μακεδονισμού από τα τέλη του 19ου μέχρι σήμερα (και όχι ο Τίτο τους δημιούργησε κ.λ.π) οπότε δεν είμαι σίγουρος τι πραγματικά νόημα έχει αυτή η ιστορία και από πλευρά τους (π.χ. την προώθηση μεμονομένων περιστατικών όπως Ellis Island, Steelton κ.ο.κ.) και από πλευρά μας.

    Αλήθεια, αυτός ο ABECEDAR τι είναι ακριβώς, ΣλαβΜακ από ΠΓΔΜ, Ουρανοτοξίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε(25 Ιούλιος 2009 7:16 μμ) είναι από το "U.S. Immigration Commission Reports 1907-1910, Records" και υπάρχει στο google books.
    Όχι όμως στην ελληνική έκδοση.


    O Abecedar είναι ένας δυαδυκτιακός σκοπιανός , ο οποίος από ότι φαίνεται ζει στην Ελλάδα και υποστηρίζει το ΟΤ.Μπορείς να τον ρωτήσεις και στο blog του, εάν βέβαια σε αφήσει να μιλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης μια ακόμη ερώτηση, το σχολιασμό του Andreas Willi στο γράμμα το διάβασες; Ο τύπος πιστεύει ότι ο Rossos είναι "Έλληνας Μακεδόνας" και βγάζει το βιβλίο του Macedonia and the Macedonians (ολόκληρο viewable στο GoogleBooks) "αντικειμενικά γραμμένο!

    Υπόψιν ότι δε συμφωνώ, γενικά, ούτε με το γράμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διάβασα!!!
    Από εκεί και πέρα μπορείς να καταλάβεις γιατί γράφτηκε αυτό το γράμμα και με τι σκοπό.Ο Διηνεκής του απάντησε κατάλληλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...οπως δεν υπαρχουν εθνικα Κοσοβαροι (ειναι ειτε εθνικα Αλβανοι ή ειτε Σερβοι) ουτε εθνικα Κυπριοι (ειναι εθνικα ή Ελληνες ή Τουρκοι) ετσι και το αναφερομενο στην υπηρεσια μεταναστευσεως Macedonians αφορά (κακως μεν) πολιτες απο την περιοχη της τοτε Οθωμανικης Μακεδονιας Βουλγαρους εθνικα._...... τα υπολοιπα ειναι μεταγενεστερη προπαγανδα των Μακεδονιστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.