Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Πολιτισμική γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους

Ο γνωστός Βρετανός νεωτεριστής και μελετητής του εθνικισμού Anthony Smith στο βιβλίο του "Εθνική ταυτότητα" αναφέρει ότι δύο είναι τα κύρια είδη πλήρους εθνοτικού αφανισμού: η γενοκτονία και η εθνοκτονία, η οποία ορισμένες φορές ονομάζεται και «πολιτισμική γενοκτονία».

Στην Ελλάδα επί 15 χρόνια τα σύνορα καταλύθηκαν όπως και οι πάσης φύσης νόμοι από τήν αθρόα λαθρομετανάστευση . Ενώ η μετανάστευση των Ελλήνων μεταναστών στις ευρωπαϊκές και υπερπόντιες χώρες κινήθηκαν βάσει του νόμου αυτών τών χωρών δεν έγινε αυτό στην χώρα μας.

Υπάρχουν στην αγγλική γλώσσα οι όροι immigration policy και immigrant policy, μεταναστευτική πολιτική και πολιτική τών μεταναστών. Ο πρώτος όρος αναφέρεται στην εθνική-κρατική πο­λιτική επί του μεταναστευτικού επάνω στη βάση του εθνικού συμφέ­ροντος, ενώ ο δεύτερος στην ρύθμιση των προβλημάτων των -νομίμων-μεταναστών (π.χ. σχολεία, εργασία, ένταξη στήν τοπική κοινωνία). Άρα επιτυχημένη πολιτική για τους μετανάστες αν δεν προϋπάρχει σωστή μεταναστευτική πολιτική του κράτους. Αυτή η πολιτική απαιτεί πρώτιστα βελτίωση της εντάξεως των μεταναστών με μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο της μεταναστευτικής ροής. Αυτό περιλαμβάνει απε­λάσεις των παρανόμως είσελθόντων (les "sans papiers" όπως λένε οι Γάλλοι).

Εμείς τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ;

Την πλήρη καθιέρωση του μαξιμαλιστικού πολυπολιτισμού ή όπως αναφέρει ο καθηγητής Ρωμανός του «πολιτικού πολυπολιτισμού». Αυτό γίνεται διότι στην φαντασία μίας ομάδας κοινωνιο­λόγων, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων κλπ επικρατεί η άποψη ότι :
-το Ελληνικό έθνος είναι μία φαντασιακή κοινότητα
-η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ούδετεροεθνές κρατικό μόρφωμα αποτελούμενο από πολλές εθνότητες με ίσα πολιτικά δικαιώματα που διαβιούν ειρηνικά η μία δίπλα στην άλλη με απόλυτο σεβασμό της «διαφο­ρετικότητας».
Ο Anthony Smith στο ίδιο βιβλίο αναφέρει για αυτό :

Για ορισμένους, αυτό σημαίνει πως βρίσκεται εν εξελίξει ένα καινούριο είδος έθνους, το «πολυεθνικό έθνος», ενώ για άλλους πως το έθνος τείνει να ξεπεραστεί. Είναι σαφές πως η άποψη που υποστηρίζει ο καθένας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ορισμό του έθνους που υιοθετεί ή εν πάση περιπτώσει από το πώς ορίζει την προκειμένη της εθνικής «ομοιογένειας». Ακόμα και αν θεωρήσουμε πως η έννοια του έθνους είναι αποκλειστικά κατασκεύασμα των εθνικιστών (οι οποίοι όμως, όπως υποστήριξα, περιορί­ζονταν από τις ιδιαίτερες εθνοτικές τους ιστορίες) δεν είναι βέβαιο ότι το αίτημα για ένα «ομοιογενές έθνος» είχε το ίδιο νόημα για όλους τους.
και καταλήγει :

