Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν πάμε να βγάλουμε ηγέτη στην Ελλάδα που…..

  • είναι διατεθειμένος να παραδώσει στον επιβουλέα μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, για να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς,
  • επιτρέπει τον εικονικό βομβαρδισμό Ελληνικών νησιών από εχθρικά αεροπλάνα,
  • έχει επιτρέψει την ναυτική έλευση εχθρικού πολεμικού πλοίου έξω από το σπίτι του,
  • επιτρέπει την διαβρωτική δράση από ξένους διπλωμάτες στην Βόρεια Ελλάδα,
  • συμφωνεί για την είσοδο στην ΕΕ στρατηγικών της εχθρών,
  • λέει ναι σε σχέδια τύπου Ανάν,
  • έχει για φίλο και πρώην πολιτικό σύμβουλο αποδεδειγμένα σκληρό προπαγανδιστή της ακραίας Σκοπιανής εθνικιστικής πολιτικής,
  • λέει ναι στην επανείσοδο 100.000 ακραίων εθνικιστικών στοιχείων που επιβουλεύονται Ελληνικό έδαφος,
  • έχει κάνει τον πολιτικό κόσμο της υφηλίου όταν ακούει Ελλάδα να γελάει και να χλευάζει,
  • έχει υπογράψει Πρωτόκολλα και συμφωνίες για να είμαστε ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης σε ότι αφορά τους λαθρομετανάστες,
  • λέει ναι στους ψήφους των λαθρομεταναστών για ψηφοθηρικούς λόγους,
  • λέει όχι στους ψήφους της Ελληνικής διασποράς για ψηφοθηρικούς λόγους,
  • εν μέσω εκλογών τα εθνικά ζητήματα της πΓΔΜ, του Αιγαίου και της Κύπρου τα κρύβει στο σκοτάδι,
  • βάζει πάνω από όλα το κόμμα,
  • κάνει προσωπική και όχι εθνική εξωτερική πολιτική,
  • δεν διδάσκεται από τα προηγούμενα λάθη του.

Τότε είμαστε ένας σχιζοφρενής λαός χωρίς ταυτότητα, που εν μέσω εθνικής αφασίας εισπράττει μόνο ντροπή, ταπεινώσεις και εξευτελισμούς της πατρίδας του στον διεθνή χώρο. Εάν σου αρέσει να είσαι θλιβερός κομπάρσος του «φωταδιστικού μηδενισμού και του ανένδοτου αμοραλισμού» τότε ψήφισε τον ηγέτη που σου αξίζει.

26 σχόλια:

  1. ποιον εννοείς γιατί δεν είδα κανέναν διαφορετικό στην πράξη... το προφίλ ταιριάζει σε πολλούς...
    όσον αφορά το "σχιζοφρενείς"τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κόλους φίλε μου... και αυτό ισχύει και για τους ηγέτες και για το λαό, που δεν έχει να φάει.
    και ευτυχώς (ή δυστυχώς για κάποιους) δεν είμαστε και δεν είμασταν ούτε θα γίνουμε ποτέ λαός εθνικιστών.
    ποιος, αν έβγαινε, θα ασκούσε "περήφανη" εξωτερική πολιτική; και τι αποτελεσματικότητα θα είχε.
    Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην είμαστε ακραίοι, αλλά και να μην δίνουμε έδαφος σε ακραίους εθνικιστές γειτόνων να δηλητηριάζουν τους λαούς τους. Να μην κερδίζουν έδαφος αυτοί (οι ακραίοι εθνικιστές εννοώ) χάρη στην ανοχή μας. Υπάρχουν και στις γείτονες φωνές λογικής.
    καλύτερα να γίνουμε το παράδειγμα προσφέροντας χείρα φιλίας στους λαούς τους παρά οι εχθροί τους που στην επίθεση απαντούν με επίθεση δίκαια ή άδικη δεν έχει σημασία.
    εξάλλου όποιος και να βγει τα συμφέροντα που θα εξυπηρετεί, έναντι πινακίου φακής, ξένα θα είναι. ή της Αμερικής ή της Ρωσίας. Απομένει να διαλέξουμε τον Γα...ιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 3:01 καταρχήν για να ασκήσεις εξωτερική πολιτική πρέπει να είσαι δυνατός και μέσα. Αυτοί που μας κυβερνούν απέτυχαν τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό τομέα. Ένα από αυτά είναι και η οικονομική πολιτική. Οι μόνοι που ευδοκιμούν και ευημερούν είναι τα κάθε λογής κομματόσκυλα. Μήπως διαφωνείς σε αυτό ;

    Σε ότι αφορά τον εθνικισμό μάλλον οι μόνοι που δεν έχουμε ιδέα στο τι σημαίνει ο όρος εθνικισμός είμαστε εμείς. Οι γείτονες προστατεύουν τα συμφερόντα τους με κάθε κόστος. Εμείς υποχωρούμε άτακτα παντού. Η αποδεδειγμένη ανικανότητα του ελληνικού κράτους να υπερασπίσει το ελληνικό έθνος - δηλαδή να επιτελέσει την κατ' εξοχήν αποστολή του - συνιστά τον ανησυχητικότερο οιωνό για το μέλλον. Γιατί ήδη το ελληνικό κράτος βαθμηδόν φανερώνεται ανήμπορο να προστατεύσει ακόμα και το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του.

