Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Μπράβο στο Έλληνα Πρέσβη στην Γερμανία για την παρέμβαση του στο νέο ακραίο εθνικιστικό παραλήρημα του ακροδεξιού Προέδρου Ιβάνοφ

Μετά το τέλος της ομιλίας του Σκοπιανού ακροδεξιού Προέδρου Ιβάνοφ στο ίδρυμα Konrad Adenauer ο Έλληνας Πρέσβης στην Γερμανία Τάσος Τρικούνης ανταπαντώντας στα γνωστά επιχειρήματα του είπε ότι "O Γκρούεφσκι δηλητηριάζει τον λαό του με την μανία του Μεγαλεξανδρισμού."

Ο Ιβάνοφ -ο οποίος είναι επιλογή του ακροδεξιού κόμματος VMRO/DPMNE- στο λόγο του ήταν χαρακτηριστικός των προθέσεων της γειτονικής χώρας όπου μίλησε σαφώς για διαμελισμό της Μακεδονίας και για το γνωστό "39% η FYROM και 51% η Ελλάδα" Επίσης για μία άλλη φορά αμφισβήτησε την πολιτιστική ταυτότητα των Ελλήνων Μακεδόνων λέγοντας ότι "αποτελούν μόνο το 5% του συνολικού χώρου της Μακεδονίας."


Υπενθυμίζω ότι στο προοίμιο της Συντάγματος της FYROM υπάρχει καθαρή αναφορά για εφαρμογή των αποφάσεων της ASNOM(εποχής Τίτο) όπου μία από αυτές είναι η "ένωση των Μακεδονιών".

3 σχόλια:

  1. Eυτυχως που υπαρχουν και τετοιοι θα ελεγα εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Ελληνα πρέσβη! Ο Ιβάνωφ εκτός από προκλητικός (όπως έχει αποδείξει πολλάκις και στους ίδιους τους σκοπιανούς) είναι και άσχετος με το ζήτημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.