Σε αυτό το σημείο, τελικά, προσκρούουμε στα όρια των ανθρώπινων «κατασκευών» και «αποδομήσεων» - γιατί πίσω από το σχέδιο για μια παγκόσμια κουλτούρα κρύβεται η προκειμένη πως η κουλτούρα αποτελεί ένα κατασκεύασμα της ανθρώπινης φαντασίας και τέχνης, του οποίου πρέπει να «διαβάσουμε» το κείμενο και να αποδομήσουμε τις παραδοχές.
Όπως ακριβώς το έθνος θεωρείται από ορισμένους ως μια «φαντασιακή κοινότητα», ως κατασκεύασμα της εξουσίας και της ιντελιγκέντσιας, έτσι και μια παγκόσμια κουλτούρα η οποία θα είναι μια απομίμηση στοιχείων του παρελθόντος υποστηριζόμενη από την επιστήμη και τις τηλεπικοινωνίες, θεωρείται ως η πιο τολμηρή και φιλόδοξη πράξη της φαντασίας της ανθρωπότητας. Ωστόσο τα κείμενα από τα οποία αναγκαστικά θα συντεθεί ένας τέτοιος κοσμοπολιτισμός, τα διακωμωδημένα συστατικά αυτού του συνονθυλεύματος, δεν είναι άλλα από τους μύθους, τις μνήμες, τις αξίες, τα σύμβολα και τις παραδόσεις που διαμορφώνουν την κουλτούρα και το λόγο των διαφόρων εθνών και εθνοτικών κοινοτήτων.
Άρα, αυτά ακριβώς τα έθνη και οι ethnies οριοθετούν ιστορικά το λόγο μας.

Αυτά τα αναφέρω με αφορμή την πλήρη εφαρμογή της εθνοκτονίας που άρχισε πλέον να εφαρμόζει η καινούργια κυβέρνηση που ξεκίνησε με

  • την απαλοιφή/αποδόμηση του όρου "εθνικού" από τα Υπουργεία
  • την ταύτιση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων με λαθρομετανάστες
  • την άρνηση των ίδιων δικαιωμάτων στους Έλληνες της διασποράς και
  • φυσικά η θύελλα που έρχεται και είναι η πλήρη υποταγή της εθνικής παιδείας στον εθνομηδενισμό.
Όλα δείχνουν ότι ή Ελλάδα είναι πιλοτικό πείραμα της Νέας Τάξης, θύμα νέων σχεδιασμών στά Βαλκάνια που προυποθέ­τουν την διάλυση του ελληνικού έθνους, τον διαμελισμό του κράτους, την υβριδιοποίηση του γένους. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες διότι οι δνάμεις που μας επιβουλεύονται δεν θά περιμένουν άλλο.
Μεγάλη Αλβανία, Κόσσοβο, Σκόπια, Τουρκία, Η.Π.Α., το μουσουλμανικό τόξο στά Βαλκάνια, η διεθνοποίηση τής Θεσσαλονίκης, αυτής της δεύτερης Ιερουσαλήμ...
Κανένα έθνος της Ευρώπης δεν υπονομεύεται από το ίδιο το κράτος όπως η Ελλάδα. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοια συστράτευση της πολιτικής και πνευματικής ελίτ, των ΜΜΕ καί μηχανισμών της διοίκησης κατά του ζωντανού πυρήνα του έθνους όπως εδώ. Πουθενά δέν υπάρχει τέτοια αναλγησία μπροστά εις την γκετοποίηση των πόλεων, την καταστροφή του εγχωρίου εμπορίου από τό λαθρεμπόριο, την απειλή της μαφιόζικης αλλοδαπής εγκληματικότη­τας, την υπονόμευση των θεσμών, την αλλοίωση της παιδείας, την ελληνική υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την αλλοδαπή υπεργεννητικότητα, την διαφαινόμενη απώλεια πολιτικού ελέγχου, την διάρρηξη της παράδοσης, της ιστορίας, του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής, τον επαπειλούμενο διαμελισμό της χώρας μέσα από την σύμπραξη μίας πέμπτης φάλαγγας με τον αλυτρωτισμό τών γειτονικών κρατών.
Ευτυχώς ακόμα υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που δεν θέλουν να γίνουν πειραματόζωα στην μεταρρυθμιστική/διεθνιστική/παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα. Δυστυχώς ο μοναδικός πολιτικός φορέας που θα μπορούσε να πει ΟΧΙ στην πολιτιστική γενοκτονία έκανε το ανήθικο ...."νόμιμο και ηθικό" με αποτέλεσμα πλέον τον καλπασμό του εθνομηδενισμού και την αποδόμηση του Ελληνικού έθνους από τις λεγόμενες "προοδευτικές δυνάμεις". Ενώ οι Ευρωπαίοι πλέον αντιστέκονται προστατεύοντας τον πολιτισμό τους και τον εθνικό τους προσανατολισμό, εμείς έχουμε γίνει βορά των ορδών που μας στέλνουν αυτοί και οι Τούρκοι.

