Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μόλις το 50%των εφήβων μεταναστών δεύτερης γενιάς αισθάνονται....'Ελληνες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Σολδάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την απόκτηση ιθαγένειας, παρά τις κάποιες αλλαγές σε σχέση με την αρχική της πρόταση, διαφαίνεται ότι αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας ζήτημα, ως μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία.

Θέτουμε υπ’ όψιν της κυβερνήσεως, το αποτέλεσμα πρόσφατης επιστημονικής μελέτης του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, (2010), σύμφωνα με την οποία μόνο ένα ποσοστό, περίπου 50%, των εφήβων μεταναστών δεύτερης γενιάς ανέφεραν, σε σχετικό ερώτημα, ότι αισθάνονται Έλληνες (23% δηλώνουν τη χώρα προέλευσης), ενώ περίπου 6 στους 10 έφηβους μετανάστες πρώτης γενιάς ανέφεραν εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό, που απορρέει από τη χώρα καταγωγής της οικογένειάς τους, (13% από την χώρα υποδοχής-Ελλάδα).
Ποια, επομένως, η λογική χορηγήσεως ιθαγένειας από γεννήσεως και η άρνηση στην πρόταση της Ν.Δ. για όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα, να παίρνουν ιθαγένεια με την ενηλικίωσή τους, εφ’ όσον το θέλουν;

Γιατί......εξάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στους μη γεννηθέντες στη χώρα μας, όταν η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει, εδώ και χρόνια, την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση;


Γιατί η άρνηση στη δυνατότητα πολιτογράφησης ως αποτέλεσμα επιβράβευσης των προσπαθειών, και, κυρίως, της επιθυμίας των νομίμων μεταναστών να γίνουν Έλληνες και η επιμονή στην άκριτη χορήγηση ιθαγένειας, με εξαιρετικώς ελαστικές προϋποθέσεις;


Η Ν.Δ. επιθυμεί τους μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στη χώρα μας, να ενταχθούν στην κοινωνία μας, να νιώσουν Έλληνες να γίνουν Έλληνες μέσω της ‘’ημετέρας παιδείας’’. Δεν θέλουμε απλώς να ‘’πάρουν τα χαρτιά τους’’, με συνοπτικές διαδικασίες και να αναπαράγονται ως διαφορετικά ‘’γκέτο’’…

Θέλουμε την ενσωμάτωση των ξένων, για να καταπολεμήσουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Δεν θέλουμε τα ‘’γκέτο’’ που τροφοδοτούν κι αναπαράγουν το ρατσισμό».

Πηγή: http://www.kolivas.de/?p=24329

Καλά τα στοιχεία αλλά την ευκαιρία την είχατε.
Δυστυχώς η ελληνοποίηση για ψηφοθηρικούς λόγους  1,1 εκ νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου  ο πρόεδρος των μεταναστών Κος Κολομπανί είναι ο μοναδικός στόχος αυτού του εθνοκτόνου νομοσχεδίου. Αυτή η κυβέρνηση από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει τις εθνομηδενιστικές προθέσεις της  και την αποδόμηση της εθνικής Ελληνικής ταυτότητας.
Όταν μόνο το 50% των μελλοντικών Ελλήνων αισθάνονται Έλληνες μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι η μεταναστευτική πολιτική και το τρίπυχο ένταξη-ενσωμάτωση-αφομοίωση ....ΑΠΕΤΥΧΕ.
Όπως αποτύχαμε παντού όπου το Ελληνικό κομματικό κράτος έβαλε το χέρι του.

10 σχόλια:

  1. Η ερευνα εχει αλλα αποτελεσματα απο αυτα που γραφονται.

    1.Οσοι εφηβοι, απο γονεις μεταναστες, γεννηθηκαν στην Ελλαδα αισθανονται Ελληνες σε ποσοστο 61%.

    2.Οσοι εφηβοι απο γονεις μεταναστες ηρθαν στην Ελλαδα σε μικρη ηλικια αισθανονται Ελληνες σε ποσοστο λιγο κατω απο 50%.

    3.Οι μεταναστες που ηρθαν σε μεγαλυτερες ηλικιες αισθανονται εθνικα οτι προσδιοριζει η χωρα καταγωγης τους σε ποσοστο 2/3.

