Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Το ΕΠΣΕ σε ανακοίνωση του λέει ότι ο Σταυρός.....

......στις σχολικές αίθουσες συνιστά επιλεκτική προβολή μιας θρησκείας, εις βάρος όλων των άλλων.
Αυτό το κατέθεσε ως τρίτος μέρος  το ΕΠΣΕ στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας όπου το γνωστό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  έκρινε  ότι η ύπαρξη του θρησκευτικού συμβόλου του σταυρού σε σχολικές αίθουσες διδασκαλίας αποτελεί παραβίαση δύο ανθρώπινων δικαιωμάτων: του δικαιώματος στην εκπαίδευση και του δικαιώματος στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.
Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωση το ΕΠΣΕ  όπου μάλιστα μέλη του αύριο το πρωι θα ζητήσουν από Ελληνικό  δικαστήριο την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων (εικόνα Χριστού και Ευαγγέλιο).

Και η ερώτηση που έρχεται στον μυαλό μου είναι :

Ο Σταυρός στο εθνικό σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας(εθνόσημο) αλλά και στην Ελληνική Σημαία συνιστά και αυτό παραβίαση ;

Δεν το ξεκαθαρίζει αυτό.

Κάποιος ...

...από το ΕΠΣΕ σε σχόλιο του στο blog E-Lawyer  υποστηρίζει ότι και τα 10 μέλη του είναι....ΑΘΕΟΙ

Εγω καταλαβαίνω ότι δεν είναι  ΑΘΡΗΣΚΟΙ άρα αυτό με βάζεις σε σκέψεις .

Ο Άθρησκος, είναι αυτός που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία, και επομένως δεν έχει καμία ιδέα ή αντίληψη σε σχέση με κάτι ανώτερο. Όταν λέμε ότι δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία, σημαίνει ότι μπορεί να δέχεται τις θρησκείες αλλά δεν είναι Θρήσκος, δηλαδή δεν έχει βαθύτατη πίστη και ούτε τηρεί με ευλάβεια τους κανόνες τους! - Αυτό τον κάνει φυσικά μη έμπιστο, αφού δεν ακολουθεί ούτε πιστεύει κανέναν κανόνα στον οποίο μπορεί να ορκιστεί, και γι' αυτό το Σύνταγμα απαγορεύει στους Άθρησκους να μετέχουν ως βουλευτές αφού πρακτικώς είναι αναξιόπιστοι ως προς τον θρησκευτικό όρκο τους.

Αντίθετα ο Άθεος, έχει και πίστη και αντίληψη και ένα σύνολο ιδεών πως δεν υπάρχει κάποια δύναμη ανώτερη (θεότητα), που συχνά τον οδηγεί ότι στο ότι η ανώτερη δύναμη είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυτό δεν τον κάνει Άθρησκο, αλλά αλλόθρησκο.
Ένας Άθεος δεν μπορεί να είναι Άθρησκος, αφού ο Άθεος έχει σύνολο ιδεών και αντιλήψεων που καθορίζει μια σχέση μη αποδοχής των θεοτήτων, με τις ίδιες τις εκάστοτε θεότητες. Μάλιστα ο Άθεος, αφού έχει σχέση απάρνησης με τις θεότητες, σημαίνει ότι έχει πίστη και ένα δικό του σύστημα ιδεών και αντιλήψεων (που του απαγορεύει να δεχτεί οποιαδήποτε θεότητα) στο οποίο είναι πιστός, και το οποίο τηρεί με ευλάβεια, κάτι που τον κάνει αξιόπιστο σε σχέση με τον όρκο, και σε αντίθεση με τον Άθρησκο.

Στην πραγματικότητα  ο Άθεος είναι άνθρωπος που δεν πιστεύει στην ύπαρξη ανώτερης οντότητας η οποία θα του λύσει τα προβλήματα, αλλά πιστεύει και γνωρίζει πως μόνο αυτός μπορεί να λύσει τα προβλήματά του και να κάνει καλό στον κόσμο γύρω του.

