Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σαμαράς προς ΠΑΣΟΚ: θα έχετε ακέραια την ευθύνη για όσα συμβούν αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο

Κατά την διάρκεια της σημερινής παρέμβασής του στην Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, ως μέσο για να επισπεύσει την πολιτογράφηση των νόμιμων και τη νομιμοποίηση των παράνομων.

Η Νέα Δημοκρατία αυτό το νόμο θα τον καταργήσει:

Πρώτον, γιατί δεν προάγει την ομαλή ενσωμάτωση, αλλά την μαζική πολιτογράφηση.
Δεύτερον, γιατί πυροδοτεί μέσα στην Ελλάδα τη ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Τρίτον, γιατί μας φέρνει σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας που δεν θα δουν με καλό μάτι την παράκαμψη της Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ».
Τέταρτον, διότι στη θέση του θα βάλει το πολύ πιο ισορροπημένο και ευρωπαϊκό σχέδιό της, για απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, στην ενηλικίωσή τους και εφ’ όσον έχουν τελειώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Τέλος, η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει, όπως έχει δεσμευτεί, τον......
 εθνικό χαρακτήρα στον τίτλο του υπουργείου Παιδείας. Αυτό που «ανακάλυψαν» ήδη οι περισσότεροι εταίροι μας. Και που μόλις κατάργησε το ΠΑΣΟΚ…

Το Νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή. Αλλά και το κάνει στο χειρότερο δυνατό χρόνο.

Ενώ ζούμε την πιο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που πέρασε η μεταπολεμική Ελλάδα, βρήκατε τη στιγμή, να ανοίξετε το δρόμο για μαζικές πολιτογραφήσεις δεκάδων χιλιάδων στην αρχή, εκατοντάδων χιλιάδων στο μέλλον, νομιμοποιημένων μεταναστών. Σας προειδοποιήσαμε να μη το κάνετε. Σας δώσαμε διέξοδο για να το αποφύγετε. Εσείς επιμείνατε. Έχετε ακεραία την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Σε περίοδο έντονων κλυδωνισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέπετε την Ελλάδα σε πανίσχυρο «πόλο έλξης» παράνομης μετανάστευσης και «προθάλαμο» για τη διοχέτευσή τους στην Ευρώπη. Σας προειδοποιήσαμε να μη το κάνετε. Εσείς επιμείνατε. Θα έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Σε φάση έντονων κλυδωνισμών μέσα στην Ελλάδα, δίνετε την εντύπωση ότι προσπαθείτε να αλλάξετε το ελληνικό εκλογικό σώμα. Έστω και μόνο για τις δημοτικές εκλογές. Σας προειδοποιήσαμε να μη κάνετε. Εσείς επιμένετε. Θα έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Δεν ξέρω πόσους νομίζει το ΠΑΣΟΚ ότι θα κερδίσει. Το πιθανότερο είναι να χάσει πολύ περισσότερους. Έτσι κι αλλιώς, πιστεύω ότι, μόλις αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τι πάει να γίνει, και πως όσοι εδώ πολιτογραφηθούν αθρόα θα καταλήξουν στις δικές τους χώρες, θα αντιδράσουν. Το θέλουμε κι αυτό;

Η προσπάθεια, πάντως, του ΠΑΣΟΚ να παίξει με την αγωνία των μεταναστών θα γυρίσει «μπούμερανγκ» εναντίον του. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι μετανάστες. Το πρόβλημα είναι όσοι τους φέρνουν εδώ για να τους εκμεταλλευτούν κι όσοι, αφότου τους φέρουν, κερδοσκοπούν πάνω στην ανασφάλειά τους. Και προσπαθούν να τους «αιχμαλωτίσουν» πολιτικά.

Ζητάμε από τον Ελληνικό λαό να μην πέσει στην παγίδα της πόλωσης. Να μη στραφεί κατά των μεταναστών. Αλλά κατά όσων κερδοσκοπούν σε βάρος τους.

Αυτό το επικίνδυνο Νομοσχέδιο ζητήσαμε να μη το φέρετε για ψήφιση.

Ζητήσαμε να το αλλάξετε. Ζητήσαμε να το αναστείλετε. Δεν μας ακούσατε

Η ΝΔ σας προειδοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: Οδηγείτε την Ελληνική κοινωνία σε επικίνδυνα αδιέξοδα, αν κάνετε νόμο του κράτους το μεταναστευτικό Νομοσχέδιο.

Μην το κάνετε!

Θα έχετε ακέραιη την ευθύνη για ό,τι θα συμβεί.

10 σχόλια:

  1. Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για ένα ευρύτερο και διαφορετικό πολιτιστικό και πνευματικό προσανατολισμό της χώρας μέσα από μια βαθμιαία διαδικασία αποδοχής του Ισλάμ

    η ισλαμική φεουδαρχία ! ! !

