Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Η Σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων αλλάζει όνομα.

Εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδόνσκα Ορθόδοξης Εκκλησίας» (Македонска Православна Црква, Makedonska Pravoslavna Crkva) πρόταση για αλλαγή της ονομασίας της σε «Μακεδόνσκα Ορθόδοξη Εκκλησία-Αρχιεπισκοπή της Aχρίδoς».
O λόγος που γίνεται αυτός κατά την γνώμη μου είναι σαφώς το καπέλωμα σε ότι αφορά το όνομα του νόμιμου εκπροσώπου «Αρχιεπίσκοπου Αχρίδας» Βελεσσών Ιωάννης. Ο τελευταίος μπαινόβγαινε στις σκοπιανές φυλακές με διάφορες κατηγορίες, ενώ τώρα τον τελευταίο χρόνο ζει στην Σερβία.
Μην ξεχνάμε και τις προσπάθειες της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων που επιδιώκει να υπαχθεί στην παπική εκκλησία ως τοπική ουνιτική εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.