Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ηλεκτρονική διαβούλευση για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο με επιλεκτική δημοσίευση σχολίων


Πλήθος άρθρων έχουν αναρτηθεί στην μπλογκόσφαιρα αλλά και σε κάθε γωνιά του Ελληνικού δυαδικτύου για την επιλεκτική δημοσίευση σχολίων που κάνουν οι moderators του opengov.gr.

Το κόλπο  είναι ότι καθυστερούν τα  επικριτικά σχόλια έτσι ώστε στην πρώτη σελίδα να εμφανίζονται μοιρασμένες οι απόψεις. Αυτό επιτυγχάνεται  με την έγκριση του  μεγάλου όγκου των επικριτικών σχολίων αργότερα με αποτέλεσμα να εμφανιίζονται  (με βάση το χρόνο υποβολής) στις πίσω σελίδες. Έτσι λοιπόν οι πολίτες που παρακολουθούν τη διαβούλευση νομίζουν πως τα καινούρια σχόλια εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα και αγνοούν την δημοσίευση παλιών επικριτικών σχολίων στις "πίσω σελίδες".




Φυσιολογικό δεν είναι ;

Το νομοσχέδιο με το έτσι θέλω θα περάσει χωρίς να λογαριάζονται οι φωνές και επιχειρήματα των Ελλήνων πολιτών της περιόδου 1829-2009.
Γιατί από το 2010 θα έχουμε την Ελλάδα του George Papandreou,
the multinational Greek citizenship.
Έλληνας στα χαρτιά  γίνεσαι και κάνουμε γιατί ψηφίζεις το new ΠΑΣΟΚ του George και ΣΥΡΙΖΑ.
H NΔ και ο Σαμαράς δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται.
Μα πως να πάρουν χαμπάρι, αφού σφάζονται!!!

12 σχόλια:

  1. Καλωσηρθες στην "δημοκρατια" του ΠΑΣΟΚ αγαπητε Akrita με τα (ψευτο)αριστερα φασισταρια του George, του Τσιπρα και του Χρυσογελου που επικαλλουνται την ισοτητα και την ελευθερια του λογου μονο οποτε αυτους τους συμφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτόν ψηφίσαμε, αυτόν γευόμαστε....
    τι να κάνουμε... ελπίζω να βάλουμε μυαλό για το μέλλον.

    καλή χρονιά φίλε Ακρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 3:33 πέφτουν οι μάσκες τους......

    @Επίσης Καλή χρονιά Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bγήκε και το αηδόνι του Μπαγκλαντές (Πάκης Παυλόπουλος) στο Mega και είπε OXI στο Δημοψήφισμα. Σικέ το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε ήταν οι "δεξιοί", σήμερα είναι οι "αριστεροί", αύριο κάποιοι άλλοι. Τι τα θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιτα οι καποιοι λιγοι ελληνες γυρισαν τις πινακιδες κυκλοφοριας και αμεσως τα μαζεψαν οι αποφασισμενοι σοσιαλιστες,σκεψου λοιπον να κουνησουν οι ελληνες λιγο τον πισινο τους πανω στην καρεκλα εγω δεν λεω να σηκωθουνε αλλα καθιστοι να κουνηθουν μεχρι και απελασεις θα κανουν οι "προοδευτικοι" μετα για να εξιλεωθουνε στον ελληνικο λαο,ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θυμάστε το 114?Ηταν αρθρο του Συντάγματος και ελεγε οτι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.Με αυτό το σύνθημα χιλιάδες κόσμου είχε κατέβει στο πεζοδρόμιο. Μήπως ηρθε η στιγμή για να κάνουμε πάλι κάτι τέτοιο? Να προστατέψουμε το σύνταγμά μας και τα συνταγματικά μας δικαιώματα που καταπατούνται βάναυσα ,αφου κάθε καλοπροαίρετη κριτική βαφτίζεται ""ρατσισμός" η "εθνικισμός"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ελληνικός λαός του 114 είχε παλμό, μπέσα και όρεξη για αγώνες,
    εμείς είμαστε ο λαός της ανομίας, της διαφθοράς και της φραπεδούμπας.
    Έτσι μας έκαναν γιατί το ήθελαν και το θέλουν αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια.Όπως είπε και ο Κώστας Χατζηαντωνίου στο μνημειώδες έργο του «Εθνικισμός και Ελληνικότητα» το έθνος δεν συνίσταται απ' αυτό που είμαστε μόνον αλλά και απ' αυτό που πράττουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητέ ακρίτα ειμαι εγώ που έγραψα για το 114.Σε πληροφορώ οτι εκείνη η γενιά δεν ξώφλησε ακόμα. εγω ειμαι60 χρονων και είμαστε πολλοί αν σκεφθεις και τα παιδια μας και τους φίλους τους. ολα αυτα τα χρονια η σταση ζωης μας ηταν τέτοια που μέσα απο θέσεις ευθύνης διαπαιδαγωγήσαμε κόσμο.Το πιο κωμικοτραγικό είναι οτι εγώ θεωρητικά ειμαι ακόμα μέλος του πασοκ. παντως μην υποτιμας τους ελληνες. δεν ειναι ολοι οι νεοι του χαβαλέ. ειμαι σίγουρη οτι μια κινητοποίηση θα ειχε μεγάλη αποδοχή .Διαφορετικά ειμαστε ολο λόγια και ασκηση επαναστατικής γυμναστικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:23 πραγματικά μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θυμίστε μου:

    * Στην πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, δεν υποσχέθηκε ότι θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου»?


