Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τι κοινό έχουν οι Friedman, Loring Danforth, Karakasidou και Riki van Boeschoten;

Εκτός από την ακαδημαϊκή υποστήριξή τους στον σλαβομακεδονικό εθνικισμό ,
θα μιλήσουν σε συνέδριο που οργανώνει η Σκοπιανή διασπορά με θέμα τις ...."Μακεδονικές μελέτες" στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

Οι 3 τελευταίοι θα μιλήσουν για το παιδομάζωμα . Άραγε θα πουν ότι στο παιδομάζωμα συμμετείχαν ως συνεργοί Σλαβομακεδόνες που θεωρούνται ως ήρωες στην FYROM ;

Κρίνοντας από το παρελθόν τους και τις πράξεις τους μάλλον οι Έλληνες θα φταίνε.

Φυσικά στο Συνέδριο υπάρχουν και άλλα θέματα όπως η αρχαία Μακεδονία. Άραγε οι Καρακασίδου και ο Ντάνφορθ θα πουν στους οικοδεσπότες τους αυτά που αναφέρουν στα βιβλία τους και έχουν σχέση με τον Σλαβομακεδονική εθνογέννεση ή θα τα ξεχάσουν ;

Όσο για το Friedman ας είναι καλά αυτοί που τον έκαναν ήρωα κατά την παρουσίαση του Σκοπιανού λεξικού στην Αθήνα......
θα αρχίσει να λέει τα δικά του και πόσο κακοί είναι οι Έλληνες.!!!

19 σχόλια:

  1. Πρέπει να πάει κάποιος εκεί και να τους βάλει στην θέση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι πανηλίθιοι Χρυσαυγίτες για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Ούτε πληρωμένους να τους είχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχνάς και τον Δημητρά στον Καναδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Χρυσαυγιτες δεν φταινε σε αυτη την περιπτωση τουλαχιστον αυτοι αντιδρασανε σε σχεση με καποιους αλλους που δεν αντιδρασανε καθολου και που ειναι συνηθισμενοι να βαζουν τα προβληματα κατω απο το χαλι πιστευωντας οτι δια μαγεια θα ξεχαστουν και θα επιλυθουν.
    Η ανοχη και η αδιαφορια ΟΛΩΝ ΜΑΣ φταιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως το κοινο ολων ειναι η τσεπι τους?
    Ελπιζω αυτος ο τρομερος καθηγητης ο κ. Fiedman να βρηκε μερικα χρηματα ωστε να επιμεληθει λιγο το ντυσιμο του!!!!
    Αν οχι να τσονταρουμε μερικα ευρω να κουρευτει και να σουλοπωθει.
    Μην παει ετσι απεναντι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Akrita,
    Se auto to "epistimoniko" synedrio tha paixtei kai to ergo "The Secret Book" ena ergo epistimonikis fantasias opos "The DaVinci Code" pou afora ena mystiko biblio apo ta Balkania pou periexei mystika pou i "ekklisia" den thelei na bgoun. Autoi pou exoun to kleidi twn mystikwn (kai tin alitheia) einai 3 adelphia apo ta Skopia (symblizoun ta "tria meri tis Makedonias"). Diladi me liga logia, ta Skopia exoun ena mystiko pou twra theloun na bgaloun sti fora giati gia xronia tous katapiezan alloi!

    Oriste i synopsis tou ergou autou apo tin Wikipedia:
    Pierre Raymond (Jean Claude Carriere) is a passionate explorer, a man who devoted all his life to the quest of the original "Secret Book", a book that exists as a legend in several religions and heresies, and it was "A Holy Book" for the Bogomils, written with Glagolitic letters.

    Lead by the strange messages from the Balkans, brought to him by doves, he chooses his son Chevalier (Thierry Fremont) to search where he stopped. The messages are sent from Macedonia by Pavle Bigorski, a man that identifying himself with the authentic author of "The Secret Book" from the Middle Ages.

    The book is supposed to contain the principle of good and evil and the principle of power, jumping across the time barrier and touched the essence of the Quest for the roots of Truth.

    Bigorski has three brothers, symbolizing the three regions inhabited by ethnic Macedonians. Each brother represents some aspect of the Macedonian spirit (faith, rebellion towards the social evil, defense of honour).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο "αγώνας" των παιδοβούβαλων της χρυσής αυγής:

    μπουκάρουμε για 5 λεπτά σε μία προπαγανδιστική εκδήλωση "τρεις και ο κούκος" λίγο πριν το τέλος της. Οι διοργανωτές που επί μήνες αναζητούσαν τρόπους να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας χαμογελούν με ικανοποίηση, ενώ ένας ενθουσιώδης Friedman βγάζει τη φωτογραφική μηχανή που είχε έτοιμη ειδικά για την περίσταση και τραβάει φωτογραφίες από μερικούς χαρακτηριστικούς Έλληνες από εκείνους που κατατρέχουν τους "καταπιεζόμενους" ψευτομακεδονες του.
    Τις επόμενες ημέρες οι φωτογραφίες με τους παιδοβούβαλους σκινχιεντς γίνονται forward σε επιτρόπους του αμερικανικού κονγκρέσου, αξιωματούχους του ΟΗΕ, σε λίστες ακαδημαϊκών συζητήσεων, σε αμερικανικά φόρα γλωσσολόγων...

