Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, μετά από 2 εβδομάδες και προφανώς μετά από ερώτηση δημοσιογράφου....ξύπνησε, μάλλον το ΞΥΠΝΗΣΑΝ

Για νέα απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της νέας εγκυκλοπαίδειας της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

«Αυτή η νέα απόπειρα, το νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας εκ μέρους της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δεν μας εξέπληξε. Είναι άλλωστε γνωστό το έργο της Ακαδημίας των Σκοπίων.
Η κυβέρνηση του κ. Γκρουέφσκι προωθεί συστηματικά τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Ο κ. Γκρουέφσκι επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του στην εσωτερική πολιτική σκηνή επινοώντας εχθρούς και επιδεινώνοντας τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της»,


παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν αγνοεί, απλά αδιαφορεί για το βασικό κριτήριο προόδου της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ, το κριτήριο των σχέσεων καλής γειτονίας. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνει το λαό της χώρας από το ευρω-ατλαντικό του μέλλον και δημιουργεί συνθήκες περιφερειακής αστάθειας».

πηγή:ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. σωστή η τοποθέτηση αλλά δε φτάνει - μετά τα λόγια ας ελπίσουμε να έρθουν και οι πράξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ακριβως το ειπε αυτο ο Δεληβεκουρας ;;
    Τα ΜΜΕ παντως δεν λενε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαθος μου η kathimerini γραφει:

    "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ αλλά και της γειτονικής με αυτήν χώρες για το περιεχόμενο της «μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας» που συνέγραψε η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων, η οποία χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση.

    Μετά τη Σόφια, τα Τίρανα και την Πρίστινα, χθες καταδίκασε και η Αθήνα ως μισαλλόδοξο και εθνικιστικό το περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας. «Αυτή η νέα απόπειρα, το νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας εκ μέρους της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν μας εξέπληξε. Είναι άλλωστε γνωστό το έργο της Ακαδημίας των Σκοπίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και πρόσθεσε:

    «Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προωθεί συστηματικά τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του στην εσωτερική πολιτική σκηνή επινοώντας εχθρούς και επιδεινώνοντας τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της. Ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι δεν αγνοεί, απλώς αδιαφορεί για το βασικό κριτήριο προόδου της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κριτήριο των σχέσεων καλής γειτονίας».

    Εξάλλου πεποίθηση της Αθήνας είναι πως με δεδομένη την απόσταση που συνεχίζει να χωρίζει την ΠΓΔΜ από τους ευρωατλαντικούς θεσμούς δεν θα πρέπει να αναμένεται κάμψη της αδιάλλακτης στάσης της, αλλά αντίθετα επιμονή στην τακτική των προκλήσεων.

    Εν τω μεταξύ στην Πρίστινα νεαροί Αλβανοί στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα έκαψαν στις κερκίδες σημαίες της ΠΓΔΜ και φώναξαν συνθήματα εναντίον των Σλαβομακεδόνων.

    Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι αντιδράσεις των νεαρών, τις οποίες καταδίκασε το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αξιώνοντας τη σύλληψη και τιμωρία των πρωταγωνιστών, οφείλονται στην «έντονη δυσαρέσκεια για τις αναλήθειες της μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας σχετικά με τους Αλβανούς».

    Η εγκυκλοπαίδεια και ειδικά οι προσβλητικές, όπως θεωρήθηκαν από τους ίδιους, αναφορές στους Αλβανούς του Τετόβου, απειλούν τη χώρα και με εσωτερική πολιτική κρίση. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κάλεσε τον πρωθυπουργό κ. Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της χώρας κ. Γκιόργκι Ιβάνοφ να αποστασιοποιηθούν από το περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας. Οπως τόνισε, «εάν δεν αποστασιοποιηθούν σημαίνει ότι είναι συνένοχοι για τις αμφιλεγόμενες και ιδιαίτερα επιζήμιες για τη χώρα αναφορές».

    Ταυτοχρόνως τα εκτός κοινοβουλίου πολιτικά κόμματα των Αλβανών ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν αύριο στην πόλη των Σκοπίων συγκέντρωση διαμαρτυρίας αξιώνοντας την απόσυρση της εγκυκλοπαίδειας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.