    Ο Κονδύλης είπε ότι οι πολέμιοι των εθνικιστικών ιδεολογημάτων δεν αντιλαμβάνονται πως τα όσα αντιπαραθέτουν οι ίδιοι στον εθνικισμό ή μάλλον στις καρικατούρες του είναι κι αυτά ιδεολογήματα, αφηρημένα ανιστορικά μοντέλα, και μάλιστα το κυρίαρχο σήμερα ιδεολογικό σύμφυρμα οικουμενισμού και οικονομισμού, όπου ο κοσμοπολιτισμός των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «κοινωνίας των πολιτών» συμπλέκεται διαφοροτρόπως με τον ατομικισμό του καπιταλιστικού homo economicus και με την παλαιά φιλελεύθερη ουτοπία ότι το εμπόριο θα υποκαταστήσει τον πόλεμο.

    Αυτό κάνεις και εσύ.

    Χείρα φιλίας δώσαμε και απέτυχε. Τώρα πλέον δίνουμε και το χέρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επιχείρησις «Παρακμή»
    Πολιτική Σκεψις Α΄
    Κοσμοεξουσιαστές
    Γεωργίου κ. Γεωργαλά
    Εκδόσεις Ερωδιός

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΠΑΡΑΚΜΗ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
    ΣΕΛ.242
    [….Η επιχείρησις «παρακμή» δεν είναι τυχαία. Τα Μ.Μ.Ε. είναι μέσα μαζικής ( ψυχικής-πνευματικής0ηθικής) εξαθλιώσεως, συνειδητής και σκοπούμενης. Σκοπός του σχεδίου είναι η μετατροπή των ανθρώπων σε κοινωνία ομοίων εν αποβλακώσει , δια της ισοπεδώσεως στο κατώτατο δυνατό επίπεδο νοήσεως, ηθικής και αισθητικής. Ώς όργανο των εξουσιαστών, τα ΜΜΕ καλλιεργούν τον σύγχρονο αναλφαβητισμό και την βαρβαροποίηση έτσι στα προγράμματά τους
    1. Το περιθωριακό εκδιώκει το ουσιώδες. Υποπροβλήματα αντί για προβλήματα, ατομικές υποθέσεις αντί για γενικές.
    2. Το ανώμαλο εκτοπίζει το ομαλό. Οι ομοφυλόφιλοι τους φυσιολογικούς, οι τοξικομανείς τους υγιείς, τα παράσιτα τους εργαζόμενους, οι μηδενιστές τους πιστεύοντες σε αξίες, οι αντιπατριώτες τους πατριώτες.
    3. Η βλακεία αντικαθιστά την ευφυΐα. Ηλίθια «ψυχαγωγικά» θέματα. «παιχνίδια» για αμαθείς και ανοήτους
    4. Το κουτσομπολιό υποκαθιστά την συζήτηση. Περιπτώσεις εξαθλιωμένων, προβληματικών, ανωμάλων παρουσιάζονται με μεθόδους θεάματος , με κεντρικά πρόσωπα αστοιχείωτους παρουσιαστές που παριστάνουν τους καθοδηγητές της κοινωνίας.
    5. Οι αρνητικές ειδήσεις έχουν προτεραιότητα έναντι των θετικών. Βασικώς προβάλλονται θέματα αστυνομικού δελτίου και κοσμικής σκανδαλοθηρίας ( δολοφονίες , βιασμοί, μοιχείες, διαζύγια, απαγωγές)
    6. Τα αμαρτήματα προτιμώνται από τις αρετές. Έχουμε προκλητική επίδειξη αμαρτημάτων, άνευ συστολής. Έτσι στις τηλεοπτικές οθόνες παρακολουθούμε παρέλαση ανωμάλων.
    7. Διαστρεβλώνονται οι έννοιες.»Προοδευτικοί» ανακηρύσσονται οι έκφυλοι, οι αρνησιπάτριδες, οι υπερασπιστές κάθε αντεθνικού, αιρετού, ανώμαλου στοιχείου.«Αντιδραστικοί», «ακραίοι» οι εμμένοντες στις αξίες.«Φασίστες» οι έλληνες πατριώτες«Ρατσιστές» οι εμμένοντες ελληνικώς.
    8. Η δημιουργία αγνοείται. Επιστημονικά , καλλιτεχνικά επιτεύγματα αποσιωπούνται ίδιο τα καλά βιβλία, τα ανθρωπολογικά ή αρχαιολογικά ευρήματα, οι σωστές ταινίες, η Ιστορία. Αντ΄ αυτών προβάλλονται οι θορυβοποιοί , οι σταρ , τα μηδενικά που παράγουν ήχους ισχυρούς όπως οι κενοί τενεκέδες ( βιβλία της πρώην Βοσκόπουλου, του δολοφόνου Κοεμτζή, της Μιμής, του Ανδρουλάκη κλπ) Ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την μίς υφήλιο και όχι τον Άρη Πουλιανό που έφερε στο φώς κνήμη 11 εκατομμυρίων ετών στην Τρίγλια της Χαλκιδικής ( ούτε βεβαίως τις χήρες των τριών πεσόντων στα Ϊμια ή τους συγγενείς των δολοφονηθέντων Κυπρίων )Τίμησε τον θάνατο του καπετάν Γιώτη έχτισε μνημείο την σπηλιά στρατηγείο του αντικομουνιστή ληστοσυμμορίτη Ζαχαριάδη αλλά ποτέ δεν καταδέχθηκε να τιμήσει τους τάφους των υπερασπιστών της Κόνιτσας και της Καστοριάς (Γράμμος Βίτσι)Κατά τις εθνικές ή θρησκευτικές εορτές , οι πρωθυπουργοί αντί να βρίσκονται σε δοξολογίες , καταθέσεις στεφάνων , παρελάσεις , πάνε σε διακοπές και ουζερί!