    Οι Χρυσαυγίτες Ανώνυμε 6:52 υπήρξαν θείον δώρον για τον Friedman ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε στριμωχτεί στην γωνία από ομάδα 200 περίπου ελλήνων και ελληνοαμερικανών ακαδημαϊκών που τον είχαν αποκαλύψει ως ψεύτη και κατευθυνόμενο βασιζόμενοι σε συγκεκριμένα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

    Ο Ακρίτας από μόνος του ή οποιοσδήποτε άλλος με την ίδια κατάρτιση θα μπορούσε να είχε κάνει τους ειδικούς του πάνελ σκόνη στην κυριολεξία κτυπώντας τους με επιχειρήματα εκεί ακριβώς που τους πονάει.
    Αντ' αυτού είδαμε έναν τυχάρπαστο του καρατζαφέρη να ρωτάει "πώς είναι το γαμ..." στα 'μακεδονικά' και ένα γκρουπ ηλιθίων νεοναζί.

    Σκηνή ανθολογίας:
    Ο 'αρχηγός' λέει στους συνέδρους "βγείτε έξω" και αντι των συνέδρων βγαίνουν έξω τα ζωντόβολα της Χ.Α. με τον 'αρχηγό' να φωνάζει "οχι εσείς ρε , οι άλλοι".

    Αυτά είναι τα χάλια μας. Να μην έχουμε ως χώρα κάποιες ομάδες ειδικών επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της προπαγάνδας όποτε αυτή εκδηλώνεται.
    Ούτε καν κάποιο σωματείο δυτικομακεδονων ακτιβιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και άλλη μία περίπτωση και η οποία είναι η γνωστή συνεργάτης του ΕΠΣΕ Κα ....Vasiliki Neofotistos.
    Αυτή μελετάει ανθρωπολογικά τα θέματα, όπου φυσικά οι μοναδικοί Μακεδόνες είναι μόνο αυτοί της FYROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8:59 γενικά όλο αυτό το συνέδριο θα βασίζεται σε μυθολογικά γεγονότα. Είναι γνωστό το πως κατασκευάστηκε η γλώσσα τους, η εθνικότητά τους και κυρίως ποιος του στηρίζει.
    Είναι συνέδριο παρωδία διότι όλοι συμφωνούνε και κανείς δεν διαφωνεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριοι η γλώσσα τους είναι τόσο καραυγαλέο και φτιαχτό κατασκεύασμα ώστε πραγματικά το θεωρώ γελοίο κάποιοι να μιλάνε για αυτήν και να λένε ότι υπάρχει από ....πολύ παλιά.

    Στην γλώσσα τους εκτός από την γνωστή αποβουλγαροποίηση, ρόλο σημαντικότατο ήταν και η βοήθεια του Αμερικάνου καθηγητή του Χάρβαρντ Οράτιου Λούντ την δεκαετία του 50.

    Και επισημαίνω άλλη η τιτοική γλώσσα και άλλη η σλαβική διάλεκτος που μιλάνε οι Σλαβόφωνοι στην Ελληνική Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι πάει να πει "να τους βάλει στη θέση τους"; Ελεύθεροι είναι να κάνουν ότι θέλουν οι Σκοπιανοί και οι "ουδέτεροι" τύπου Φρίντμαν κλπ. (οι απάντησεις από πάνω για τη ΧΑ με καλύπτουν απολύτως - οι ΧΑ είναι ένα ηλίθιο μπουλούκι θερμοκέφαλων)

    Ας κάτσουν έλληνες επιστήμονες να ασκήσουν σοβαρή κριτική στα γραφόμενά τους - αν πιστεύουν ότι επιδέχονται κριτικής.

    Βλέπω πως η δουλειά του Κωστόπουλου έχει γινει και θέμα εργασίας. Η Νεοφωτίστου έχει ερευνητικό έργο (μείον το ΕΠΣΕ, που φυσικά δεν είναι έρευνα), σχετικό με το όλο "θέμα"; Τα πρακτικά, πάντως, πολύ θέλω να τα διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 21 Οκτώβριου 2009 9:31 μμ να αγιάσει το στόμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H δουλειά του Κωστόπουλου δεν αμφισβητείται μιας και τα στοιχεία που χρησιμοποιεί σαφώς και υπάρχουν και τα γεγονότα έγιναν.

