Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

H Ελλάδα σε ιδεολογική νιρβάνα.

"διάφοροι φωνασκούντες, εντός και εκτός Κοινοβουλίου δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτή τη στιγμή περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες εργάζονται σκληρά, σε κάθε είδους θέσεις και εργασίες, για να συντηρείται μια παχυλώς αμειβόμενη και νομικώς κατοχυρωμένη μειοψηφία, που απολαμβάνει ένα ράθυμο τρόπο ζωής, εις υγείαν των κορόιδων.."

Τα πρόσφατα οικονομικά και φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος δρόμο και ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις διεθνείς πολιτικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ζητήματα τα οποία τα αντιλαμβάνονται και τα κατανοούν ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές στο Πεκίνο, στην Ελλάδα δεν γίνονται αντιληπτά, από...ισχυρές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές μειοψηφίες, που κρατούν δέσμια τη χώρα, και καταστρέφουν την όποια δημιουργική και παραγωγική ικμάδα έχει μείνει σε αυτόν το τόπο.

Τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική οικονομία, ισχύουν, ή πρέπει να ισχύουν κάποια δεδομένα, τα οποία συγκροτούν την απλή οικονομική πραγματικότητα. Πρώτον, η κινητήρια δύναμη της οικονομίας και της παραγωγής, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα μεμονωμένα άτομα είναι το κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει κίνητρο για επενδύσεις και εργασία, και η οικονομική δραστηριότητα παγώνει. Συνεπώς η ανάπτυξη της οικονομίας, οι επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά έχουν έναν απώτερο στόχο, την......
 αποκόμιση κερδών. Αυτή την απλή και ουσιαστική πραγματικότητα, δεν την εννοεί όμως τμήμα της Αριστεράς και τον αποκαλούμενων και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.


Κάποιοι που καπηλεύονται την έννοια της προόδου, φαντάζονται ότι οι επιχειρηματίες, οι καταστηματάρχες αλλά και οι υπάλληλοι, όπως και οι εργάτες, κάθε πρωί ξυπνούν και σκέφτονται, σήμερα πρέπει να αυξήσω την παραγωγικότητα μου, να εργαστώ περισσότερο, να αποδώσω, ώστε μετά να παραδώσω το πλεόνασμα της παραγωγής μου στον καλό και δίκαιο φοροεισπράκτορα, που εκτελεί το θεάρεστο έργο της συγκέντρωσης χρημάτων για τον καθαγιασμένο κρατικό προϋπολογισμό, που φυσικά υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.

H αυτόκλητη λοιπόν αυτή ιντελεγκέντσια που έχει αναλάβει εργολαβικά τη σωτηρία του τόπου, δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι η οικονομία και η ανάπτυξη είναι πρώτα απ όλα ψυχολογία, ότι ο πλούτος και η σκληρή εργασία δεν είναι κάτι το ηθικά μεμπτό, αρκεί να αποκτάται με παραγωγικό και όχι παρασιτικό τρόπο, που ενισχύει την ευημερία και αυξάνει τα διαθέσιμα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά. Για να διαχυθεί ο πλούτος σε μια κοινωνία, πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί. Δεν μπορεί μια κοινωνία να θέλει να απολαμβάνει όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγει ο καπιταλισμός, αλλά ταυτόχρονα να τον καταδικάζει ηθικά και πολιτικά, και να παραβιάζει όλους τους κανόνες και νόμους που απαιτεί η ομαλή λειτουργία του.


Τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μπορεί άμεσα να είναι αναγκαία, ώστε να πεισθούν οι ξένοι, ότι η κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα να βάλει τάξη στο σπίτι της, και να συνεχίσουν να δανείζουν το ελληνικό κράτος, όμως ο συνολικός προσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής είναι σε λάθος κατεύθυνση.


Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πως θα συνεχίσει να δανείζεται για να συντηρήσει ένα παρασιτικό, εν πολλοίς διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό κρατικό μηχανισμό, που αντιδρά και διαμαρτύρεται μόνον όταν θίγονται τα προνόμια του, ενώ παρακολουθεί ατάραχος και αδιάφορος, όταν χρεοκοπούν επιχειρήσεις, όταν παραγωγικοί επαγγελματίες χάνουν τα σπίτια τους για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνονται, όταν νέα παιδιά, φοιτητές ή και οικογενειάρχες ξενιτεύονται, επειδή η χώρα δεν παράγει τίποτε, όταν το κράτος δεν έχει κανένα σχεδιασμό για να δημιουργήσει τη νέα παραγωγική βάση της χώρας, όταν το εκπαιδευτικό σύστημα ωθεί τους φοιτητές, να γίνουν επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Κανείς βέβαια δεν κόπτεται για την ουσιαστική ανυπαρξία ελεύθερης ακαδημαϊκής σκέψης, για το ότι κάποιοι αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια παπαγαλίζοντας ένα και μοναδικό σύγγραμμα, για το ότι οι πρυτάνεις εκλέγονται από ελεγχόμενες κομματικές πλειοψηφίες, με κριτήριο τις αμοιβαίες και ανταποδοτικές εξυπηρετήσεις, για το ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια θεωρούν την επικοινωνία με την αγορά και τις ανάγκες της, αμάρτημα που οδηγεί στην ιερά εξέταση, και για το ότι πολλοί ακαδημαϊκοί αντί να δρουν ως η πνευματική ηγεσία της χώρας, έχουν μετατραπεί σε δημοσίους υπαλλήλους που δεν ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία τους, αλλά και για τι μυαλά παραδίδουν ελεύθερα στην κοινωνία, αλλά δρουν και συνασπίζονται συντεχνιακά και επαναστατούν, πλήττοντας τους ασθενέστερους οικονομικά φοιτητές, σε περίπτωση που θιγούν τα στενά τους συμφέροντα.


Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι σήμερα οικονομικό, το πρόβλημα είναι πνευματικό, ιδεολογικό, πολιτισμικό και φυσικά πολιτικό. Τις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται ότι στο εσωτερικό της χώρας, και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, έχει κυριαρχήσει μια αριστερόστροφη στερεοτυπική σκέψη, με ροπή προς το λαϊκισμό, που συνθλίβει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και εξέλιξης στη χώρα.


Τη στιγμή που χώρες κοιτίδες κομμουνιστικής σκέψης, όπως η Κούβα και η Κίνα, προχωρούν σε γενναία βήματα οικονομικού εκσυγχρονισμού, που περιλαμβάνουν ιδιωτικοποιήσεις, ξένες επενδύσεις, αναδασμούς και ιδιωτικοποίηση κρατικής γης, και μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, η ελληνική κοινωνία φαίνεται να βυθίζεται σε ένα ιδεολογικό νιρβάνα, που ωθεί κάποιες να ονειρεύονται νέες αιματοχυσίες στο Μακρυγιάννη και σφυροδρέπανα στην Ακρόπολη.


Την ώρα που η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη, ένα κύμα ανατρεπτικών μεταρρυθμίσεων και νέων ιδεών να σαρώσει τις παραγωγικές δομές και τα ιδεολογικά στεγανά που την κρατούν αιχμάλωτη οργανωμένων και προνομιούχων μειοψηφιών, που όχι μόνον ζουν εις βάρος των υπολοίπων, αλλά και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου, με την πολιτική τους σκέψη και δράση, απωθώντας τις ξένες επενδύσεις, και κυρίως, διαβρώνοντας την κριτική σκέψη και την δημιουργική φαντασία των ανθρώπων, που δεν έχουν πραγματικά ανάγκη, το πανεπιστημιακό πτυχίο για να παράγουν πλούτο στη χώρα. Κάποιοι ιδεολογικοί ταγοί έχουν καταφέρει να καταστήσουν όραμα για τη χώρα, μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, την οποία οι διάφοροι σοσιαλίζοντες και μαρξίζοντες, θεωρούν κοινωνική ασπίδα κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και από τους ανάλγητους καπιταλιστές.

Το κυριότερο όμως πρόβλημα για τη χώρα, είναι, ότι η πολλά υποσχόμενη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, υποκύπτει στην ιδεολογική τρομοκρατία, το λαϊκισμό και την προπαγάνδα, κάποιων που δρουν και επιβιώνουν, με όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις καταστάσεις.


Η κυβέρνηση και το κυβερνητικό κόμμα, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, με τις αποφάσεις που λαμβάνει, έστω και με καθυστέρηση, αλλά και με την πολιτική τους τακτική και ρητορεία, φαίνεται ότι επιθυμούν σφόδρα να απαλλαγούν από το προεκλογικό σύνθημα εφιάλτη, Τα λεφτά υπάρχουν. Την ώρα που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας κάνουν μια γενναία και κοπιώδη προσπάθεια για να διασώσουν τη χώρα από την άμεση χρεοκοπία, οι αμετανόητοι του πολιτικού και συνδικαλιστικού συστήματος, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται θορυβωδώς, χωρίς να αντιλαμβάνονται, ότι αν χρεοκοπήσει η χώρα, αυτοί που θα πληγούν πρώτοι θα είναι οι φτωχότεροι και οι πιο αδύναμοι, και όχι αυτοί που έχουν τις μεγάλες περιουσίες και τους γεμάτους λογαριασμούς τραπεζών σε φορολογικούς παραδείσους.