    9. Οι σωστοί άνθρωποι διασύρονται .Γι αυτά όταν σε λογοθεάματα καλούνται υποτιθέμενοι εκφραστές παραδοσιακών απόψεων, προτιμώνται τύποι γραφικοί .Στους αιρετικούς αντιπροτάσσονται όχι σωστοί χριστιανοί ορθόδοξοι , αλλά ιδιόρρυθμοι φανατικοί, Στους αντιπατριώτες όχι πατριώτες αλλά έξαλλες γελοιογραφίες πατριωτών. Τούτο γίνεται σκοπίμως για να γελοιοποιούνται οι υγιείς απόψεις.
    10. Η χυδαιότης κυριαρχεί. Πλείστοι παρουσιαστές και «καλεσμένοι» έχουν χυδαίο λεξιλόγιο , απρεπή συμπεριφορά, αγένεια.
    11. Σε αυτά προστίθενται τα σκληρά πορνό, ο διασυρμός του κλήρου, οι επιθέσεις κατά της γλώσσης μας, τα κηρύγματα κατά του «ρατσισμού» ( από ακραίους εργολάβους ρατσιστές ενάντια στους έλληνες) και του «εθνικισμού» υπέρ ( δήθεν) των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , ή διαστρέβλωσης της Ιστορίας μας.
    Μεγάλοι τηλεοπτικοί στάρ είναι ο πρόεδρος του κινήματος των ομοφιλοφύλων , διάφοροι αμφιφυλόφιλοι (τραβεστί ) πόρνες και άλλοι τέτοιοι , οι οποίοι συχνά δίνουν και οδηγίες για το πώς να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα επανέλθω στον Αντρέα - κάταγερε τη δεκαέτια του 80 και κατέστρεψε την Ελλάδα - όλες οι αξίες (ηθικές, κοινωνικές, οικογενειακές) περάσανε σε 2η μοίρα... το μόνο που πλέον έχει αξία είναι το βόλεμα... καν αν υπήρχε πάντα στην Ελληνική κοινωνία αυτή η τάση, τώρα πλέον έχει γίνει αυτοσκοπός....
    Είμαι στον ακαδημαικό χώρο και θέλω να πιστεύω ότι συναναστρέφομαι με σκεπτόμενα άτομα.... από συναδέλφους και μαθητές μου (μαθητές ηλικίας 24-30) έχω επανειλήμένα ακούσει ότι η κληρονομιά του Αντρέα είναι ότι "χόρτασε λεφτά ο κοσμάκης", η "μου έδωσε το δικαίωμα να φτύσω ή να βρίσω το μπατσο χωρίς να μπορεί να αντιδράσει".... αυτά βέβαια πληρώνουμε τώρα (δάνεια του 80, αναρχία που περνάει ώς μορφή "αντίδρασης))
    και βέβαια τώρα όλοι θα ψηφίσουν τον Γιώργο, γιατί υποσχέθηκε να δώσει (με το κορυφαίο "θα δανειστούμε τώρα για να δώσουμε, και μετά βλέπουμε!!!!!!!!!)
    Όχι ότι ο Κώστας είναι ο καλύτερος - τουλάχιστονς είναι λιγότερο κακός, και βασικά δεν είναι ανήθικος - και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ισχυει το αρχικο κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μαρκεζίνης γράφει σε άρθρο του στο έθνος:

    [[Ποιες (θα) είναι οι δικές μας αντιδράσεις;

    Οφείλουν, πιστεύω, να εκδηλωθούν σε δύο φάσεις: βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

    Βραχυπρόθεσμα, πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τις πρόωρες εκλογές. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά, ως σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν έχω διόλου πειστεί ότι η οικονομική κρίση είναι ο λόγος για την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να αποφασίσει τη διενέργεια εκλογών.

    Η οικονομία βρίσκεται πράγματι σε άσχημη κατάσταση, όχι όμως τόσο όσο στο εξωτερικό. Φοβάμαι και, εξίσου, υποψιάζομαι ότι, σε εξωτερικό επίπεδο, υπάρχει μια μυστική επιθυμία άγνωστων δυνάμεων να μας ωθήσουν να υπογράψουμε πράγματα απολύτως απαράδεκτα. Τα ζητήματα της πΓΔΜ, του Αιγαίου και της Κύπρου καιροφυλακτούν στο σκοτάδι.]]

