Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ο Βουλγαρικός αλυτρωτισμός ....ξυπνάει

Στην  πόλη Φιλιππούπολη ή Πλόβντιβ ο δήμαρχος  τοποθέτησε σε όλη την πόλη υπαίθριους πίνακες με φόντο χάρτη της μεγάλης Βουλγαρία σύμφωνα με τα σύνορα της "Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου". Ο Δήμαρχος Slacho Atanasov  ανήκει στο ακροδεξιό με το γνωστό ναζιστικό παρελθόν κόμμα VMRO. Το τοπικό Ελληνικό προξενείο διαμαρτυρήθηκε για αυτή την ενέργεια του ακροδεξιού εθνικιστή δημάρχου που όμως και δεν δείχνει δείγματα...
υποχώρησης. Οι πίνακες αυτές τοποθετήθηκαν στα πλαίσια της εθνικής γιορτής των Βουλγάρων που είναι αύριο στις 3-3-2010.
Ο τοπικός δήμαρχος απαντώντας στην κριτική είπε ότι είναι "χρέος των Βουλγάρων ο πατριωτισμός". Το VMRO αναφέρει ότι μέρη της Μακεδονίας και της Θράκης είναι αναπόσπαστα ιστορικά και πολιτισμικά μέρη της Βουλγαρίας.
Σημειώνω ότι ο  δήμαρχος Slacho Atanasov βγήκε έχοντας την υποστήριξη του Βούλγαρου Πρωθυπουργού και του κόμματος GERB .

ΠΗΓΗ:www.novinite.com

7 σχόλια:

  1. Απο που και ως που ιστορικα και πολιτισμικα μερη την Μακεδονιας και της Θρακης ειναι Βουλγαρικα ;;
    Που το στηριζει αυτο ο κυριος Atanasov ;;;

    Αιντεεεεεε σε λιγο θα μας πουνε οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν Βουλγαρος. Ειχαμε τις αηδιες των Σκοπιανων εθνικιστων τωρα θα εχουμε και τις αηδιες των εθνικιστων Βουλγαρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διστυχοσ πολλα ακομα θα ακουσουμε.αφου δεν ζηταμε -διεκδικουμε τιποτα .κριμα .και τορα με τουσ νεο-ελληνεσ ακομα χειροτερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χάρτης της μεγάλης Βουλγαρίας είναι ανηρτημένος σε όλα τα γραφεία των υπουργών της Βουλγαρίας και στα κυβερνητικά κτήρια. Είτε με κουμουνισμό, φασισμό η δημοκρατία, η πάγια πολιτική της Βουλγαρίας είναι η έξοδος στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει και μια εκπομπή σε βουλγαρικό δορυφορικό μουσικό τηλεοπτικό κανάλι, με παραδοσική μουσική που λέγεται "site b'lgari zaedno" (Όλοι οι Βούλγαροι μαζί) που προβάλλει το χάρτη της Βουλγαρίας του Αγ. Στεφάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε παρα πολλους δημοσιους χωρους στην βουλγαρια υπαρχουν αναρτημενοι τετοιοι χαρτες.δηλαδη ειναι αφελεια να πιστευουμε οτι απο το 600μχ που ο κωνσταντινος πογωνατος τους επετρεψε να εγκατασταθουν στην μεταξυ του αιμου και δουναβη περιοχη να αλαξουν τακτικες και προσανατολισμους επειδη μπηκαν σε μια κοινη με μας οικονομικη(της κακιας ωρας)ενωση.οι βουλγαροι και οταν ειχαν κουμμουνισμο και τους σχετικους χαρτες ειχαν και τους ανδριαντες των ελληνοκτονων ,ακομη και βασιλεων τους ,διατηρουσαν και τιμουσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμεισ ...υπνο βαθυ.δεν ...διεκδι...τιποτα .και ειδικα τωρα με την προοδευτικη κυβερν...αστα...να παει ...ζητω η προοδεφτικεσ δυναμεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.