Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τους έπιασαν με μολότοφ και τους άφησε ο υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.

Πραγματικά εδώ και χρόνια σε αυτό το blog προσπαθώ να κρατήσω μια γραμμή μακριά από τα πολιτικά δρώμενα διότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι πάνω από όλα η ενημέρωση για τα ιστορικά δρώμενα της Μακεδονίας και κυρίως η προπαγάνδα από μέρος των Σκοπιανών. Δυστυχώς προχτές στην Θεσσαλονίκη έγινε ένα συμβάν που δείχνει την σήψη του κράτους. Δείτε το ρεπορτάζ και θα καταλάβετε ποιοί είναι οι αγωνιστές των "κοινωνικών μας δικαιωμάτων", το οπλοστάσιο τους και κυρίως ποιοί τελικά τους καλύπτουν.


1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν λες και για τον φοιτητή που ενώ απλά κατέβηκε να πετάξει τα σκουπίδια, του φόρτωσε η αστυνομία μια τσάντα με μολότοφ; http://www.tvxs.gr/v28145

    Λίγα εξάλλου έχει κάνει η αστυνομία παλιότερα, με τη ζαρντινιέρα, τα πράσινα παπούτσια, το Γρηγορόπουλο;

    Για τα παιδιά στο Κερατσίνι ένα έχω να πω: διαφωνώ κάθετα ιδεολογικά μαζί τους. Θεωρώ ότι οι απόψεις τους είναι καθαρά νεοταξικές. Δρουν ως χρήσιμοι ηλίθιοι της Νέας Τάξης, και, προβοκατορολογώντας λίγο, υποθέτω ότι σε μελλοντική περίοδο που θα επέλθει όξυνση των εθνικών προβλημάτων με την Τουρκία και τους μετανάστες, η συγκεκριμένη ομάδα θα δράσει, άθελά της, ως πέμπτη φάλλαγα. Άλλο όμως αυτό, και άλλο το αν τα μπουκάλια προορίζονταν για μολότοφ. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξέρει. Η προσωπική μου εκτίμηση, ως οικείος με άτομα που ασπάζονται την αναρχική ιδεολογία, είναι ότι οι αναρχικές συλλογικότητες που εκδίδουν εφημερίδες και διατηρούν blog, δεν προβαίνουν σε πράξεις βίας με μολότοφ. Πολλές φορές μάλιστα, αντιμετωπίζουν με ένα ιδιότυπο ελιτισμό τους λεγόμενους μπάχαλους και σνομπάρουν τη συγκρουσιολαγνεία τους.

    Δεν επιχειρώ να εξετάσω αν οι συγκεκριμένοι είναι αθώοι ή ένοχοι γι' αυτά που τους κατηγορούν. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν συνιστά σύμφωνα με το νόμο αδίκημα η κατοχή άδειων μπουκαλιών και ενός μπιτονιού κυροζίνης. Αλλά ακόμα και για μολότοφ να προορίζονταν τα μπουκάλια, είναι περισσότερο εφιαλτική από μερικές φωτιές η προληπτική σύλληψη πολιτών από την αστυνομία, γιατί παραπέμπει σε άλλες εποχές, όχι από το χουντικό παρελθόν αλλά από το οργουελικό μέλλον. Και πίστεψέ με, είναι καλύτερα εκατό ένοχοι να είναι έξω παρά ένας αθώος μέσα. Αλλιώς δεν διαφοροποιούμαστε σε τίποτα σαν πολιτεία από τις ημιφασιστικές ΠΓΔΜ και Τουρκία.


    ΥΓ Συνέχισε την καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.