Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Οι bloggers παίρνουν θέση

Οι bloggers παίρνουν θέση στο θέμα των διαδικασιών διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία αφού είναι θέμα που αφορά την ευρύτερη κοινωνία και όχι κάποιον στενό κομματικό πυρήνα. Αυτό άλλωστε είναι ξεκάθαρο από τη στιγμή που αποφασίστηκε το «άνοιγμα» της διαδικασίας στην ευρύτερη εκλογική βάση και όχι μόνο στα κομματικά στελέχη.

Γιατί οι Bloggers: Όλη αυτή την περίοδο οι πολίτες βομβαρδίζονταν από....

.... “ειδήσεις” και “αναλύσεις” χωρίς δυνατότητα ουσιαστικού αντίλογου ή διαλόγου, έρμαια αδιαφανών συμφερόντων, συναλλαγής και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Όλη αυτή την περίοδο, οι μόνες φωνές εξισορρόπησης προήλθαν αποκλειστικά από το διαδίκτυο. Ποιες ήταν; Ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι ιστολόγοι που με δική τους πρωτοβουλία προσπαθούσαν να παραθέσουν επιχειρήματα και στοιχεία σε έναν ορυμαγδό παραπληροφόρησης και διαπλοκής.

Αναγκαιότητα: Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, η παρούσα κυβέρνηση έχει την απόλυτη ισχύ. Χωρίς “εσωκομματικές αμφισβητήσεις”, με την πρόσφατη στήριξη του 95% των ΜΜΕ. Το σημαντικότερο; Με την αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη καμπή. Εδώ ο ρόλος μας γίνεται πραγματικά σημαντικός αφού η όποια κριτική ή απλώς αντίλογος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης θα γίνει ως φαίνεται, πάλι από το διαδίκτυο και τους αδέσμευτους ιστολόγους. Δεν είναι λοιπόν απλώς εσωκομματικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά θέμα της ίδιας της Δημοκρατίας, της διαφορετικής άποψης, του ελεύθερου διαλόγου.

Ταυτότητα: Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τόσο δηλωμένοι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλοι πολίτες / ιστολόγοι που λειτουργούν με γνώμονα την αλήθεια και την ελεύθερη γνώμη. Το μόνο κίνητρο των Αδέσμευτων ιστολόγων είναι η διάθεση τους να συμβάλλουν στην πληροφόρηση και την ελεύθερη διακίνηση γνώμης χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, χωρίς καμία σκοπιμότητα, ορμώμενοι μόνο για το καλό της πατρίδας και την αλήθεια.

Οι Bloggers οφείλουν να παρέμβουν:Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ακόμη και τα “συμπολιτευόμενα” μέσα και δημοσιογράφοι το μόνο που έκαναν ήταν να υπηρετούν πρόσωπα και σκοπιμότητες. Τώρα σε αυτή τη δύσκολη φάση επανεμφανίζονται ως Μεσσίες και ρυθμιστές της διαδικασίας διαδοχής. Το γεγονός όμως ότι η διαδικασία θα περάσει από την εκλογική βάση, καθιστά αυτή την πρωτοβουλία απαραίτητη. Αυτή η βάση είχε και έχει τα ιστολόγια ως κύρια πηγή πληροφόρησης.

ΔΡΑΣΗ:Με συντονισμένη δράση, οι Αδέσμευτοι bloggers θα απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τους υποψηφίους. Μακριά από υστεροβουλίες ή προσωπικές προτιμήσεις, οι Αδέσμευτοι Bloggers θα θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα και θα ζητήσουν δεσμεύσεις. Εκτός από τα πεπραγμένα, το ζητούμενο είναι η ξεκάθαρη τοποθέτηση κάθε υποψηφίου για τις μελλοντικές του ενέργειες και δράσεις. Οι ερωτήσεις προς κάθε υποψήφιο θα δομηθούν κοινή συναινέσει και θα συζητηθούν σε ξεχωριστές συναντήσεις με κάθε έναν από αυτούς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Όταν γίνει η συλλογή των απαντήσεων, οι Ελεύθεροι bloggers θα επανέλθουν με κοινή διακήρυξη στήριξης και αιτιολόγησης, εφ’ όσον αυτό καταστεί εφικτό. Ειδάλλως θα αναλυθούν οι διαφορετικές απόψεις / θέσεις προκειμένου οι αναγνώστες να λάβουν τις αποφάσεις τους. Τα θέματα θα είναι ξεκάθαρα και ζητούνται ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Όχι πολιτικαντισμοί, όχι αοριστίες. Οι Ελεύθεροι bloggers δεσμεύονται ότι θα στηρίξουν την επιλογή τους όσο κινείται εντός του πλαισίου δεσμεύσεων.

Χρονοδιάγραμμα: Η συλλογή των ερωτήσεων θα γίνει εντός της εβδομάδας και οι συναντήσεις με τους υποψηφίους την επόμενη εβδομάδα.

Όσοι φίλοι bloggers επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, ας στείλουν mail στην ακόλουθη διεύθυνση:
adesmeutoi@gmail.com για να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.