    Η πραγματικότητα είναι ότι εκλογές δεν γίνονται για την οικονομία αλλά για τα εθνικά θέματα. Ο Νταβούτογλου έχει βάλει τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι ασκούν εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακρίτα, ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά η τοποθέτησή σου μου θυμίζει πολύ τον Σημίτη "ισχυρή ελλάδα" και έτσι, και στο τέλος είπαμε ευχαριστώ στο "μεγάλο μας αδερφό" όπως αποκαλούν οι βορειοευρωπαίοι τους αμερικάνους σε σχέση με τους έλληνες...

    ξαναλέω τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κόλους... και πες μου πια ακριβώς ηγεσία γείτονος προασπίζει τα εθνικά της συμφέροντα; Η τουρκική μήπως; καθαροί μιλιταριστές που καταπιέζουν το λαό τους, ο οποίος ευτυχώς εν πολλοίς δεν χάνει το χιούμορ του λόγω των ευεργετικών για αυτών επιδράσεων από εμάς; τι ορίζεις εθνικό συμφέρον; έχεις την εντύπωση πως αν αποφασίσουν κάποιοι να διαλύσουν την τουρκία τους είναι δύσκολο; πιο μάγκες θα είναι οι τούρκοι ηγέτες από τον μιλόσεβιτς; πιο δύσκολο είναι να διαλύσεις μία χώρα σαν εμάς παρά μία χώρα με μεγάλες προσδοκίες... διότι η μεγάλες προσδοκίες και οι μεγάλες ιδέες οδηγούν σε καταστροφές... να διδασκόμαστε και λίγο από την ιστορία μας...

    το αιγαίο ανήκει στις μεγάλες δυνάμεις που το ορίζουν όπως τους συμφέρει. Όπως και η κύπρος.

    δεν θα ανήκει ποτέ στην τουρκία. δεν θα ανήκει ποτέ πλήρως σε εμάς. Διότι αν ανήκε θα είχαμε εφαρμόσει το δίκαιο της θαλάσσης.
    αν θέλουν να δώσουν προσωρινά την κατοχή του στην τουρκία θα τη δώσουν. ακούγεται μοιρολατρικό αλλά δεν είναι.
    εμείς τι θα κάνουμε; αυτό που κάναμε πάντα ενάντια στα προγνωστικά.
    όταν κανείς δεν το περιμένει.΄

    όσο για τον όρο εθνικισμός, ο καθένας του δίνει περιεχόμενο ανάλογα με την οπτική γωνία που τον προσεγγίζει.

    αλλά ο όρος εθνικισμός έχει και αντικειμενικό ορισμό με αρνητικό περιεχόμενο. δεν μου αρέσει όμως να κουβεντιάζω στον αέρα για λέξεις. τι σημαίνει η μία και τι η άλλη.
    αφ'ης στιγμής είμαι έλληνας είμαι οικουμενικός, οι έννοιες είναι σχεδόν ταυτόσημες, και διεθνιστής γιατί αριστερίζω και κοσμοπολίτης γιατί μου αρέσουν τα αμερικάνικα τζιπάκια και το αμερικάνικο σινεμά και το μπάσκετ και δεν μπορώ να είμαι σωστός διεθνιστής ή οικουμενιστής ή κοσμοπολίτης αν πρώτα δεν είμαι φανατικός έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προβληματισμό προκαλεί η αναμενόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, που αφορά τις επικείμενες παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι πράξεις και οι δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου ως υπουργού εξωτερικών, συνηγορούν υπέρ του επερχόμενου «προαναγγελθέντος θανάτου» των εθνικών μας θεμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου σαν υπουργός εξωτερικών το 1999 δήλωσε στον κ. Θ. Σάρα, αρχισυντάκτη της τηs Βορειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , και Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά:

    «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.

    Επίσης, το 2006 Ο κ. Γ. Παπανδρέου δέχθηκε την ένταξη του κόμματος του Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Χρειάσθηκε να γίνει Έλληνας πρόεδρος για να πάρει η Σοσιαλιστική Διεθνής μια τέτοια θέση, όταν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ έδωσε επανειλημμένα μάχες για να μη γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ούτε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ετσεβίτ, λόγω ακριβώς της τουρκικής εισβολής και της κατοχής της Κύπρου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας τις έντονες αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις του αδελφού κόμματος της Κύπρου ΕΔΕΚ, «αξιοποίησε» τη θέση του ως προέδρου για να περάσει ομόφωνα, εν απουσία της ΕΔΕΚ, απόφαση του Συμβουλίου υπέρ της εντάξεως του ρεπουμπλικανικού κόμματος του σημερινού κατοχικού τουρκοκυπρίου ηγέτη Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή τον οποίο χαρακτήρισε ως «σοσιαλιστή συντρόφο» στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η πράξη αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πλήττει ευθέως τη θέση της Κύπρου και της Ελλάδος. Ενισχύει εκ των πραγμάτων τις προσπάθειες όλων εκείνων που θέλουν να επιβάλουν στην Κύπρο το «απευθείας εμπόριο». Την ντε φάκτο δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους, ως «αντάλλαγμα» για την εφαρμογή από την Άγκυρα του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Συνδέσεως.

