Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Λίγα για το περί "διά βίου μάθησης" .....

Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται να σας εξηγήσω τι σημαίνει στην νεοταξική γλώσσα ή διεθνίστικη γλώσσα ή όπως θέλετε πέστε την(για να μην με πιάσει και στο στόμα της η γνωστή Δυαδικτυακή Γλωσσοφυλακή ) το περιβόητο "διά βίου μάθησης".

Στις 15/12/2004 στο Συνέδριο του Μάαστριχ και στην Εαρινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες κατά την 22 & 23/3/2005 πάρθηκε μία απόφαση με θέμα την αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου(εγώ θα την έλεγα πλύση εγκεφάλου) απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής . Πρωταρχικό εργαλείο λοιπόν ορίσθηκε η "διά βίου μάθηση" η οποία είναι η κάθε δραστηριότητα μάθησης, στην οποία συμμετέχουν ενήλικες καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των επαγγελματικών προοπτικών, την προσωπική και κοινωνική τους εξέλιξη, αλλά και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Εάν κάνετε μία μικρή έρευνα θα διαβάσετε το "δια βίου μάθησης" σε πολλά σαιτ αναρτημένα ειδικά πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης υπάρχει το επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου πρώην Εθνικής Παιδείας με τον τίτλο «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». το οποίο είναι ένα από τα τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ο κεντρικός στόχος αυτούς του προγράμματος είναι μια εκπαίδευση και δια βίου μάθηση που θα δίνει εφόδια για την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία, την απρόσκοπτη ένταξη στην αγορά εργασίας και θα καταπολεμά τη σχολική διαρροή, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. Η διαχείριση εξασφαλίζεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση»

Αυτά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.