Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το Βέλγιο υφίσταται τις συνέπειες από την κατάργηση της θεώρησης της βίζας με την ΠΓΔΜ – Χιλιάδες οι μετανάστες

Κατά χιλιάδες συρρέουν μετανάστες από τη FYROM(στην πλειοψηφία τους Αλβανοί) στο Βέλγιο, ζητώντας άσυλο, ύστερα από την κατάργηση της θεώρησης της βίζας που ισχύει από τις 19 Δεκεμβρίου του 2009. Ο αριθμός των μεταναστών προβληματίζει τόσο πολύ τις Αρχές του Βελγίου, οι οποίες θα ζητήσουν εξηγήσεις από την Κυβέρνηση των Σκοπίων και ο πρωθυπουργός του Βελγίου θα μεταβεί ο ίδιος στα Σκόπια, ενώ δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανένα αίτημα για παροχή ασύλου.

Οι αρχές του Βελγίου αναφέρουν ότι ο αριθμός των πολιτών της ΠΓΔΜ που ζητούν άσυλο είναι μεγαλύτερος από......
 τον αριθμό των Αφγανών, Πακιστανών και ανθρώπων από εμπόλεμες περιοχές που προβαίνουν στην ίδια διαδικασία. Το Βέλγιο έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαική Επιτροπή για αυτό το φαινόμενο.

Το όλο σκηνικό πάντως αποδεικνύει αφενός μεν την προχειρότητα και τα ηλίθια πολιτικά παιχνίδια που στήνουν κάποιοι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οφέλη, όπως έγινε και στην περίπτωση της κατάργησης της θεώρησης βίζας για την ΠΓΔΜ, και από την άλλη αποτυπώνουν την πραγματικότητα που επικρατεί στη γειτονική χώρα, την οποία χιλιάδες πολίτες της εγκαταλείπουν με την πρώτη ευκαιρία. Για ακόμα μία φορά πολιτικά παιχνίδια των ισχυρών στα Βαλκάνια, αδιαφορώντας για το ποιές είναι οι συνέπειες των αποφάσεων τους και ποιός τελικά τις υφίσταται…

http://www.newsblog.gr/?p=34523#more-34523
http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_691.html
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/newsbriefs/setimes/newsbriefs/2010/03/01/nb-03

1 σχόλιο:

  1. Οι οικοφασίστες γενίτσαροι έχουν μπερδέψει πολλούς, όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις των βορείων καννιβάλων, ενόψει πιθανών παγετώνων:
    http://www.youtube.com/watch?v=VaCWP-FKsEo
    Γερμανία: πουλήστε νησιά για να μειώσετε το χρέος
    Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

    Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της το ενδεχόμενο να πουλήσει κάποια από τα νησιά της, προκειμένου να μειώσει το χρέος της, υποστηρίζουν Γερμανοί πολιτικοί, προκαλώντας σάλο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
    Ήδη γερμανικές ιστοσελίδες, όπως η Bild.de και η Focus.de αναπαράγουν την είδηση, καθώς η πρώτη, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι «και η Ακρόπολη μας κάνει» και προτείνει: «σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».

    Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ο Josef Schlarmann, μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ και o Frank Schaeffler, ειδικός σε θέματα οικονομικής πολιτικής δήλωσαν ότι «εκείνοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας θα πρέπει να πουλήσουν ό,τι έχουν, προκειμένου να πληρώσουν τους πιστωτές τους. Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της κτίρια, επιχειρήσεις και ακατοίκητα νησιά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους».

    «Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε ο Schaeffler

    Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

    Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».

    Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.

    Το 1993 πολλοί γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.  
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4563443

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.