Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου

Οκτώβριος 2009
Προς: κ. Γεώργιο Παπανδρέου Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ζαλόγγου 1,
10678 Αθήνα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Κατ' αρχή και πάλι σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και για την νευραλγική θέση που αναλάβατε στο Υπουργείο των Εξωτερικών.

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία του Ελληνισμού του Εξωτερικού για την υποβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας/Θράκης, σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας/Θράκης, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο των σχέσεών μας με τα Σκόπια. Αν αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε ευθετότερο χρόνο;

Κύριε Πρόεδρε, για μας τους Μακεδόνες το Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης είναι το εθνικό κειμήλιο του ελληνισμού και ορόσημο στον αγώνα της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Πιστεύομε πως η ενδιάμεσος συμφωνία υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων για να βρεθεί ένα όνομα για την χώρα αυτή και όχι να καταργήσουμε το Μακεδονικό Ελληνισμό.

Οι Μακεδόνες της Διασποράς σας απευθύνουν ένθερμη έκκληση να αναθεωρήσετε την απόφαση αυτή και το Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης να παραμείνει.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος-Πρόεδρος Επιτροπής των Παγκοσμίων Παμμακεδονικών Ενώσεων
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Αθανασία Μπίσκα

Κοινοποίηση: Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.