14 σχόλια:

  1. Αντιπροσωποι της πολιτισμικης γενοκτονιας εδω στην Ελλαδα ειναι κατι αυτοποκαλουμενοι "προοδευτικοι" (βλεπε Συριζα, πρασινοι οικολογοι κλπ) ενω οι λεγομενοι "αναρχικοι" (με τις κουκουλες) ειναι η ωμη και βιαιη εκπροσωπηση του εθνομηδενισμου και της ασυδοσιας...

    Κατι κοινο που εχουν ολοι αυτοι ειναι οτι δεν δισταζουν να συνεργαζονται με τυπους σαν τον Σορρος η με ανθελληνικα κεντρα απο το εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΔ με αιχμή του δόρατος τον κ. Παυλόπουλο, επεδίωξε την μετάλλαξη της Ελλάδος σε πολυπολιτισμική κοινωνία με επιδίωξη της δημιουργία σημαντικής ισλαμικής συνιστώσας.
    Μόλις πρόσφατα έξω από την Νομαρχία Αθηνών, πλησίον του σταθμού του μετρό «ΦΙΞ», υπήρχε γιγαντοαφίσα με υπογραφή Παυλόπουλου που έγραφε: «Μαζί με τους μετανάστες χτίζουμε μία νέα κοινωνία, μία νέα Ελλάδα». Αφίσες του Siriza και των μεταναστών στα γκέτο των Αθηνών διαφημίζουν: «Ούτε Έλληνες, Ούτε ξένοι». Το ερώτημα είναι γιατί ; Ποιός επεδίωξε να μεταλλαχθούν και να εξαφανίσθούν οι αντιστάσεις του πλέον ιστορικού έθνους της Ευρώπης, με την καθολική σχεδόν αποδοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων;
    Προσωπική μου αντίληψη είναι ότι μεταξύ άλλων παραγόντων, υπήρξε άλωση των κομμάτων, ιδίως των αριστερών, από μία μικρή αλλά καλά οργανωμένη ομάδα σλαβομακεδόνων, από αυτούς που έμειναν στην χώρα μετά την κομμουνιστική ανταρσία (αναζητήστε και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου πραγματοποίησαν την ιδεολογική και εθνική αποδόμηση των Ελλήνων. Το σύνθημα περί «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας» μόνο μέσω της εθνικής αποδόμησης μπορεί να επιτευχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σλαβομακεδόνες" ο Παυλόπουλος, ο Κωστόπουλος και ο Χρυσοχοϊδης? Μην τρελαθούμε κιόλας!

    Η ρίζα του κακού βρίσκεται κυρίως στις ΗΠΑ και οχι τοσο στα Σκόπια.
    Ότι θα βρίσκονταν μερικές εκατοντάδες πρόθυμες "φιλιπινέζες" της αμερικανικής στρατηγικής μεταξύ Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών,πολιτικών, "ακαδημαϊκών" και δημοσιογράφων ήταν το μόνο σίγουρο.
    Τουλάχιστον για όσους έχουν μελετήσει την ιστορία του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του έως σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, ακόμη και ο Παυλόπουλος υπήρξε πιο ισορροπημένος τουλάχιστον στα ζητήματα ιθαγένειας σε σχέση με την σημερινή λαίλαπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως αν κάνει τον κόπο κάποιος για 2-3 λεπτά να μελετήσει τα επίθετα των υπουργων του νέου υπουργικού συμβουλιου θα διαπιστώσει (δυστυχώς) ότι οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν Ελληνικά επίθετα.

