Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Κασσίμης: Προβλήθηκε (από τα ΜΜΕ) μια προβοκατόρικη κίνηση (προσγείωση του σκοπιανού αεροπλάνου).......

ότι και να πεις για τους Έλληνες πολιτικούς είναι λίγα....
εγώ απλά υπενθυμίζω τι είπε ο Χόρτον για τους Έλληνες πολιτικούς και ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας όταν ακούμε "κόκκινες γραμμές" και "υπερήφανη εξωτερική πολιτική" από τα στόματα των κομματοαναθρεμένων......

«Είναι απίστευτο, θα έλεγα αδύνατο, μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί,
προκειμένου να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια εβδομάδα παραπάνω:
μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους…..»

Συνέχεια για αυτά που είπε ο Κασσίμης για την Ημέρα Εθνικής Ντροπής στο zougla.gr.

3 σχόλια:

 1. Είναι τόσο ανόητοι που παραδέχονται ξεδιάντροπα αυτό: "Θέλουμε να κάνουμε κάτι στα μουλωχτά και δεν μας αφήνετε ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://taxalia.blogspot.com/2009/07/blog-post_6326.html

  ΣΚΛΗΡΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

  Συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης που κατατέθηκε στην υπουργό Εξωτερικών από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα την παραχώρηση άδειας προσγείωσης σε αεροσκάφος με διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας σε Ελληνικό έδαφος».
  Στις 25 Ιουνίου 2009 και ενόψει της Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Βελόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στην Υπουργό Εξωτερικών με θέμα την : κατ΄ εξαίρεσιν παραχώρηση άδειας προσγείωσης επί ελληνικού εδάφους σε αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
  Η συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης πραγματοποιήθηκε εχθές, 30 Ιουνίου στοΚοινοβούλιο.
  Το τι ειπώθηκε, δείτε το εδώ>>>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ???

  Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  http://ellinikoforum.blogspot.com/

  Είναι απορίας άξιος ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών, τόσο τις παρακαταθήκες της συσσωρευμένης διεθνούς εμπειρίας, όσο και το περιεχόμενο της πολιτικής - και όχι μόνο σκέψης - που παράγουν οι μάχιμοι διπλωμάτες πρώην και νυν, για τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και που βάζουν με το δικό τους τρόπο τη σφραγίδα τους στα μελλούμενα.

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ???

  Αν και δύσκολα θα βρει κανείς ανάλογο προηγούμενο όσο μακριά στο παρελθόν και να προχωρήσουν οι αναζητήσεις του, οφείλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια το στίγμα της σύγχρονης εξωτερικής πολιτικής, που …ελέω πολιτικού συστήματος τείνει να λάβει πλέον διαχρονικό χαρακτήρα.

  1.Εξωτερική πολιτική χωρίς ιεραρχήσεις και προτεραιότητες: Λες και δεν κρίνεται τίποτε σ αυτή τη χώρα. Λες και τα κορυφαία ζητήματα που κατά καιρούς την απασχόλησαν έχουν διευθετηθεί, και πλέον η εξωτερική πολιτική καλείται να αντιμετωπίσει στη λογική του … «μεροδούλι – μεροφάι» ότι έκτακτο ήθελε προκύψει. Θα ‘λεγε κανείς πως η προσωπική ατζέντα της υπουργού εξωτερικών, δεν περιλαμβάνει λέξεις όπως ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ… Θα ’λεγε κανείς πως αυτή η ατζέντα δεν έχει κόκκινες υποσημειώσεις και SOS χειρισμούς… Πως δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ιδιαίτερα ζητήματα, πρωτεύοντα και δευτερεύοντα στην ημερήσια διάταξή της. Πως αυτή η ατζέντα είναι πλέον υπερπλήρης από επισκέψεις, φιέστες, και έναν ιδιότυπο καθωσπρεπισμό.

  2.Εξωτερική πολιτική χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένο βηματισμό: Αφού το καθημερινό γίγνεσθαι πλέον, δεν πείθει κανέναν πως είναι σαφείς οι στόχοι μας… καλά σχεδιασμένη η διαδρομή μας… προσεκτικά σχεδιασμένη η πολιτική αξιοποίηση των διεθνών ερεισμάτων μας κοκ. Δεν προκύπτει εκ του αποτελέσματος και δεν επιβεβαιώνεται από αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες, πως υπάρχει ο οποιοσδήποτε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός κι αυτό που ακούμε είναι μασημένα λόγια όταν η πολιτική μας ηγεσία συζητά για μακροπρόθεσμες στοχεύσεις. Η Ελλάδα πλέον στην εξωτερική της πολιτική και στην προάσπιση των εθνικών της θεμάτων, πορεύεται δημιουργώντας ένα ΝΕΟ… ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ… ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ. Η διεθνής κοινότητα…

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://ellinikoforum.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.