Άραγε ποια είναι η θρησκεία των Άθεων του ΕΠΣΕ ;

6 σχόλια:

  1. Από τη μια λένε ότι στις δυτικές χώρες όταν χρησιμοποιείς και προβάλεις χριστιανικά σύμβολα, είναι εις βάρος των υπολοίπων θρησκειών και από την άλλη όταν οι μουσουλμάνες κυκλοφορούν στις δυτικές πόλεις με μπούργκες και μαντίλες, είναι ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης!

    Η γυναίκα με την μπούρκα και την μαντίλα δεν επιδεικνύει ουσιαστικά τα θρησκευτικά της πιστεύω έναντι των άλλων; Αν το πάμε όπως θέλουν οι ψευτοπροοδευτικοί, αυτή γιατί να επιτρέπεται να ξεχωρίζει από το σύνολο προβάλλοντας με την ένδυση της τα πιστεύω της σε αλλόθρησκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θρησκεία είναι δόγμα.
    Όποιος υποστηρίζει ότι είναι άθεος τότε ανήκει στο δόγμα του αντιθεϊσμού.
    Άρα δεν είναι εναντίον της θρησκείας αλλά εναντίον των χριστιανικού δόγματος. Αγία Τριάδα ονομάζεται το χριστιανικό δόγμα που περιγράφει την πίστη σε έναν Θεό με τρία πρόσωπα.

    Άρα οι άθεοι του ΕΠΣΕ πρέπει να διευκρινίσουν σε ποιο δόγμα ανήκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναρωτιεμαι με ποια λογικη θεωρεις εσυ ο πιστος μιας θρησκειας οτι εισαι πιο εντιμος και ανθρωπος εμπιστορυνης απο εμενα που επιλεγω να ειμαι αθρησκος ή αθεος.

    η πιστη στον θεο σου σημαινει αυτοματα και το χαρισμα της εντιμοτητας ενω η μη-πιστη σημαινει ανεντιμοτητα;

    μηπως πρεπει να δεις καποιες εννοιες εξω απο το εγωιστικο πλαισιο αξιων σου.

    ουτε εσυ αλλα ουτε και εγω ειμαστε το κεντρο του κοσμου για να θεωρουμε οτι η γη γυριζει γυρω απο εμας.

    η εντιμοτητα ειναι σταση ζωης και οχι προιον θρησκευτικης πιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:39 δεν ξέρω ποιον ρωτάς αλλά θα μου επιτρέψεις να τοποθετηθώ επί του σχόλιο σου.

    Θα μιλήσω επί του ηθικού μέρους και όχι καθαρά τεχνοκρατικά διότι όλοι γνωρίζουμε τι λέει το Ελληνικό Σύνταγμα και νόμοι αλλά και τι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η θρησκεία δεν είναι μόνο ο Χριστιανισμός όπως επικεντρώνεται το ΕΠΣΕ.
    θρησκεία για άλλους είναι το κράτος, το κόμμα, η ομάδα, το χρήμα, η ιδεολογία, ο παγανισμός κλπ.

    Άρα αυτός δεν είναι άθρησκος διότι κάπου πιστεύει. Και το ζήτημα είναι που πιστεύει;

    Το Μέγα Λεξικό Όλης της Ελληνικής Γλώσσης Δ. Δημητράκου λέει για την θρησκεία:

    ως 1η σημασία της λέξης θρησκεία, έχει τη «θρησκευτική λατρεία»

    ως 2η έννοια την «περί υπάρξεως Θεού πίστη και την προς Αυτόν λατρεία»

    ως 3η έννοια νεότερη, έχει την «αφοσίωση εις ανώτερον τι ιδεώδες ή σύμβολον», και μάλιστα χρησιμοποιεί ως παραδείγματα και τις φράσεις: «η θρησκεία της επιστήμης – της ελευθερίας».

