Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Κάρολος Παπούλιας απόψε στο Παμμακεδονικό συνέδριο στο Λιτόχωρο : "Να εγκαταλείψουν τα Σκόπια την κλοπή της εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας"


Κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει «τα αλυτρωτικά της οράματα» και να αποδεχθεί «αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την Ιστορία», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του στο 10ο Παγκόσμιο Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

"Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ και σας συγχαίρω για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο.
Θέλω να ευχαριστήσω εσάς και όλα τα μέλη σας για την δύναμη και την αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας.
Οι Απόδημοι Μακεδόνες, αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στην δύναμη του Ελληνισμού.
Όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων : Ευημερία, ειρήνη, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.
Ένα όραμα που όλοι οι λαοί της της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε Ένα όραμα που απαιτεί πίστη, σκληρή δουλειά, πραγματικά φιλικές σχέσεις και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Και σ' αυτό τον κοινό στόχο θέλω να καλέσω την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά της οράματα. Να εγκαταλείψει έμπρακτα την κλοπή της εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Να αποδεχθεί αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία. Να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της.
Θα ήθελα ακόμη μία φορά να σας συγχαρώ για την προσφορά σας και να ευχηθώ καλή συνέχεια στους αγώνες σας και πίστη στον κοινό μας στόχο".
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο νομάρχης Πιερίας και η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, η οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναφέρθηκε στην επιστολή Αμερικανών και άλλων ακαδημαϊκών προς τον Μπαράκ Ομπάμα για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χάρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δώρα που συμβολίζουν την ιστορία του τόπου, όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του Ολύμπου, από τη δεκαετία του 1950, του εκλιπόντα, πλέον, φωτογράφου της περιοχής, Σάββα Τσιλιγκιρίδη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκατίας θα ξεναγηθεί στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και στη συνέχεια θα κηρύξει την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

1 σχόλιο:

  1. "ΓΚΡΙΖΟ" ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΝΙΜΙΤΣ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΕΛ 1)

    http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/displaydailypress.php?year=2009&month=7&day=11

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.