    Η πράξη αυτή τραβάει κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια της Κύπρου.
    Η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το θέμα είναι η εξής:
    «Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνήλθε στο Σαντιάγο της Χιλής από 5-7 Νοεμβρίου 2006 υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε ομόφωνα «να προωθήσει το αίτημα από την Κύπρο που κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εδώ και καιρό για να γίνει δόκιμο μέλος». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «έχουμε ήδη ένα μέλος από την Κύπρου που ανήκει στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επιθυμούμε να προωθήσουμε την ειρήνη στο νησί και την επίλυση του Κυπριακού. Γι' αυτό θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο να ενισχύσουμε τη δυνατότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να παίξει ρόλο για σταθερότητα και ειρήνη στην Κύπρο. Το Συμβούλιο συστήνει την απόκτηση της ιδιότητας του δόκιμου μέλους που θα επικυρωθεί τελικά σε ένα χρόνο στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως «παρακρατικούς» χαρακτήρισε ο βουλευτής Του ΠΑΣΟΚ κ. Μπεγλίτης τους πεσόντες, αγνοουμένους και επιζώντες στην Κύπρο στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ το 1974 στην διάρκεια της Τουρκικής εισβολής σε σχετική συζήτηση στη Βουλή. (Περιοδικό PATRIA T. 18, Αύγουστος 2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ααα, και κάτι ακόμα, γερμανία γαλλία αγγλία παραδείγματα όπου το εμπόριο υποκατέστησε τον πόλεμο.
    μοίρασαν τις αγορές, και όλα οκ...

    εμείς δεν είμαστε τέτοιου βεληνεκούς κράτος. Προτεκτοράτο είμαστε. με σχετική πολιτική αυτονομία. όμως έχουμε λαό μεγάλο και όχι μεγαλομανή....
    όσοι τον θέλουν μεγαλομανή λαθεύουν..δεν θα τα καταφέρουν...
    ο έλληνας δεν γίνεται σκοπιανός... ούτε τούρκος...
    δες τους Ιταλούς στο β' παγκόσμιο πόλεμο, τι λες ο λαός τους ήθελε να μας πολεμίσει; δεν ήθελε, γιατί δεν γούσταραν τη μεγαλομανία του Μουσολίνι... μαρτυρία ο παππούς στο μέτωπο της αλβανίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/10/2003

    Η χρηματοδότηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με 74.840.000 ευρώ προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την οργάνωση των υπηρεσιών διεθνών οικονομικών σχέσεων οι συναρμόδιοι υπουργοί... Γ. Παπανδρέου και Ν. Χριστοδουλάκης. Σύμφωνα με την τροπολογία, η χρηματοδότηση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημοσίου Λογιστικού και τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ, «κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει την σταθερή του απόφαση για την απο-ελληνοποίηση της χώρας, αφού υιοθέτησε πάλι την πολιτική πρακτική να διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα με την βοήθεια των μεταναστών λαβόν χείρα βοηθείας από τους ανθέλληνες και φιλότουρκους πακιστανούς λαθρομετανάστες, τους οποίους συναγωνίσθηκαν να ελληνοποίησουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο αντιπρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα κ. Λαλ Χουσεΐν Σαχ, ένας απ’ τους εμπλεκόμενους στην ιστορία με τους «απαχθέντες» Πακιστανούς, είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β΄ Αθηνών!

    Μάλλον η Ελληνική κοινωνία με τις επιλογές της αξίζει να διοικηθεί στο μέλλον από μουσουλμάνους και ταλιμπάν. Είναι βέβαιον ότι θα είναι καλλίτεροι από τους πολιτικούς που μας διοικούν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 11:07μμ προσωπικά είμαι ξεκάθαρος για το τι σημαίνει εθνικισμός και εθνικιστής βάζοντας το τι λένε οι ειδικοί και όχι ο καθένας που δικό του σκοπό σκόπιμα διαστρεβλώνει τον ορισμό. Τα έχω βάλει εδώ.

    Η ανάλυση που κάνεις είναι στο τι κάνουν οι ξένοι και όχι στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς.Αυτό που χαρακτηρίζει το θέμα «ελληνοτουρκικά» ως αντικείμενο προβληματισμού της κοινής γνώμης είναι η σύγχυση μεταξύ βασικών εννοιών, η απουσία ορθολογικής ανάλυσης και η χρήση στερεοτύπων. Η ουσία του προβλήματος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η αντιπαράθεση δηλαδή μεταξύ δύο σχολών σκέψης θεμελιακά αντίθετων :

    -διάλογος και ειρήνη πάση θυσία
    -η σάπια ειρήνη που αγοράζεται με υποχωρήσεις εγκυμονεί έναν χειρότερο πόλεμο

    Η ιστορία διδάσκει ότι ο πόλεμος σε μια ανταγωνιστική σχέση κρατών συχνότατα αποφεύγεται, όταν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων και φόβος για τον αντίπαλο. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό, και είναι πράγματι μιλιταριστικό, αλλά η ιστορία συνήθως το επιβεβαιώνει. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι η "ισορροπία του τρόμου" κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η οποία διατήρησε την ειρήνη για περίπου 50 χρόνια.