    4.Τελος οι εφηβοι Ελληνικης καταγωγης αισθανονται Ελληνες σε ποσοστο 77%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγή για την έρευνα υπάρχει;
    Καλό είναι να το ξεδιαλύνουμε διότι εκτός να από το να δούμε ποιος λέει ψέμματα , μεγάλη εντύπωση μου κάνει και το 4 που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν λέει ψέμματα. Ούτε ο Σολδάτος , ούτε ο ανώνυμος 11:26. Και οι δύο στοιχεία της έρευνας ποστάρισαν. Ολόκληρη η έρευνα του Καποδιστριακού σε pdf υπάρχει σε αυτό το λινκ :

    http://www.imepo.gr/ClientFiles/pdfs/ethnotiki_tautotita.pdf


    Είναι 96 σελίδες αλλά λέει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Το 4. που ανέφερε ο ανώνυμος ισχύει. Ο Εθνομηδενισμός από ότι φαίνεται χτύπησε και τα σχολεία... :)

    Κάτι που συγκράτησα επίσης είναι οτι οι επιδόσεις στα μαθήματα των μεταναστών δεύτερης γενίας, είναι ακριβώς ίδιες με αυτές των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα καμία εντύπωση δεν μου κάνει.
    Μετά από μία 15ετία εντατικής "εκσυγχρονιστικής" προπαγάνδας αρχίσαμε να δρέπουμε τους πρωτους καρπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γω περίμενα το 4 να είναι χαμηλότερο, άλλωστε για έφηβους μιλάει.

    Το "ελληνικής καταγωγής" θα ήταν καλό να εξηγηθεί βέβαια ή ακόμη καλύτερα να δοθεί λινκάκιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oταν λες οτι νιωθουν ελληνες αυτο τι σημαινει στην πραγματικοτητα????γιατι το αιμα τους ασφαλως δεν ειναι ελληνικο ρε παιδακι μου,το DNA των ανθρωπων ειναι διαφορετικο και ασφαλως το σεβωμαστε αυτο και δεν θελουμε οι δημοκρατες για κανενα λογο και με το ζορι να το αλλαξουμε!!εξαλου η φυση τα δημιουργησε ολα διαφορετικα και οποια μαζικη και εσκεμμενη παρεμβαση στην δημιουργια απο τους ανθρωπους μονον ασχημα αποτελεσματα μπορει να εχει!!!αρα απο αιμα δεν πρεπει αυτα τα παιδια δεν νιωθουν ελληνες και εαν πραγματικα το δηλωνουν απλα υποκρινονται και ισως να τους επεισαν οι "προοδευτικοι" εσφαλμενα οτι μπορουμε να το παραβλεψουμε αυτο και οτι ειναι ασημαντο!!Πιστευουν οτι ειναι απογονοι και εχουν το ιδιο αιμα με των ΟΜΗΡΟΥ,ΗΣΙΟΔΟΥ,ΑΧΙΛΛΕΑ,ΟΔΥΣΣΕΑ,ΗΡΑΚΛΗ,ΘΗΣΕΑ,ΗΡΟΔΟΤΟΥ,ΑΙΣΧΥΛΟΥ,ΣΟΦΟΚΛΗ,ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ,ΦΙΛΛΙΠΟΥ,ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ,ΥΠΑΤΙΑΣ,ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ,ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ,ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ,ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ Κ.Λ.Π. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ?????????????????Πιστευουν στα αληθεια σε αυτο???δεν νομιζω!!!αρα γιατι νιωθουν ελληνες αφου ολοι αυτοι δεν ειναι οι βιλογικοι τους παππουδες??????? Μηπως θα πεθανουνε για τα ιδια ιδανικα και για τις ιδιες αξιες με αυτους τους ενδοξους ΕΛΛΗΝΕΣ εαν χρειαστει??????δηλαδη θα πεθανουν για την ιδεα της Ελλαδας????αληθεια το πιστευετε αυτο οτι μπορει ενας πακιστανος η ιρανος η ιρακινος να πεθανει για την τιμη και την δοξα του μεγαλου Αλεξανδρου η του Ξενοφωντα και των μυριων για μερικους στιχους του Ομηρου η του Διονυσιου Σολωμου?????η πιστευετε οτι ο αλβανος θα πεθανει στα βουνα της βορειας ηπειρου για την ελευθερια της Ελλαδος και θα δωσει τα κομματια του και την ζωη του γιαυτη την ελευθερια?????τι τους κανει να νιωθουν ελληνες μηπως εχουν την ιδια θρησκεια με εμας και θα πεθανουν αν ειναι αναγκαιο για την ορθοδοξια???????δεν μπορω να καταλαβω τι τους κανει να νιωθουν ελληνες????ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΛΑ νιωθουν ελληνες επειδη πανε με ελληνες στα mc donalds kai sta goodys και εχουν τις ιδιες γευστικες απολαυσεις?????? Ε ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΤΩΝ GOOYDYS KAI MC DONALDS, ναι ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειλικρινά απορώ γιατί αφήνεις τρολλ να ποστάρουν. Αίμα και DNA του Θησέα; Το σέβεσαι καθόλου το ίδιο το μπλογκ σου, ακρίτα;