    αργά αλλά σταθερά καταλαμβάνει την Ελλάδα ! ! ! ,

    ποιος θα υπερασπιστεί την Ευρώπη από το Ισλάμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους να ψηφιστεί το νομοσχεδιο, να σταματησει η ομηρία χιλιάδων παιδιών που είναι Ελληνες ξένης καταγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν δεν περασει το νομοσχεδιο για την ιθαγενεια την αλλη μερα θα εχει πεσει η κυβερνηση.Ειναι ρητη και αμετακλητη διαταγη των πατρωνων του ΓΑΠ και των ΗΠΑ να αλλοιωθει αμεσα ο πληθυσμος και επομενως και το εκλογικο σωμα!

    Το νομοσχεδιο πρεπει να ψηφιστει παση θυσια!Η δαμοκλειος σπαθη κρεμεται πανω απο το κεφαλι του γιωργου!Θα πατησουν ακομα και επι πτωματων προκειμενου να πετυχουν!

    Αληθεια δεν σας λεει κατι ο τσαμπουκας του ΓΑΠ και το ποσο βεβιασμενα προσπαθουν να το ψηφισουν?Δεν θα κωλωσουν να χυσουν και αιμα για να περασει!

    Οταν θα εχει ψηφιστει το νομοσχεδιο παντως η Ελλας δεν θα ειναι πλεον Ελλας!Θα εχουμε μετατραπει σε μια μικρη αμερικη οπου ο ΓΑΠ θα αποτελει συμβολο αφου τοσο σε καταγωγη οσο και σε πολιτισμο ειναι παντελως αχταρμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά ξεκολλήστε και δείτε την πραγματικότητα. Ο Παπανδρέου βγήκε γιά να φέρει τρεις νόμους:
    - Την παραχώρηση της ιθαγένειας σε αλλογενείς, κυρίως Αλβανούς(κάτι ανάλογο έγινε και στο Κόσοβο)και σε μουσουλμάνους...
    - Τον Καλλικράτη όπου θα ψηφίζουν όλο και περισσότεροι "Έλληνες".
    - Το γερμανικό μοντέλο του εκλογικού νόμου.
    Αυτή η τριάδα νόμων είναι ομοούσια και αδιαίρετη και οδηγούν στην παραχώρηση της Ελλάδας σε άλλες φυλές και στη διαιώνιση της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ.
    Τα περί χρέους και όλη αυτή η επίθεση, ξαφνικά μόλις βγήκε το ΠΑΣΟΚ, είναι το παραπέτασμα καπνού και το ρίξιμο του κόσμου στον Καιάδα της όλο και πιό δύσκολης επιβίωσης και της μοιρολατρίας. Η μοιρολατρία είναι ο καλύτερη μέθοδος γιά να περνούν οι εξουσίες τα σχέδιά τους καθώς όλοι αποδέχονται τα μελλούμενα.
    Και στο βάθος τα πετρέλαια του Αιγαίου και τα πολύτιμα καταγεγραμμένα ορυκτά της Μακεδονίας και της Θράκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11 Μαρτίου 2010
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΙΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΚΗΝΕΣ.ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑNΤΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟY ΘΑ ΔΕΙΤΕ!!!
    ΕΓΩ ΦΡΙΚΑΡΗΣΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ!!!
    ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ!!!
    ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ENA ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΡΩΣ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΜΗ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    http://www.truthtube.tv/play.php?vid=2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!!!
    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ UNAN ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ UNANISTAN.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!! UNANISTAN !!!!!! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ
    ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΚΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗ ΦΟΡΕΣΟΥΝ.

    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλωσηρθατε στην δημοκρατια του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ !!!! Οτι και να λεει ο Σαμαρας η ο Καρατζαφερης οι "προοδευτικοι" του εθνομηδενισμου και του πολυπολιτισμου με το ετσι θελω θα το περασουν το δικο τους. Δεν προκεται να δωσουν λογαριασμο ουτε στο λαο ουτε σε κανεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος είπε...
    «Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή…»
    10 Μαρτίου 2010 11:12 μ.μ.

    - Βλέπω εισαγωγικά, άρα φαντάζομαι ότι θα έχεις καμμιά πηγή ή παραπομπή για την επίμαχη φράση. Μήπως λοιπόν μπορείς να μας φωτίσεις και μας; Άντε μπράβο, γιατί πολύ παραμύθι έχει πέσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι μετά και τις τελευταίες θέσεις που διατύπωσε ο Σαμαράς για το νομοσχέδιο, ολοενα και περισσοτερα πρωτοσελιδα ομιλούν για "ξεφούσκωμα" του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης 100 μέρες μετά την εκλογή του.
    Αργά ή γρήγορα η ηγεσία της ΝΔ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την γραμμή των δουλεμπόρων του Τύπου, διαφορετικά θα πάψει να αποτελεί κόμμα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.