    Αντίθετα, η ιστορία διδάσκει ότι η ειρήνη που εξασφαλίζεται με κατευνασμό, δηλαδή υποχωρήσεις έναντι ενός επιθετικού αντιπάλου, είναι μια σάπια ειρήνη που εγκυμονεί έναν πολύ χειρότερο πόλεμο, κάπου στο κοντινό μέλλον. Είναι γενική αρχή (και όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική) ότι κανένα πρόβλημα δε λύνεται με τη φυγή. Γιατί οι υποχωρήσεις αποθρασύνουν τον αντίπαλο, οι απαιτήσεις του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, και κάποια στιγμή δε μπορεί ούτε ο πιο ειρηνόφιλος να τις ικανοποιήσει. Κι έτσι μια διένεξη που θα μπορούσε να περιοριστεί σε ένα διπλωματικό ή έστω τοπικό στρατιωτικό επεισόδιο, καταλήγει τελικά σε πόλεμο.

    Κλασσικό ιστορικό παράδειγμα:
    από το 1936 ως το 1939, η Αγγλία και η Γαλλία ανέχτηκαν τα πάντα από τη χιτλερική Γερμανία, στο όνομα της ειρήνης: δικτατορικό καθεστώς, επανεξοπλισμό και επαναστρατικοποίηση της Ρηνανίας κατά παράβαση της συνθήκης των Βερσαλλιών, προσάρτηση της Αυστρίας, προσάρτηση της Τσεχοσλοβακίας. Το αποτέλεσμα αυτής της "φιλειρηνικής" πολιτικής, κύριος εκφραστής της οποίας υπήρξε ο άγγλος πρωθυπουργός Chamberlain, υπήρξε η αποθράσυνση του Χίτλερ και ο αιματηρότερος πόλεμος όλων των εποχών. Σημειώνω δε ότι ο Σημίτης έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ο έλληνας Chamberlain!!!!!. Άραγε, πόσες λιγότερες ζωές θα είχαν χαθεί, αν το 1937 Γαλλία και Αγγλία "σωφρόνιζαν" λίγο το Χίτλερ;

    Και, κατά αναλογία, από πόσα προβλήματα, κινδύνους και έξοδα (από τις αερομαχίες στο Αιγαίο) θα είχαμε γλυτώσει, αν γύρω στο 1975-76 η (τότε ισχυρότερη) ελληνική πολεμική αεροπορία είχε καταρρίψει, όπως προβλέπουν όλοι οι κανόνες του διεθνούς δικαίου, τα πρώτα τουρκικά μαχητικά που παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κίμωνα καλά αυτά που μας βάζεις και μας τα υπενθυμίζεις αλλά δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση μία από τα ίδια είναι. Είπε ένα όχι σε κρατίδιο που μας εξευτελίζει 15 χρόνια τώρα και το έκανε σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακρίτα,
    Συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω ότι είναι το ίδιο επικίνδυνοι για την χώρα με το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον διακατέχονται και από το «κόμπλεξ» του «δεξιού», άρα θέλουν να φανούν «βασιλικότεροι του βασιλέως» με αντίστοιχους γραικυλισμούς με αυτούς του ΠΑΣΟΚ. Σε αντίστοιχο νήμα που θα αφορά την ΝΔ θα επισυνάψω τα αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ακριτα η ισορροπία του τρόμου είναι ο ορισμός της πολιτικής που αρμόζει στις μεγάλες δυνάμεις.
    Δεν είμαστε μεγάλη δύναμη, ούτε καν περιφερειακή, όπως το Ιράν επί παραδείγματι.
    η τύχες μας είναι συνυφασμένες με τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων για την περιοχή. το πόσο μας βολεύουν είναι ένα θέμα. Το πόσο κάποια εις βάρος μας σενάρια είναι εφικτά είναι ένα άλλο θέμα.
    το ζητούμενο για μένα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η σύγκρουση δεν αποφεύγεται όταν πρόκειται για περιφερειακούς πολέμους που ευννούν τα σχέδια κάποιων, είτε είναι ισοδύναμοι οι συγκρουόμενοι είτε όχι, όχι πάντως αυτών που συγκρούονται. έχεις την πεποίθηση ότι θέλουν μία τουρκία δυνατή; μία ελλάδα δυνατή;
    έχεις την εντύπωση πως η εισβολή στην κύπρο έγινε άνευ προηγουμένης αδειοδότησης;
    έχεις την εντύπωση πως οι τούρκοι μπαίνουν στο αιγαίο χωρίς τη συγκατάθεση κάποιων;

    έχεις ακουστά το διαίρει και βασίλευε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και για να κλείσω. όταν λέω τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κόλους δεν εννοώ ηγεσίες και λαό. Εννοώ πως συζητάς για πολιτικές που δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί είμαστε μικροί. όπως και οι τούρκοι.
    να σε ρωτήσω κάτι... ρητορικα... έχουμε τη ικανότητα να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα; όπλα;
    ναι. δεν έχουμε όμως τη δυνατότητα να το κάνουμε. μην είμαστε μεγαλομανής μικρομεγάλοι και ονειροπαρμένοι όπως οι σκοπιανοί που θέλουν τη μακεδονία.
    δεν είμαστε όμως και γαλλάκια... για κάτσε... πόσα γιες είπαμε στον άξονα προτού πούμε το νο...
    κανένας έλληνας ακόμα και οι αμερικανοθρεμμένοι του εξωτερικών και ο περί ου ο λόγος , δεν είναι τόσο μαλάκες...