    Άρα υπάρχουν και θρησκείες που είναι αθειστικές. Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.

    Ο άθεος έχει την δικιά του θρησκεία. Οι αθεϊστές αναζητώντας μια αξιόπιστη πηγή για να οικοδομήσουν τη γνώση τους, αποδέχονται την επιστήμη ως ένα αντικειμενικό σύστημα γνώσεως, απόλυτα τεκμηριωμένο. Όμως αυτό το κάνουν με τέτοιον τρόπο, που τελικά η επιστήμη γίνεται στη φαντασία τους ένα υποκατάστατο θρησκείας και το οποίο τελικα είναι....θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πΑνωνυμε 2:39 επειδη ο στοχος σου ειναι ο σταυρός και οχι δηθεν η θρησκεια , σου υπενθυμιζω οτι δεν ειναι απλα θρησκευτικο εμβλημα, αλλα και πολιτιστικο/ιστορικο/μερος της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ταυτοτητας και κληρονομιας και ως τετοιο εχει καθε δικαιωμα να βρισκεται στις αιθουσες χωρις να αποτελει σωνει και καλα θρησκευτικο συμβολο μονο.

    Αν δεν σας αρεσει να φτιαξετε σχολεια για αθεους διοτι δημοψηφισμα για αυτο το θεμα δεν τολματε να κανετε ποσο μαλλον να ζητησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει μην εχουμε αυταπάτες. Μετά από το περσινό δεκεμβριανό πλιάτσικο, την ανικανότητα της κυβερνησης καραμανλή-παυλόπουλου να πατάξει τις αντεθνικές διαδηλώσεις φοβούμενοι -λόγω έλλειψης ιδεολογίας- πως θα χρεωνόντουσαν με κάποιο προβοκατόρικο γεγονός, με την ρετσινια της κακιάς δεξιάς, του πλήρη εφησυχασμού της ελληνικής αστικής τάξης -60 χρονια τωρα- πως οι αμερικανοί πάντοτε θα τους σώνουν, την αποδοχή μιας υποκριτικής και καθόλου ξεκάθαρης νεοελληνικής-αριστερής ιδεολογίας τύπου τσιπρα από μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, ο μόνος τρόπος πλέον είναι η προσωπική αντίδραση του καθενός μας τόσο προς τους ευρωπαίους δυνατούς -αλλά χωρίς συνείδηση ή κοινωνική υποστήριξη- καλοβολεμένους γραφειοκράτες, όσο και στους ντόπιους αντιστοιχούς τους. Πρέπει να απαιτήσουμε κι εμεις αυτα που θέλουμε. Εφόσον θέλουμε τον σταυρό τον απαιτούμε τον σταυρό.
    Ο στόχος είναι μία εκ των "αρχών" στην οποία στηρίχτηκε η ίδρυση του νεοελληνικού μας κράτους -του πρώτου και παλαιοτέρου των βαλκανίων- δηλαδή πως έλληνας στην οθωμανική αυτοκρατορια ήταν ο γραικός-ρωμιός - ορθόδοξος χριστιανός που μιλούσε ελληνικές παραφρασμένες διαλέκτους (πχ το ω είχε γίνει ου εως και σημερα). Χωρίς λοιπόν το "ορθόδοξος" πλήττεται άμεσα ο χαρακτήρας που χρησιμοποιήθηκε πολλά χρόνια για να μας ξεχωρίσει και να μας ορίσει ως έλληνες από τους υπόλοιπους. Με το τρόπο αυτό -που είναι στόχος για κάποιους- θα ταυτιζόμασταν περισσότερο με τους σλάβους. Τα θέματα αυτά εχουν ξεκαθαρίσει και οι "αρβανίτες" είναι πια έλληνες οπως και οι υπόλοιποι και όχι αλβανοί. Αλλωστε φίλοι μου να μην ξεχναμε πως το αμερικάνικο δολλάριο γράει επάνω του "in god we trust" και το θελουν όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.