Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η ΒΕΝΤΟΥΡΑ, Η ΆΥΓΗ΄, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 22 ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


το αίσχος της Νέας Τάξης συνεχίζεται....με ΥΒΡΕΙΣ!

Διάβασα με προσοχή τον δημοσιευμένο διάλογο στο τεύχος της ‘ΑΥΓΗΣ’ της 17ης Ιανουαρίου του 2010 - http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=518082 -ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο των «Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας» στις 9 Ιανουαρίου, μεταξύ της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (μετά την κ. Κουλούρη μας προέκυψε νέος εκπρόσωπος της ελίτ στο Πανεπιστήμιο αυτό) κυρίας Λίνα Βεντούρα, του Αλβανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γκαζμέτ Καπλάνι και του Επίκουρου Καθηγητή της Παντείου κ. Χριστόπουλου, με θέμα τη νομοθετική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση των μεταναστών αλλά και τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις του μεταναστευτικού φαινομένου στη χώρα μας.

Στην προσπάθεια και την αγωνία των ομιλητών να υπερασπίσουν τις θέσεις τους, υπήρξε ένας γελοίος ισχυρισμός, που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την

επιστημονικότητα (την οποία υποτίθεται ότι πρωτίστως οφείλουν να υπηρετούν οι ακαδημαϊκοί μας ταγοί): να ταυτιστεί ο ξένος μετανάστης αλλά και λαθρομετανάστης με τον ελληνισμό και να δοθεί πολιτική και κοινωνική συνέχεια μέσα από την πρόσφατη ιστορία του ελληνικού έθνους. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε το εξωφρενικό παράδειγμα της ταύτισης των σημερινών μεταναστών με την πολιτογράφηση του 1.500.000 των Ελλήνων προσφύγων της Ανατολής το 1922 που εκδιώχθηκαν από τον Κεμαλικό φασισμό και την προδοσία της μοναρχοφασιστικής δεξιάς της χώρας!

Όσο συγκλονιστικό μπορεί να είναι αυτό το φρικτό παράδειγμα για το λαό μας και τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που διατηρεί τη συλλογική του μνήμη, τόσο αυτονόητο είναι για τους μεταμοντέρνους φανατικούς, που κατά τα άλλα κατηγορούν όλους όσους διαφωνούν με τις θέσεις τους για «φοβική συμπεριφορά».

Είναι δυνατόν να ισοπεδώνεται τόσο η ιστορία της πατρίδας μας, μόνο και μόνο να στηριχθεί ένα νομοσχέδιο που επιβάλει την αποδιάρθρωση της ομογενοποιημένης ελληνικής κοινωνίας;
Δεν μπορούν αν δουν ότι έτσι υπηρετούνται –και μάλιστα αυθεντικά- τα συμφέροντα όσων επιθυμούν την πλήρη ισοπέδωση των συνόρων, των λαών και των πολιτισμών;

Ή μήπως δεν βλέπουν ότι σε κάθε τέτοια περίεργη περίπτωση συνεχώς αποκαλύπτονται τα ίχνη περίεργων παραγόντων όπως ο Σόρος, η USAID και άλλα ευώδη φρούτα της παγκοσμιοποίησης;

Αλλά η ποιότητα και το ήθος αυτών των Πανεπιστημιακών «Δασκάλων» αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι επικαλούνται δημοσίευμα του κατάπτυστου και γκαιμπελικού ΙΟΥ της γνωστής εφημερίδας. Είναι φανερό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το Σύστημα παράγει συνεχώς αστέρες, ως Λερναία Ύδρα. Μετά τους Λιάκο-Ρεπούση-Κουλούρηδες, νάτη και η Βεντούρα
Η άθλια προσπάθεια δε, να συνδεθεί η απαράδεκτη στάση της τότε μοναρχοφασιστικής δεξιάς έναντι των προσφύγων, με τη σημερινή έντιμη στάση του Αντώνη Σαμαρά και όλων όσων εκφράζουν τις διαφωνίες ή τις επιφυλάξεις τους στο θέμα της πολιτογράφησης των μεταναστών, είναι προφανέστατη…
Αλλά αν επιθυμούν να μας πείσουν ότι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες, ας ζητήσουν δημοψήφισμα.

Όχι να χρησιμοποιούν τη δημοκρατία ως λάστιχο κατά το δοκούν.
Προφανώς φοβούνται τον εχθρό λαό, γιατί επιμένει να διατηρεί ζωντανή τη συλλογική του μνήμη.

Οι Βλάχοι, οι Μεταξάδες και οι Βασιλιάδες, χάρισμά τους. Το τραγικό επί του προκειμένου, είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι στην ουσία ταυτίζονται μ’ όλους αυτούς !!!.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους μεταμοντέρνους που μισούν την ιστορία μας; Που μισούν ό, τι είμαστε; Ήταν αυτονόητο ότι θα πέσουν σε κραυγαλέες αντιφάσεις, αφού κρίνουν τα δεδομένα του παρόντος με βάση τις συνθήκες του παρελθόντος. Γι’ αυτό και η κορυφαία αντίφαση ταύτισης των Ελλήνων προσφύγων της Ανατολής, των επιβιωσάντων της γενοκτονίας, με τους σημερινούς μετανάστες. Ίσως εδώ να βρίσκεται και η ερμηνεία της ταύτισής τους με την επίσημη τουρκική ιστορική άποψη, που χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες του 22 «μετανάστες». Δηλαδή η πλήρης ισοπέδωση των πάντων.

Όμως το να παραδεχθεί κάποιος το λάθος του δεν είναι υποτιμητικό, αλλά αντιθέτως δείγμα γενναιότητας.

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Απόγονος Επιζησάντων Γενοκτονίας
taxalia.blogspot.com

3 σχόλια:

 1. 1. Οι ζώντες λογοδοτούμε συνεχώς προς τους νεκρούς – «όλοι μαζί, πεθαμένοι και ζωντανοί, είμαστε αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι» (Σεφέρης).


  2. «Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί», ζώντες και τεθνεώτες. Η ιστορία, εξ ορισμού είναι μια συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζωντανών και των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής συμφωνία, δεν μπορεί ν’ αλλάξει, αν απουσιάζουν στις διαπραγματεύσεις τα δύο μέρη: οι νεκροί, και οι αγέννητοι.
  (Μακρυγιάννης);  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ????

  ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ?????

  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ?????

  ΓΕΝΙΚΩΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!!!!

  ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  ETHEROVAMON

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μου αρέσει πως ο Χριστόπουλος ουσιαστικά παραδέχεται τα προβλήματα στον κορμό του νομοσχεδίου, χωρίς να το καταλαβαίνει!

  "Η ιθαγένεια δεν μπορεί να είναι το φάρμακο για όλα τα αδιέξοδα της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής. Εξάλλου, κάποιος μπορεί απλώς να μη θέλει να γίνει έλληνας: η κτήση της ιθαγένειας δεν πρέπει να είναι η διέξοδος για την τακτοποίηση της διαμονής του στην Ελλάδα."

  και

  "Στη δημοκρατία αποφασίζει αυτός τον οποίον αφορούν οι νόμοι."

  Εκτός αν είναι ήδη Έλληνας, φαντάζομαι.

  Απίστευτη αντίφαση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.