Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ που έχουν βρεθεί σε επιγραφές αλλά και σε αρχαίες ιστορικές πηγές

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

2 σχόλια:

  1. ....εχουμε καταντησει να επιχειρηματολογουμε "γιατι ο κυκλος δεν έχει γωνίες"

    το σχολιο δεν εχει να κανει με την αναρτηση αυτη Ακριτα, ουτε με εσενα προσωπικα , απλα κανω ενα σχολιο για τις παλαβωμαρες που με φανατισμο αναπαραγουν τα Σκοπιανα φερεφωνα

    ....ακομα και αν δεν ηταν Ελληνες οι αρχαιοι Μακεδονες( υποθετικη και παντελως ανιστορητη παραδοχη)
    ....πως σχετιζονται μαζι τους οι Σλαβομακεντονσκι.....για να καταλαβω

    .....μεσω καταψυξης στην Σιβηρια, απο οτι λενε οι "ιστορικοι" τους για να καλύψουν το μικρο (.....) χασμα χιλιων ετων που εχει η δική τους εκδοχη της "ιστοριας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο ακρίτα.

    Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο είναι το "'L'histoire par les noms' in Macedonia" στον τόμο Greek personal names: their value as evidence. Στο google books υπάρχει σε limited preview για όσους θέλουν.

    Πολλά από τα "μη κατηγοριοποιημένα" αναλύονται ως ελληνικά (από ξένους ερευνητές όπως τον μακαρίτη Masson μάλιστα). Επίσης, και αυτό είναι σημαντικό, η πρώτη κατηγορία που μετέφερες μιλά για βασικά επιχώρια ονόματα. Κατά τα άλλα, εξελληνισμένοι βάρβαροι οι Μακεδόνες...

    Να αναφέρουμε εδώ και την πραγματικά γελοία κριτική του Ilievski πάνω στο άρθρο του Χατζόπουλου της οποίας το κύριο επιχείρημα είναι ότι ο Χατζόπουλος αν και χρησιμοποιεί σωστή μεθοδολογία είναι Έλληνας άρα δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει την ελληνική "εθνική γραμμή" που θέλει τους Μακεδόνες Έλληνες άρα η εργασία κρίνεται απορριπτέα (α ρε ειρωνεία). Συνεχίζει συγκρίνοντας την "εθνική αλήθεια" του Χατζόπουλου με την "εθνική αλήθεια" των Σκοπιανών ηλεκτρολόγων μηχανικών της Ροζέτης...

    Για κάτι παρόμοιο περί εθνικών (δηλ. ονόματα φυλών κλπ) και όχι προσωπικών, όμως, των Ηπειρωτών (τα προσωπικά ονόματα των Ηπειρωτών είναι "πανηγυρικά" ελληνικά άλλωστε) αναμένουμε το άρθρο του Eric Lhote στα πρακτικά του 5 συνεδρίου Ηπείρου-νότιας Ιλλυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Grenoble. Οι ενδιαφερόμενοι ας το έχουν υπόψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.