Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Did you know ?...Πως η Britannica προπαγανδίζει υπέρ των Σκοπιανών



Η παραπάνω ερώτηση τίθεται στο “Britannica Almanac 2010“ στους αναγνώστες της και αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο. Όλα καλά εδώ.
ΟΧΙ....
Γιατί....
Όχι όμως δεν είναι καλά διότι το παραπάνω κείμενο βρίσκεται στο λήμμα "Macedonia" που φυσικά αναφέρεται στο κράτος των Σκοπίων.

Ο ορισμός της προπαγάνδας(είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς.)

5 σχόλια:

  1. Προφανώς. Ή οι τύποι είναι άσχετοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τους άγγλους τους ξέρουμε καλά... Το θέμα έχει να κάνει με το τι κάνουμε εμείς. Είδατε καμιά έκθεση στο εξωτερικό με τον μακεδονικό πολιτισμό από το ελληνικό ΥΠ. Πολιτισμού; Φανταστείτε και να μην είχαμε πρόβλημα!
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναπητέ Ανώμυμε, 10.09 δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως εγκυκλοπαίδεια σαν αυτή γράφει αυτά που γράφει απο ασχετοσύνη... έχουν επίγωση του τι γράφουν. Το ερώτημα είναι αν ποτέ η Ελληνική Πολιτεία θα αντιδράσει σε αυτήν την προπαγάδα. Δυστυχώς πέρα απο ιδιωτικές προτοβουλίες (σαν αυτή του Ακρίτα) και κάποιες συλλογικές σπανιώτερα (πχ σωματεία και ενώσεις) δεν υπάρχει αντίδραση απο την Ελληνική Πολιτεία. Είναι οδυνηρό αυτό που συμβαίνει. Πρωτίστως, δεν τα έχω με την Μπριτάνικα. Τα έχω με τους υπουργούς και τους λακέδες των. Ζω στο εξωτερικό χρόνια και ζω στο πετσί μου τα αποτελέσματα της Ελληνικής αδιαφορίας για το θέμα. Είναι οδυνηρή η κατάντια των Ελληνικών κυβερνήσεων.
    Φιλικά,
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ελληνικές "κυβερνήσεις" αποτελούνται από συγκεκριμένους πολιτικούς που γνωρίζουμε όλοι ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να παραμείνουν στην εξουσία. Πέρα όμως από τους πολιτικούς πού είναι οι Ακαδημαϊκοί, οι καθηγητές Παν/μίων, οι "διανοούμενοι" κλπ κλπ;
    Έτσι εναπόκειται σ' εμάς, τους απλούς πολίτες, να ενδιαφερθούμε. Ο φίλος που ζει στο εξωτερικό δεν πρέπει λοιπόν να περιμένει από το ανύπαρκτο Υπ. Εξ. να κάνει κάτι. Ασφαλώς θα γνωρίζει και άλλους Έλληνες και όλοι μαζί μπορούν να κινητοποιήσουν φίλους, γνωστούς κ.ά. Αρκεί να σηκωθούνε από τον καναπέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα και από τον καναπέ μπορούμε να αντιδράσουμε.
    Πως;
    Στέλνοντας...καλύτερα βομβαρδίζοντας με e-mails αυτούς που αμφισβητούν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και την εθνική μας ταυτότητα.

    Φυσικά σε ότι αφορά τους κρατικούς λειτουργούς καλύτερα να μην περιμένετε και πολλά πράματα. Ασχολούνται με την αυτοπροβολή τους μιας και η πολιτική είναι πλέον επάγγελμα και όχι λειτούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.