    Αυτό που αμφισβητείται είναι η μεθοδολογία του που είναι ο "ιστορικός αναθεωρητισμός και η αποδόμηση γεγονότων". Ο Αγτζίδης τα έχει πει για αυτό το θέμα. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

    ....Η πολιτική σύγκρουση των μελών της ομάδας του “Ιού” με το “αστικό κράτος της Ελλάδας” και τον εθνικισμό, τους οδήγησε στη συμμαχία με τους εχθρικούς εθνικισμούς (στη βάση της αρχής: ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου).
    Έτσι, αποτέλεσαν τη δημοσιογραφική τουλάχιστον δίοδο διάχυσης στην ελληνική κοινή γνώμη των βασικών αρχών του σλαβομακεδονικού και τουρκικού εθνικισμού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδια, είναι αληθεια ότι συνεληφθη ο Στοϊδης του Μπουλγκαρμακ; Η ειδηση είναι απο τον Στοχο. Του βρηκανε λεει όπλα και αρχαία καθως και νεκροκεφαλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 21 Οκτώβριος 2009 9:31 μμ

    Ο Χατζηγώγος που έκανε αυτές τις άστοχες ερωτήσεις στο πάνελ των ομιλητών της παρουσίασης του λεξικού, δεν έχει καμία σχέση με Καρατζαφέρη. Ισα ίσα που προεκλογικά -όπως και χρόνια τώρα- ο 'Στόχος', στον οποίον αρθρογραφεί ο εν λόγω κύριος, είχε ταχθεί κατά του ΛΑΟΣ.
    Επουσιώδες, αλλά να λέμε την άληθεια.

    Όταν μπούκαραν μέσα οι χρυσαυγίτες άρχισαν να σπρώχνουν τον Χ''Γώγο και να του λένε ''Εσύ τί κάνεις εδώ ρε;''.
    Ενώ συνέχιζαν τις κραυγές τους, ένας αριστερός που καθόταν δίπλα του τού λέει 'Οι φίλοι σου...'
    και του απαντάει εκείνος 'Οι φίλοι μου; Ποιοί φίλοι μου;'
    Το παλικάρι, που σπρώξανε στην είσοδο ήταν δημοσιογράφος του 'Πρώτου Θέματος'.
    Όταν είπα σε άλλο μπλογκ, ότι η πράξη αυτή ήταν ψωμί στο βούτυρο των πρακτόρων των Σκοπίων, με απείλησαν ότι θα με βρουν μεσω ΙΡ και τότε θα ασχοληθούν μαζί μου...

    Αυτά για να καταλάβετε ποιοί ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και ποιοί μόνο για φασαρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακρίτα, η δουλειά του Κωστόπουλου έχει μία σημαντική ομοιότητα με αυτήν του Λιθοξόου -από την οποία είναι φανερά ανώτερη-. Την απόκρυψη των στοιχείων, που αντικρούουν τις θέσεις στις οποίες ΘΕΛΟΥΝ να καταλήξουν.
    Αν και είναι δύσκολο και σίγουρα ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την υπομονή, θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στη βιβλιογραφία των 2 αυτών συγγραφέων και να διαβάσετε ολόκληρα κάποια βιβλία, που οι ίδιοι παραθέτουν σε αυτήν.
    Θα παρατηρήσουμε, ότι στον ίδιο τόμο υπάρχουν αναφορές, που συμβάλλουν στην τεκμηρίωση των θέσεών τους, παράλληλα με αναφορές που αντικρούουν αυτές τις θέσεις.
    Στρατευμένοι όντες αμφότεροι παραθέτουν μόνο τις πρώτες και παραλείπουν τις δεύτερες.
    Ο δε Λιθοξόου συνηθίζει πολλές φορές να παραποιεί ή να ερμηνεύει κατά το δοκούν.
    Ο Κωστόπουλος πάντοτε στηρίζεται σε στοιχεία.

    Τραϊανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τραϊανέ εάν διαβάσεις τα 10 άρθρα του Ριζοσπάστη που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου του 1933 που έχουν ως θέμα την Μακεδονία με σημερινά άρθρα του Κωστόπουλου , θα διαπιστώσεις ότι δεν διαφέρουν καθόλου. Ο στόχος πάντα ήταν και είναι η αστική τάξη, οι πρόσφυγες και κυρίως η Μακεδονική ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σωστή η παρατήρησή σου."Πρώην του Καρατζαφερη" έπρεπε να γράψω.Η ουσία όμως παραμένει...

    Δεν γνωρίζω σε ποιο ιστολόγιο αναφέρεσαι ότι δέχτηκες απειλές, όμως υποπτεύομαι ποιο λες.
    Το χειρότερο είναι ότι μερικά ιστολόγια που είχαν ξεκινήσει με καλές προοπτικές, στην πορεία καπελώθηκαν από ανθρώπους της Χ.Α. και τελικά αχρηστεύτηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ πάντα τον κοιτάω τον ΙΟ τα Σαββατοκύριακα γιατί με συχνότητα μια φορά το μήνα περίπου στα μειονωτικά θα το πάνε. Έτσι και αυτή την Κυριακή (λόγω 28ης) που δικαίως καυτηρίασαν τις πρακτικές κατά Τσάμηδων/Σλαβόφωνων με την έναρξη του πολέμου αλλά έτσι όπως τα παρουσίασαν έδωσαν την εντύπωση πως η συνεργασία κομματιού των προαναφερθέντων με τους Ιταλούς/Γερμανούς ήταν δικαιολογημένη αντίδραση και μόνο και όχι λόγω προυπάρχοντα εθνικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.