    Παρατηρούμε λοιπόν τα κακόηχα:

    ΤΟΥΡΚΙΚΑ
    ΑΛΒΑΝΙΚΑ
    ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ
    ΕΝΕΤΟΙΤΑΛΙΚΑ
    ΣΛΑΒΙΚΑ

    Επίθετα αυτών που θα σώσουν και θα αναμορφώσουν την χωρα.

    ΜΠΑΤΖΕΛΗ (Όπως λέμε ΜΠΑΧΤΣΕΛΗ ο αρχηγός του Τουρκικου Εθνικιστικού κόμματος).

    Τι επίθετο και αυτό κράμπα παθαίνει η γλώσσα (τι να λέμε τώρα κράμπα...ζητω η Ιταλοτουρκική Νεοελληνική γλώσσα...).

    Όχι ότι τα μάλλον ΣΛΑΒΙΚΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚ(ΟΣ)-ΡΑΓΚΟΥΣ(HΣ) είναι καλύτερα...

    Μήπως είναι και αυτό φενακισμός Ακριτα? αυτή η κατάντια? Τα 2/3 των υπουργών-υφυπουργών να μην έχουν καν Ελληνικά επίθετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:33 αυτό με την επωνυμία μου θυμίζει σκοπιανή επιχειρηματολογία.Επειδή κάποια επώνυμα είναι ομόηχα με ξένα δεν σημαίνει ότι και δεν είναι ελληνικά. Επίσης δεν παίζει ρόλο το πως λέγεσαι αλλά το τι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι τα όσα αναφέρω πιο πάνω μοιάζουν με Σκοπιανή επιχειρηματολογία είναι όμως αλήθεια. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι οι Σκοπιανοί είναι ο ορισμός του ΨΕΜΑΤΟΣ.

    Και κάτι ακόμη: Οι Εξισλαμισμένοι Πόντιοι που παρέμειναν στον Πόντο απευθυνόμενοι προς τους Έλληνες που επισκέπτονταν τις περιοχές τους μέχρι και πριν 2 μήνες εξέφραζαν την έκπληξη τους πως είναι δυνατόν οι Έλληνες να εξέλεξαν έναν ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για πρωθυπουργό.

    Βεβαια προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση πως εξέλεξαν τον GAP που ελάχιστο Ελληνικό αίμα κυλάει στις φλέβες του (ούτε καν 25%).

    Όσο δε για τον δεδηλωμένο ΑΛΒΑΝΟ ΠΑΓΚΑΛΟ έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!!!

    Ήμαρτον ρε ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παραπάνω κείμενο του Ανώνυμου 6:14 αποδεικνύει την άποψή μου ότι άκρα δεξιά και άκρα αριστερά συχνά καταλήγουν να συμπίπτουν.

    Περιττό να αναφέρω ότι το σχόλιο για τον Καραμανλή μου θυμίζει κάτι Τουρκους Γκρίζους Λυκους της δεκαετίας του 80 που γκρίνιαζαν για τις "ελληνικές" καταβολές του Ντενκτάς και τις αμφιλεγόμενες ρίζες του "αθεράπευτα φιλέλληνα" Ετσεβίτ.
    Πάλι καλά... αν σκεφτεί κανείς ότι η Χρυσή Αυγή είχε βγάλει την οικογένεια Καραμανλή κρυπτο-βούλγαρους της Οχράνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι Ακροδεξιός η Αριστεριστής για να κάνει τις παραπάνω επισημάνσεις. Απλά στοιχειώδη Ελληνικά χρειάζεται να ξέρει για να καταλάβει τα μη Ελληνικής προέλευσης επίθετα.

    Όσο για τον Εθνάρχη ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ να θυμίσω στον κύριο του άνωθεν σχολιου ότι έκανε όχι μονο την παπια την δεκαετία του 50 και του 60 όταν οι Σκοπιανοί μεταμορφώνονταν σε "Μακεδόνες" αλλα προσέφερε και στήριξη Πολιτική-Οικονομική και Στρατιωτική στον Tito που υλοποιούσε και στήριζε την άνωθεν πολιτική.