    Το pdf είναι αρκετά μεγάλο ώστε να με αποτρέψει απ'το να το διαβάσω προς το παρόν, όμως μια παρατήρηση είναι πως φαίνεται να μπερδεύει τα επίθετα "εθνικός" (national;) και "εθνοτικός" (ethnic;). Θα την ξεκαθαρίσουμε αυτή την ορολογία επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5:16 ξέρεις πολύ καλά ότι η φιλοσοφία μου στιν διάλογο είναι η ανταγορία και τα επιχείρηματά της. Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει φτάνει να μην προσβάλει τον συνομιλητή του.

    Σε ότι αφορά το pdf δεν το έχω διαβάσει αλλά και σε εμένα ως πρώτη διαπίστωση είναι αυτό με τους εθνοτικούς όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η έρευνα ξεκινά με δύο σημαντικά λάθη.

    1ο) Πήραν δείγματα από σχολεία με μεγάλη συγκέντρωση αλλοδαπών. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην υπάρχει ενσωμάτωση όταν π.χ. τα Αλβανάκια δεν είναι μόνα τους, αλλά έχουν δεκάδες ακόμη ομοεθνείς του. Έχουν κάπου να ακουμπήσουν, ακόμη και ως μειονότητα. Αν οι παραστάσεις κάποιου μετανάστη 2ης γενιάς ήταν μόνο από Έλληνες, δύσκολα θα δήλωνε κάτι διαφορετικό. Ως παράδειγμα, ένας καβγάς παιδιών Δημοτικού σε επαρχιακή πόλη, σε σχολείο με λίγα παιδιά μεταναστών. Όταν η δασκάλα ρώτησε τα παιδιά γιατί μάλωνων, το ένα είπε πως το άλλο το "έβρισε" ως "Αλβανό". Φυσικά και τα δύο παιδιά ήταν αλβανικής καταγωγής. Και τα δύο νόμιζαν πως είναι ελληνικής καταγωγής.

    2ο) Είναι πολύ δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες να έχει διαμορφωθεί τελεσίδικα η εθνοτική συνείδηση κάποιου. Αν ο μετανάστης που γεννήθηκε και σπούδασε εδώ, μείνει τριάντα χρόνια ακόμη στην Ελλάδα, θα έχει αναπτύξει κοινωνικές επαφές σε τέτοιο βαθμό που θα έχει ενσωματωθεί πλήρως. Προέρχεται από μια χώρα με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο και η ανάμνησή της, θα είναι όπως η ανάμνηση του "χωριού" στους Έλληνες.


    Όσο για τις επιδόσεις των μεταναστών 2ης γενιάς στα μαθήματα, δεν λέει ίδιες αλλά παρόμοιες. Αυτό, στο προβληματικό δείγμα, με τη συγκέντρωση σε αστικά κέντρα. Τέλος, ο 1 στους 4 δεν δηλώνει εθνοτική ταυτότητα, είτε από φόβο μήπως στιγματιστεί, είτε επειδή δεν έχει άποψη, κάτι που είναι αναμενόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.