Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Μία διάτρητη απάντηση


Όταν προχθές ρωτήθηκε για την παράνομη μετανάστευση, ο πρωθυπουργός απάντησε με ένα κράμα ιδεολογικής εμμονής και φτηνής προπαγάνδας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε «μία πρώτη τάξη». Οι πολίτες γνωρίζουν εάν οι μαζικές νομιμοποιήσεις των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή έβαλαν τάξη ή όχι. Κατηγόρησε, επίσης, τη Ν.Δ. ότι δεν επέβαλε το ελληνοτουρκικό σύμφωνο για την επαναπροώθηση. Η αλήθεια είναι ότι η Άγκυρα δεν το εφαρμόζει. Εχει δεχθεί λίγους πίσω και διευκολύνει όσους προσπαθούν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα. Την ίδια τακτική ακολουθεί και επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλαγή θα υπάρξει μόνο εάν οι Τούρκοι υποχρεωθούν να συνάψουν συμφωνία επαναπροώθησης με την Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα ελέγχονται τα σύνορα. Η αλήθεια είναι ότι η ροή της παράνομης μετανάστευσης δεν έχει συρρικνωθεί και είναι δύσκολο να συρρικνωθεί. Ακόμα και όταν το Λιμενικό εντοπίζει πλοιάρια συνήθως υποχρεώνεται να κάνει επιχείρηση διάσωσης και να μεταφέρει τους παρανόμως εισελθόντες σε ελληνικό έδαφος. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ισχύων Κώδικας Ιθαγένειας «είναι χωρίς κανόνες, είναι πολύ χαλαρός, είναι αυθαίρετος, είναι χωρίς ουσιαστικές προϋποθέσεις». Τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Προφανώς τον θεωρεί αυστηρό και γι’ αυτό προωθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η Ελλάδα θα παραχωρεί ιθαγένεια πολύ πιο εύκολα από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών-μελών της Ε.Ε. Δεν τον απασχολεί ότι έτσι αναπόφευκτα θα τροφοδοτηθούν οι ροές παράνομης μετανάστευσης.

Αντί να απαντήσει στη......

συγκεκριμένη κριτική Σαμαρά, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για «ακροδεξιά αντίληψη». Η ιδεολογική τρομοκρατία υποδηλώνει βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία. Εν προκειμένω γίνεται και πολιτικό μπούμερανγκ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο για την παραχώρηση ιθαγένειας «είναι και χρέος απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων που έχουν πια επιλέξει την Ελλάδα ως πατρίδα. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα». Αντί να κάνει διάκριση νόμιμων και παράνομων μεταναστών, τους έβαλε σε ένα τσουβάλι, μιλώντας γι’ αυτούς που επέλεξαν την Ελλάδα. Κουβέντα για το δικαίωμα της Ελλάδας (και κάθε κράτους) να επιλέγει ποιους πολιτογραφεί. Πρόκειται για ιδεολόγημα και όχι για παράλειψη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ούτε πρωτοετής φοιτητής δεν θα ισχυριζόταν ότι η απόκτηση ιθαγένειας από ένα μετανάστη είναι ανθρώπινο δικαίωμά του.

Του Σταύρου Λυγερού
news.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός τον τελευταίο μήνα έχει τρελαθεί να ακούει από τον ηλεκτρονικό και τον έντυπο τύπο για το μεταναστευτικό και την ιθαγένειά τους,τι πρέπει να γίνει και τι δεν πρέπει.Δεν είμαι ούτε ρατσιστής ούτε ξενοφοβία έχω ,ούτε ακροδεξιός είμαι. Είμαι ΄Ελληνας πού αγαπώ την πατρίδα μου και απαιτώ από τους ιθύνοντες Πολιτικούς να ζώ στην πατρίδα μου αξιοπρέπεια. Και σας εξηγώ αμέσως γιατί το αναφέρω αυτό. ΄Οταν η χώρα μου παρουσιάζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και αναγκάζεται να βγάζει στο δρόμο χιλιάδες ανέργους από διάφορες υπηρεσίες, όταν χιλιάδες καταστήματα κλείνουνε και επιχειρήσεις και ο Ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της φτώχειας και της κακομοιριάς ,τότε σας ερώτώ όλους σας ,όσοι μας Κυβερνήσατε και μας Κυβερνάτε τι να τους κάνετε τους μετανάστες .Πεινάει το σπίτι σας και εσείς δίνετε φαει να σώσετε το σπίτι του γείτονα.Η χώρα μου κύριοι Πολιτικοί δεν μπορεί να θρέξει τους ΄Ελληνες αυτό δεν το σκέφτεστε τι θα γίνει με ολους αυτους αφού αποκτήσουνε τα ίδια δικαιώματα με τους ΄Ελληνες. Δεν θα διαφωνήσω ότι υπάρχουνε μετανάστες και τα παιδιά τους που έχουνε ενσωματωθεί με την κοινωνία μας νομίζω σε αυτούς δεν έχει κανένας καμμία αντίρρηση.Αλλά να μας στέλνουνε ορδές λαθρομεταναστών και εμείς να λέμε κρίμα πρέπει να τους βοηθήσουμε ε αυτό παρά πάει. Δεν βλέπουνε ότι παίρνουνε την μπουκιά του Ελληνα από το στόμα. Η χώρα μας είναι μικρή δεν αντέχει τόσους. Κατεβήκε ποτέ κανένας πολιτικός σε καμμιά γειτονιά να δεί τι συμβαίνει. Ας αφήσουνε τα Βόρεια ή τα νότια προσάστια και ας δούνε την υποβάθμιση της χώραςμας στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης αυτοί οι κ.κ Αλμούνια ,Τρισέ ,Τραπεζίτες που κάθε βράδυ μα ζαλίζουνε με τις παπα...ριές του, αυτό το χάλι δεν το βλέπουνε. Αλλά θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ αφελής να μην γνωρίζει ότι αυτοί μας δημιούργησανε και το μεταναστευτικό και σκοπίμως ζητάνε και την ιθάγνένεια να δοθεί , διότι έτσι την Ελλαδίτσα μας θα την έχουνε στο χέρι και πάντα στα όρια της φτώχειας. Εάν μέσα στο μπλόκ σας διάβασα ότι το 85% των Ελλήνων είναι κατά της μετανάστευσης δεν είναι ψέμα το γνωρίζουνε πολύ καλά οι πολιτικοί μας. Εάν έχουνε την αντίθετη άποψη μπορούνε κάλλλιστα να απευθυνθούνε στον Ελληνικό λαό ,όπως κάνανε κάποτε που θέλανε να γίνουνε αρχηγοί στα κομμάτά τους. Αμα αγαπάς την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες προστάτεψέ τους, γιαυτό σας ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.