Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

To ανύπαρκτο Ελληνικό Λόμπυ στις ΗΠΑ.

Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα σαΐτ που καταγράφει ψηφιοποιώντας τις επαφές που έχουν μέλη του Κογκρέσου αλλά και Αντιπρόσωποι στις κοινοβουλευτικές βαθμίδες στις ΗΠΑ με ξένους οργανισμούς, κόμματα κλπ με σκοπό τον επηρεασμό της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Το σαΐτ αυτό λέγεται Foreign Lobbyist Influence Tracker και ο σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος εδώ.

Κάνοντας κλικ στις αναζήτηση για τις χώρες βγαίνουν τα κάτωθι αποτελέσματα....

Τουρκία..........1601 Επαφές και 28 Παρασκηνιακές πληρωμές (3.135.193 $) για λογαριασμό της Κυβέρνησης της Τουρκίας)
Κατεχόμενη Κύπρος..........25 Επαφές και 2 Παρασκηνιακές πληρωμές (649,683 $) για λογαριασμό της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου".
Σκόπια............121 Επαφές και 3 Παρασκηνιακές πληρωμές( 173.342 $) για λογαριασμό της Κυβέρνησης της FYROM)
Ελλάδα..........8 Επαφές και 2 Παρασκηνιακές πληρωμές για λογαριασμό (27.074 $) της Κυβέρνησης της Ελλάδας

Απο τα παραπάνω μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει γιατί η Ελλάδα είναι μία ανύπαρκτη χώρα για τις ΗΠΑ. Όταν έχουμε αυτά τα αποτελέσματα (επαφές και ποσά) στην ανοιχτή διπλωματία φανταστείται τι γίνεται στις κλειστές πορτές.

Σημειώνω ότι οι 8 Επαφές και οι 2 Παρασκηνιακές πληρωμές από την πλευρά της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ αλλά με το πρόγραμμα της βίζας. Η Ελλάδα και το λόμπυ της στις ΗΠΑ είναι ανύπαρκτο.

UPDATE:19:37

3 σχόλια:

  1. Λυπηρό το γεγονός Ακρίτα. Καταρχήν γιατί τελικά το μόνο που μετράει είναι το χρήμα - δεν υπάρχει Ιστορία, Δικαιοσύνη, Κοινωνία - μόνο χρήμα. Κατά δεύτερο, γιατί εμείς (Έλληνες) δεν μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας, και μόνο αγωνιζόμαστε γιατ ο 'εγώ' μας - μόλις φτάσει ο κόμπος στο χτένι, τότε ξυπνάμε - άρά για πολλούς το Σκοπιανό δεν είναι σημαντικό ακόμη...

    Μόνη απορία - σίγουρα μόνα αυτά είναι τα μεγέθη? θα πίστευα ότι υπάρχουν και άλλα κονδύλια, που ίσως να κάνουν την πραγματική διαφορά, που όμως δεν φανερώνονται - γνωρίζεις κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη όπως ανέφερα εάν αυτή είναι η φανερή μας διπλωματία φαντάσου τι γίνεται πίσω από τις πόρτες. Δεν έχω πληροφόρηση για το τι γίνεται πίσω από τις πόρτες αλλά κρίνοντας από τα εθνικά μας θέματα και τα αρνητικά της αποτελέσματα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ανύπαρκτοι είμαστε και σε αυτόν τον τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.