    Μήπως σε έθιξα για τα όσα είπα για τον Πάγκαλο? Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται Αλβανός.

    Μήπως σε έθιξα επειδή είπα ότι ο GAP ΔΕΝ έχει Ελληνικό αίμα? Ψέμα είναι? Η μήπως είναι ψέμα ότι ο GAP ξέρει καλύτερα American English παρα Νεοελληνικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @23 Οκτώβριος 2009 8:54 μμ
    Φίλε, μάλλον δεν έχεις καταλάβει, ότι ταυτίζεσαι με Λιθοξόου, Δημητρά, Νακρατζά και όλο το καλό συναπάντημα.
    Αναπαράγεις ακριβώς τα επιχειρήματά τους. Ετσι κάνεις μόνο κακό και καθόλου καλό.
    Ψάξε να βρεις πώς και από ποιούς δόθηκαν τα μη-ελληνογενή επώνυμα σε κάποιους Ελληνες και μετά έλα να πείς ό,τι θέλεις.
    Ο Πάγκαλος ουδέποτε εδήλωσε 'Αλβανός', αλλά αρβανίτης, όπως χιλιάδες Ελλήνων άλλωστε.
    Περιμένω σύνδεσμο ή παραπομπή σε δημοσίευμα, αλλιώς οι ισχυρισμοί σου είναι αβάσιμοι.
    Μήπως και ο παππούς του, που μπούκαρε στην Βουλγαρία για ψύλλου πήδημα, το έκανε για την δόξα της Αλβανίας????

    Τραϊανός
    (λες να είμαι Ρωμαίος??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή η βλακώδης επιχειρηματολογία περί επιθέτων πρέπει να σταματήσει, γιατί είναι επιπέδου νηπιαγωγείου.Γι΄αυτό και οι προπαγάνδες όλων των Βαλκανικών κρατών άλλαξαν μόνο τις καταλήξεις και όχι ολόκληρα τα επίθετα ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν πανεύκολα.
    Ο ακρίτας το έθεσε άψογα: "Επίσης δεν παίζει ρόλο το πως λέγεσαι αλλά το τι κάνεις."

    Ο Σχορτσιανίτης έχει Ελληνικό επίθετο αλλά κατά 50% είναι αλλοδαπός,φυσικά δεν μας πειράζει.
    Κάποιες ομάδες σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Έλληνα παίχτη ( που και Έλληνας να είναι, μπορεί να κατάγεται από την άλλη άκρη της Ελλάδος), αλλά εξακολουθούμε να τις υποστηρίζουμε και να νομίζουμε ότι μας αντιπροσωπεύουν άτομα από την Αφρική και την Βραζιλία , ούτε και αυτό μας πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @OLOUS

    Πάτε και μπλέκεται ένα σορό ζητήματα και πολύ εύκολα χρησιμοποιείται αρνητικούς χαρακτηρισμούς.

    Νομίζω ήμουν σαφής όταν δήλωσα ότι οι Σκοπιανοί είναι ο ορισμός του ψέματος.

    Όσο αφορά τον Πάγκαλο έχει κατ' επανάληψη δηλώσει την σχέση που υπάρχει μετάξυ Αλβανών και Αρβανιτών αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν περιορίζεται μονο στην γλώσσα αλλα και στην καταγωγή. Σας παραπέμπω στις τελευταίες του δηλώσεις στην παρουσίαση ενός νέου βιβλίου περί γλώσσας Αρβανιτών και τα όσα δήλωσε. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΧΙ ΕΓΩ. Το καταλαβαίνετε αυτό ναι η όχι?

    Τέλος για να επανέλθουμε στα επίθετα. Ένας καθηγητής ΑρχαιοEλληνικών η Kλασσικών σπουδών της Σορβόνης, Οξφόρδης, Μοναχου κτλ ακούγοντας το επίθετο της δημαρχου Βέροιας ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ τη πιστεύεται ότι μπορεί να υποθέσει ότι πρόκειται για απόγονο Αρχαίων Ελλήνων?

