Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ο Εθνομηδενισμός και η Υποκρισία των Διεθνιστών του ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς για μία άλλη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που μπήκε με την βοήθεια της αποχής στην Βουλή δείχνει να αγνοεί τόσο το Σύνταγμα αλλά και το Ελληνικό Έθνος. Ο πολιτικός όρκος, ένα εφεύρημα το οποίο ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται από την άκρα αριστερά (το ριζοσπαστική είναι για αυτούς που δεν τους ξέρουν) μάλλον θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3, παρ. 2) οι εκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά τις εκλογές της 4/10/2009, υποχρεώνονται να δώσουν τον όρκο που ορίζεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος και είναι ο εξής: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα ορκιστεί σε έναν δικό του όρκο, κατά παράβαση του Συντάγματος και των νόμων του που θεωρεί ότι οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος (άρθρο 51, παράγραφο 2). Γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ορκίζεστε πολιτικά στο "Έθνος που αντιπροσωπεύεται" ;

O όρκος δίνεται για να προστατέψετε το Ελληνικό Έθνος και όχι αυτούς που αντιπροσωπεύεται. Αν δεν θέλεται να κάνετε επίκληση του ονόματος του Θεού(ή του Αλλάχ όπως κάνουν οι Μουσουλμάνοι βουλευτές), ενός προσώπου, συνήθ. ιερού, ή μιας ηθικής αξίας, την οποία κάνει κάποιος για να ενισχύσει την εγκυρότητα της μαρτυρίας ή υπόσχεσής τσας ή γενικά για να αποδείξτε την ειλικρίνειά σας στους θεσμούς και στην Ελλάδα, τουλάχιστον κάντε την για το Ελληνικό Έθνος.

«Ορκίζομαι στο Ελληνικό Έθνος να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

θα ήταν το σωστό...

Σιγά μην τον κάνετε, ο διεθνισμός σας το απαγορεύει.

7 σχόλια:

  1. Βρε ακρίτα η μοναδική έκφραση που δεν έχουν αναφέρει ποτέ οι προστάτες των αναρχοάπλυτων είναι "Ελληνικό έθνος".
    Σιγά μην ορκιστούνε σε κάτι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσοι ψηφισαν το Συριζα να ξαναμπει στην Βουλη ειναι το ιδιο σιχαμενοι με το συγκεκριμενο κομμα. Δεν θα ξεχασω οταν ο Αλαβανος ειχε πει στη Βουλη με υφος καρδιναλιου οτι η Μακεδονια ειναι τιτλος για φερετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γελοίο είναι πως οι αυτοχαρακτηριζόμενοι "διεθνιστές", κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το περιεχόμενο αυτής της σύνθετης λέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Τσιπρας ειπε:

    Είναι γνωστή η θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών, που εμποδίζουν την θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας.

    Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκείας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

    Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

    Eτσι, οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο: «Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θεός δεν είναι πρόσωπο όπως αναφέρεις.

    Λίγος ορθολογισμός δε θα έβλαπτε, όταν καταπιάνεσαι με τετοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Συριζα, όπως και όλα τα κομματα, εκπροσωπούν τους Ελληνες πολίτες, όχι το ελληνικό εθνος. Οι πολίτες της Ελλάδας δεν περιλαμβάνουν μόνο άτομα από το ελληνικό έθνος, όπως και αντίστροφα δεν είναι όλοι οι ομόεθνοι μας, Ελληνες πολίτες. Υπάρχουν Αμερικάνοι, Αυστραλοί,Καναδοί, Τούρκοι, Αλβανοί πολίτες που είναι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 1:46μμ το Σύνταγμα είναι σαφέστατο:

    Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.
    (άρθρο 51, παράγραφο 2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.