    Απλά ελληνικά οι τούρκοι μπαίνουν στο αιγαίο για να δουλεύουν οι αμερικάνοι εργάτες στις βιομηχανίες όπλων, οι γάλλοι, και πάει λέγοντας.
    μια αγελάδα που αρμέγεις δεν την σκοτώνεις. και η ελλάδα (όπως και η τουρκία) είναι δυστυχώς αγελάδα. και μη μου αραδιάσεις όπλα που κατασκευάζουν οι τούρκοι (με συνεργασίες) γιατί θα γελάσω.

    το θέμα είναι ότι μας αρμέγουν και οι δικοί μας.
    και αυτό πονάει περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τετέλεσται ο καραμανλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακρίτα σωστό το σχόλιό σου στις 17 Σεπτέμβριου 2009 12:02 πμ , και μου θυμίζει το "Όλβιος όστις ιστορίοις έσχε μάθησης".

    Αν δεν σηκώσεις το ανάστημά σου, "άλλος" δεν έχει τον ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ λόγο για να σε σεβαστεί και να κάνει πίσω.
    Και λέω να σηκώσεις το ανάστημά σου όχι μόνο γιατί το προβλέπουν οι διεθνείς νόμοι, αλλά και η ίδια η φύση.Κοιτάξτε γύρω σας, ένα μικρό πλάσμα αν απειληθεί από ένα μεγαλύτερο ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ έστω και αν ξέρει ότι δεν έχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 12:28πμ η Τουρκία και αυτοκίνητα πουλάει, και πυραύλους φτιάχνει, και βιομηχανία που αγοράζουμε εμείς έχει και πολλά άλλα διότι απέκτησε τεχνογνωσία από τους εξοπλισμούς. Εμείς παρόλο που πρώτοι ξεκινήσαμε να το κάνουμε την δεκαετία του 70 με ΕΑΒ και ΕΒΟ μείναμε μεταξεταστέοι.

    Η σωστή εξωτερική πολιτική χτίζεται με αργά και σταθερά βήματα και όχι με άρπα κόλα όπως κάνουν οι ηγέτες στους οποίους απευθύνθηκα αλλά και φωτογραφίζω στο αρχικό κείμενο μου.Είναι φανερό ότι αυτός που κερδίζει από τον ελληνοτουρκικό εξοπλιστικό ανταγωνισμό είναι οι μεγάλες εταιρίες όπλων, ιδίως οι αμερικάνικες. Όπως είναι φανερό ότι αυτά τα τεράστια ποσά θα μπορούσαν να διατεθούν για σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, ανάπτυξη.

    Όμως ας μην ξεχνάμε ποιος είναι εδώ ο επιτιθέμενος και ποιος ο αμυνόμενος.

    Μπορούμε να παρέμβουμε με κάποιο τρόπο στην άλλη μεριά της ζυγαριάς;

    Μπορούμε π.χ. να πείσουμε την Τουρκία να μην εξοπλίζεται, να πείσουμε τις εταιρίες όπλων να μην της πουλάνε, να βρούμε κάποιον που θα μας προστατέψει με τα δικά του όπλα; Προφανώς όχι. Επομένως το μόνο που μας μένει είναι να προσθέσουμε κι άλλο βάρος στη δική μας πλευρά της ζυγαριάς.

    Επομένως, το πρόβλημα δεν είναι αν μπορούμε ν' αντισταθούμε στην Τουρκία, αλλά κυρίως αν θέλουμε. Όπως έλεγε και ο περίφημος κινέζος στρατηγός Σουν Τζου, "για να πολεμήσεις και να νικήσεις ένα λαό, πρέπει να του διαλύσεις τη θέληση για άμυνα". Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωσή μας με κύριους υπέυθυνους αυτούς που φωτογράφισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. stormtrooper ο Αριστοτέλης είπε και κάτι άλλο : Τρεις παράγοντες συμβάλλουν στο να γίνονται οι άνθρωποι αγαθοί και σπουδαίοι. Και είναι η φυσική προδιάθεση, οι εθισμοί, η λογική ικανότητα του ανθρώπου.