    Η μήπως τα πιο light ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΡΟΒΛΙΑ, TZAΓΚΡΗ, ΡΕΠΠΑ, ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΜΠΟΛΑΡΗ, ΒΟΥΓΙΑ, ΔΡΟΥΤΣΑ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΛΟΒΕΡΔΟ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝ(Η), ΚΑΡΧΙΜ(ΑΚΗΣ), ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΠΑΜΠΟΥΚΗ παραπέμπουν σε ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ?

    Είναι εύηχα και ευχάριστα να τα ακούς?

    Προσωπικά προτιμώ 1000 το Ρωμαϊκό Τραϊανός από το ΜΠΑΤΖΕΛΗ η το ΒΟΥΓΙΑ η το ΛΟΒΕΡΔΟ η το ΡΑΓΚΟΥΣΗ η το ΚΑΤΣΙ-ΦΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10:52 στην χώρα μας τα οικογενειακά ονόματα συνδέονται με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες σε διάφορες περιόδους, τα ήθη και τα έθιμα, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τις περιπέτειες του Ελληνισμού: εθνικοί, απελευθερωτικοί αγώνες, πόλεμοι, ξερίζωμα πληθυσμών από τις εστίες τους, κατοχή, μετανάστευση, προσωπικά και οικογενειακά δράματα, βεντέτες κ.ά.

    Και να στο ξαναπώ : δεν παίζει ρόλο το πως λέγεσαι αλλά το τι κάνεις.

    Και μιας έχει κολλήσει με τον Πάγκαλο αυτό που πλέον θα μείνει στην ιστορία με αυτόν είναι ο "αέρας και η σημαία". Σύγκρινε τώρα τι έκανε ο παππούς του για τον Ελληνισμό (χωρίς τις όποιες άκραιες εθνικιστικές κινήσεις του) και θα δεις ότι δεν παίζει ρόλο το όνομα αλλά οι ΠΡΑΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οφείλω να ομολογήσω ότι μιλάς πολύ σωστά Ακριτα όμως κάποια στοιχεια ΔΕΝ έχουν καμια σχέση με Έλληνες και Αρχαία Ελλάδα και δυστυχώς έχουν περάσει ως συστατικά στοιχεια των σύγχρονων Ελλήνων. Δεν είναι μονο τα επίθετα και οι μη Ελληνικές γλώσσες που τμήμα των σύγχρονων Ελλήνων μιλούσε μέχρι και πριν 50 χρονια. Η καθιέρωση της Νεοελληνικής συγγνώμη Ιταλοτουρκικής Νεοελληνικής μας απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από την Αρχαία Ελλάδα. Μουσική-Χώρος τι να πει κανεις? Τα σκυλάδικα αντίγραφα Τουρκικων και Λιβανέζικων Αμανέδων έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Επίσης να σου θυμίσω ότι μέχρι πριν λίγες δεκαετίες πολλοί Έλληνες περίεγραφαν τους εαυτούς τους πιο κοντά στην Ανατολή παρα στην Δύση. Όταν τα πρώτα χρονια της δεκαετίας του 80 ο Παπανδρέου εφάρμοσε την ισότητα μετάξι αντρών-γυναικών έμεινε στην ιστορία μια φράση που λέγανε κάποιοι Έλληνες "Εγώ είμαι Ανατολίτης και θέλω η γυναικα να μου φέρνει τις παντόφλες όταν γυρίζω στο σπίτι από την δουλειά". Σήμερα η χωρα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας και τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί από την διαφθορά, κλεψιά και ανυπακοή στους νομους του κράτους. Αυτή η χωρα δεν έχει πλέον πολλά κοινά με την Αρχαία Ελλάδα. Μονο με την απόρριψη όλον αυτών τον στοιχειων και την υιοθέτηση πραγματικών αξιων έχουμε κάποιες Ελπίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.