    Αντιγράφω από το http://www.newstime.gr


    Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκορντ, που με τα σκίτσα του στη δανέζικη εφημερίδα Ζίλανς Πόστεν για τον Μωάμεθ, το 2005, είχε προκαλέσει την οργή των μουσουλμάνων, και ενός αστυνομικού κατηγορείται 28χρονος Σομαλός που εισέβαλε στο σπίτι του σκιτσογράφου το βράδυ της Παρασκευής.


    Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο σπίτι του Κουρτ Βέστεργκορντ στο Όρχους της Δανίας, όταν ο νεαρός εισέβαλε με μια ΑΞΙΝΑ και ένα ΜΑΧΑΙΡΙ ζητώντας "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" και "ΑΙΜΑ". Ο 74χρονος σκιτσογράφος πρόλαβε να κλειδωθεί στο δωμάτιο ασφαλείας που διαθέτει και από εκεί ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν η αστυνομία έφτασε επί τόπου, ο ύποπτος επιχείρησε να επιτεθεί, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά ενός αστυνομικού στο χέρι και το γόνατο.

    Ο δράστης, ο οποίος μεταφέρθηκε με φορείο στο δικαστήριο του Όρχους προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων και πρόκειται να περάσει στην απομόνωση τις πρώτες δύο εβδομάδες.

    Σύμφωνα, πάντως, με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας,ο δράστης πρόσκειται στους ισλαμιστές Αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας και έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα της Ανατολικής Αφρικής.

    Την απόπειρα δολοφονίας χαιρέτισε σήμερα η σομαλική ισλαμική παράταξη Αλ Σεμπάμπ, προσπαθώντας στο μεταξύ να κρατήσει αποστάσεις από πληροφορίες που φέρουν τον νεαρό δράστη να συνδέεται μαζί τους.

    "Χαιρετίζουμε το επεισόδιο στο οποίο ένας νεαρός Σομαλός μουσουλμάνος επιτέθηκε στο διάβολο που προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ", δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο Μογκαντίσου Σεΐχ Αλί Μουχάμαντ Ράτζε και τόνισε: "το επεισόδιο αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί μόνο με τους Σεμπάμπ ή με κάποια άλλη οργάνωση. Είναι καθήκον ΟΛΩΝ των μουσουλμάνων να ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ την ΠΙΣΤΗ τους και τον ΠΡΟΦΗΤΗ", πρόσθεσε. "ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ να ΣΤΟΧΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όπως αυτός ο διαβολικός Δανός ή άλλους όπως ο Σαλμάν Ρούσντι που προσέβαλαν τη θρησκεία μας και τον προφήτη", κατέληξε.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βέστεργκορντ, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές απειλές τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, ενώ τον Οκτώβριο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη δύο υπόπτων με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν επίθεση κατά των γραφείων και των εργαζομένων της εφημερίδας Ζίλανς Πόστεν.












    **Το νομοσχέδιο αυτό, λοπόν, δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Εδώ καλά-καλά δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι μετανάστες. Στην τελευταία απογραφή είχανε βγει στις παραλίες και στα βουνά(!)για να μην τους βρουν.

    ***Εγώ μάλιστα προτείνω μια και θα μαζευτούμε,(γιατί το δημοψήφισμα ΘΑ ΓΙΝΕΙ!) να βάλουμε υπό την κρίση του Λαού και άλλα ζητήματα. Είναι μοναδική ευκαιρία, μια στα 35 χρόνια, να εκφραστεί άμεσα και ελεύθερα ολόκληρη η Βάση, μακριά από κόμματα και ιδεολογίες. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα -που λέει και η διαφήμιση!

    Ζητώ λοιπόν εκτός από το Δημοψήφισμα για την απόδοση Ιθαγενείας στους μετανάστες,

    παράλληλα να γίνει και

    -Δημοψήφισμα για σύνθετη ονομασία στα Σκόπια
    -Δημοψήφισμα για την κατάργηση του Ασύλου
    -Δημοψήφισμα για την κατάργηση Θρησκευτικών Συμβόλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι δύσκολο να γίνουμε Δανία του Νότου, αλλά μπορούμε πάντα να γίνουμε Πακιστάν της Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.