    Και εμείς έχουμε εθιστεί στην υλική διαφθορά, στην πολιτική ασυδοσία και στην πνευματική αφασία. Έτσι μας κατάντησαν οι ηγέτες της χώρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εύστοχη απάντηση, σ' ευχαριστώ (17/9/2009, 08.28'.)
    παρόλα αυτά (βλ. και μπάσκετ) η θέληση του έλληνα για άμυνα δεν κάμφθηκε από τη δικτατορία του μεταξά. δεν κάμπτεται με τίποτα, ούτε από αμερικανοαναθρεμμένους.
    για επιθέσεις είμαστε ανόρεκτοι. αυτό πιστεύω.
    δεν υποχωρούμε έναντι της ισχύος των γειτόνων, αλλά έναντι της ισχύος των μεγάλων δυνάμεων. (βλ. σκόπια για σύνθετη ονομασία). δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι τα σκόπια είναι στρατιωτική απειλή. ιδίως όταν έχουν θέματα και με άλλους και όχι μόνο με εμάς. υποχωρήσαμε ναι ή όχι;
    ε όχι και ότι αναγκαστήκαμε από τους σκοπιανούς.... τον θυμάσαι τον ρίτσαρντ;
    χάρηκα για το μπουργκάς αλεξανδρούπολη, χάρηκες για το ότι η τουρκία συμμετέχει στα σχέδια της ρωσίας στον ενεργειακό τομέα; που ήταν η ρώσοι στον πόλεμο της γιουγκοσλαβίας.
    χωρίς προστάτη δεν κρατιέται μαγαζί φίλε μου τη σήμερον. και αν του γουστάρει γιατί δεν τον πληρώνεις στο καίει ο ίδιος. κυριολεκτικά.... με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
    με λυπεί ιδιαιτέρως αλλά αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.
    τούτο δεν σημαίνει ότι, όπως εσύ, έτσι και όλοι οι έλληνες, δεν θα δίναν ότι πρέπει, τι στιγμή που πρέπει, για την ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακρίτα, συμφωνώ με τα γραφόμενα σου. Οι σκέψεις μου είναι παρόμοιες.
    Αναζητώ απεγνωσμένα διέξοδο.
    Ποια λύση μας απομένει για να αποτρέψουμε τη διαγραφόμενη πορεία της πατρίδας μας;
    Το να μεταναστεύσω, όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά αντίθετα συμβάλλει στα σχέδια τους, αφού έχουν βαλθεί τους Έλληνες να τους κάνουν μειοψηφία στον τόπο τους.
    Η ψήφος μου, και όσων σκέπτονται παρόμοια, δε φθάνει, αφού αποτελεί μειοψηφία.
    Πως θα ξεφύγουμε από τη μοιραία κατάληξη της πορείας;

    Eni Macedonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Eni Macedonia

    Ας υποθέσουμε πως για αρχή, ένας στους δέκα ψηφοφόρους επιλέγει ένα πατριωτικό κόμμα που αυτή τη στιγμή είναι εξωκοινοβουλευτικό - ακόμη κι αν δεν συμφωνεί με όλες τις θέσεις ή τις πρακτικές του. Αυτομάτως η αυτοδυναμία καθίσταται αδύνατη και τα σενάρια αλλάζουν.

    Έξυπνα παιδιά είστε, θα καταλάβετε τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δημητρη ποσο ηθικος μπορει να ειναι ενας οικος ανοχης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "χάρηκα για το μπουργκάς αλεξανδρούπολη, χάρηκες για το ότι η τουρκία συμμετέχει στα σχέδια της ρωσίας στον ενεργειακό τομέα; που ήταν η ρώσοι στον πόλεμο της γιουγκοσλαβίας.
    χωρίς προστάτη δεν κρατιέται μαγαζί φίλε μου τη σήμερον. και αν του γουστάρει γιατί δεν τον πληρώνεις στο καίει ο ίδιος. κυριολεκτικά.... με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο."

    Γιατι νομιζεις πως και η Ρωσια εχει επιλεψει την Τουρκια ως τον κυριοτερο της στρατηγικο συμμαχο ;

    Επιπλεον , αυτα που λες για τους Ελληνες να μην ειναι επιθετικος η ιμπεριαλιστικος λαος καταδικαζει τους Ελληνες στην καταστροφη και βγαζω συμπερασμα απο αυτο πως ο Ελληνισμος βρισκεται υπο παρακμη.

    Που βρισκεται εναντι της Τουρκιας. Δυστυχως την μεγαλη μας ευκαιρια να επεκταθουμε και να γλιτωσουμε απο την Τουρκια την χασαμε.

    Πλεον ελπιζουμε στο να δημιουργησουμε ενα αξιο λειτουργικο κρατος , να μην επιτρεψουμε στην Τουρκια να κερδισει και αλλα , να μην επιτρεψουμε στην Τουρκια να καταλαβει ολοκληρη την Κυπρο , να προσελκυσουμε οσες επενδυσεις γινεται και να γινουμε κυριαρχοι στα Βαλκανια.

    Και μακροχρονια να γινουμε κυριαρχοι στην περιοχη.

    Διαφωνω πως το μεσο κυριαρχιας ειναι ο πολεμος. Ειναι και αυτο ενα μεσο. Ο ιμπεριαλισμος , η επεκταση των στρατηγικων σου συμφεροντων ειναι απολυτα θετικο οταν περι αυτου προκειται. Ο ιμπεριαλισμος για χαρην του ιμπεριαλισμου , δηλαδη η επιθετικη πολιτικη για ιδεολογικα κριτηρια μονο , ειναι αντιθετως καταδικαστεα.

    Αυτα που αναφερω ειναι η ενα περιπου η πολιτικη που ακολουθειται απο σχεδον ολα τα κυριαρχα και ισχυρα η καπως ισχυρα κρατη του κοσμου.

    Οσες ιδεολογιες ειναι ασυμβατες με αυτο που αναφερα , ειναι ζημιογονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.