Διάφοροι φωνασκούντες, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, συνεχίζουν να μην θέλουν να κατανοήσουν ότι τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δένδρα, ότι ο κάθε αμειβόμενος εργαζόμενος πρέπει να παράγει κάτι για το μισθό που λαμβάνει, και ότι αυτή τη στιγμή περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες εργάζονται σκληρά, σε κάθε είδους θέσεις και εργασίες, για να συντηρείται μια παχυλώς αμειβόμενη και νομικώς κατοχυρωμένη μειοψηφία, που απολαμβάνει ένα ράθυμο τρόπο ζωής, εις υγείαν των κορόιδων.


Τα μέτρα αλλά και ο προσανατολισμός της κυβέρνησης δείχνουν, ότι προσπαθεί να συντηρήσει ένα ξεπερασμένο καθεστώς νεο κρατικίστικης φεουδαρχίας, όπου κομματικά επιλεγμένοι αξιωματούχοι, με αμφιλεγόμενα κριτήρια, διατηρούν με νύχια και με δόντια, τα προνόμια τους αλλά και τον εν πολλοίς, παρασιτικό τους ρόλο, στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η επιβολή νέων υψηλών φόρων, επί δικαίων και αδίκων, η αφαίμαξη της αγοράς από ρευστό, η αδιαφορία και τα μειωμένα αντανακλαστικά των συνδικάτων για τους σκληρά εργαζόμενους και πολλές φορές δοκιμαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι πομπώδεις ανακοινώσεις περί φορολόγησης των ειδών πολυτελείας και των ιστιοπλοϊκών σκαφών, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που δεν αντιλαμβάνεται ότι, σε λίγο δεν θα υπάρχουν και πολλοί πλούσιοι στην Ελλάδα για να φορολογήσει, και ότι θα ήταν καλύτερα να προσελκύσει περισσότερους πλούσιους στην Ελλάδα, ώστε να τονώσουν με τα έξοδα τους την οικονομία και τον τουρισμό.


Σίγουρα, οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της Κέρκυρας ή της Ρόδου για παράδειγμα, προτιμούν να επισκεφθούν τα νησιά τους, πλούσιοι άνθρωποι, με σκάφη ή ιδιωτικά τζετ, που θα ήθελαν μεν να μην φορολογηθούν για τις μεγάλες αγορές τους, τελικά όμως θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία, με την ένεση ρευστού και τα πολλαπλασιαζόμενα ιδιωτικά και δημόσια έσοδα, από την εντονότερη οικονομική δραστηριότητα. Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από τη μέγγενη του χρέους, φορολογώντας μόνον τα είδη πολυτελείας, και κάποιους προσεκτικά επιλεγμένους ταξικούς στόχους, στο βωμό της ψηφοθηρίας και του πολιτικού λαϊκισμού, θα αποτύχει παταγωδώς.


Το επερχόμενο πάγωμα της αγοράς, η εκρηκτική άνοδος της ανεργίας, σε συνδυασμό με το αίσθημα της αδικίας που βιώνει ο πολίτης, βλέποντας ότι κανείς δεν τιμωρείται για χειροπιαστά σκάνδαλα, και ότι κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί επιμένουν ότι μπορούν και ότι έχουν το ελέω Θεού δικαίωμα να μας σώσουν, παρά τις συνεχιζόμενες και διαδοχικές αποτυχίες τους στο παρελθόν, δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό.


Τόσο το κυβερνητικό κόμμα, όσο και η Αντιπολίτευση, πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα εξής δύο σημαντικά. Πρώτον ότι η Νέα Δημοκρατία και ο συμπαθής στους πολίτες, πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ηττήθηκαν στις τελευταίες εκλογές, επειδή πρόδωσαν την ιδεολογία του κόμματος και όλες τις Φιλελεύθερες διακηρύξεις, και δεν τόλμησαν να συγκρουστούν με τον αδηφάγο κρατικό δεινόσαυρο, χαϊδεύοντας προσωρινά τα αυτιά των ψηφοφόρων, που τελικά επέλεξαν τους ακραιφνείς κρατιστές, αφού η άλλη παράταξη δεν προσέφερε ουσιαστικές διεξόδους στη χώρα, με την ανάπτυξη ευκαιριών στον ιδιωτικό τομέα και την περικοπή της κρατικής σπατάλης.

Η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες έχουν κριτική σκέψη, αξιολογούν αυστηρά τους πολιτικούς, και διακατέχονται από έντονο κυνισμό όταν σχολιάζουν τις πράξεις τους.


Ο πρωθυπουργός πρέπει να αφουγκραστεί τα πανίσχυρα υπόγεια κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα, και να ανταποκριθεί στις ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες ανάγκες της χώρας και των Ελλήνων, γιατί αν δεν το κάνει, ο ίδιος και η παράταξη του θα συνθλιβούν μέσα στην επερχόμενη οικονομική και πολιτική θύελλα.


Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και στερεότυπα πρέπει να ξεπεραστούν, και να επικρατήσει πνεύμα ρεαλισμού και πραγματισμού ώστε η χώρα να κάνει ένα βήμα μπροστά, και να διαψεύσει τις ευρωπαϊκές Κασσάνδρες στο εξωτερικό, και τις παλαιο σταλινικές στο εσωτερικό.

Δ.Θωμάς
Αναδημοσίευση από το blog Greece-Salonica

18 σχόλια:

  1. Τοση φαια ουσια καταναλωσε ο συγγραφεας για να μας πει οτι συμφωνει με τα μετρα που μας επεβαλλαν οι Βρυξελλες και υιοθετησε το ελληνικο κεφαλαιο δια της κυβερνησης του.

    Τοση φαια ουσια που νομιζα οτι στον εμφυλιο κερδισε η Αριστερα και οικοδομησε το δικο της μοντελο.

    Μηπως καποιοι πρεπει καταλαβουν οτι το αστικο κρατος δεν εχει περιθωρια αλλων παραχωρησεων στις λαικες ταξεις στην Ελλαδα και θα πρεπει να δειξει αιμα στις αγορες.Μονο που αυτο το αιμα ειναι δικο μας, ελληνικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυβέρνηση και οι άλλοι ταγοί του Ενδοτισμού, διαλαλούν ότι τα μέτρα τους ήταν μέτρα “Εθνικής Σωτηρίας”. Τέτοια μέτρα όμως ουσιαστικά εμπνεύσεως ΔΝΤ, πέρα από την καταφανή τους αδικία, στην ουσία θα διογκώσουν τα διαθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας μέσω της κατακόρυφης ύφεσης που θα φέρουν και εν τέλει ενδέχεται να απογειώσουν το πραγματικό χρέος, για το οποίο υποτίθεται ότι λαμβάνονται. Αυτό ακριβώς έγινε μέχρι το 2001 στην Αργεντινή, όταν διαδοχικές κυβερνήσεις με την υπόδειξη και τις πιέσεις του ΔΝΤ, έπερναν ολοένα και πιο σκληρά μέτρα και η εθνική οικονομία ολοένα μαζί με τον λαό “βυθίζονταν”.
    Μέχρι που ο λαός εξεγέρθηκε πραγματικά (όχι απεργία μιας μέρας μετά περιπάτου…) και μετά από κάποιες πολιτικές περιπέτειες βγήκε μια κυβέρνηση , όχι επαναστατική, απλά μετριοπαθής αλλά όχι ενδοτική. Επίσης δεν μπορούσε να αγνοήσει το μεγάλο τμήμα του λαού που είχε εξεγερθεί και ήταν πολιτικά ενεργό σε κάθε διαδικασία.
    Ακολούθησε πολιτική ακριβώς αντίθετη από τις επιταγές του ΔΝΤ, δηλαδή ενίσχυσης, κρατικού ελέγχου, και όχι “ανοίγματος” της εθνικής οικονομίας και έτσι μπόρεσε και συνέφερε την χώρα.
    Σίγουρα μπαίνοντας κανείς στο μάτι των πολυεθνικών, ρισκάρει την ευθεία επίθεσή τους. Όμως ακόμα και να χάσει κάποιο εισόδημα θα κρατήσει την ελευθερία του και την κυριαρχία του. Όχι τώρα που και το εισόδημά του χάνει, αλλά και το μέλλον του υποθηκεύει στις ορέξεις των πολυεθνικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έγκλημα της ΝΔ ως κυβέρνησης (και επί Κ. Καραμανλή και επί Κ. Μητσοτάκη) δεν ήταν η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της. Ούτε η διαχειριστική λογική της. Αυτό που δεν θα της συγχωρέσουν ποτέ όσοι εκτός κομματικών ποιμνιοστασίων την στήριξαν τόσα χρόνια είναι η επίδειξη ενός αμοραλισμού εφάμιλλου, αν όχι χειρότερο, με εκείνον του ΠΑΣΟΚ και η επανάληψη φαινομένων σήψης και διαφθοράς, που θυμίζουν τις χειρότερες εποχές των ημερών της «Αλλαγής». Ο πλήρης δηλαδή «εκπασοκισμός» της με πρωταγωνιστές τις οικογένειες των βαρώνων που επέλεξαν τον Καραμανλή γι αυτόν ακριβώς το λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12¨34 εσυ και οι σύντροφοι σου ειναι αργα,κοιμηθειτε.Και οταν αυριο μετο καλο ξυπνησετε, ολη η πλαση θα ναι γεματη απο κουμμουνισμο.Ισοτητα ,κοινοκτημοσυνη, αδελφοσυνη, συντροφικοτητα,δικαιοσυνη,ελευθερια και ειρηνη.Στο δρομο ανθρωποι και θηρια θα περπατουν μαζι ειρηνικα χωρις να χουν τιποτα να χωρισουν.
    Καληνυχτα σας και ονειρα γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Το ΠΑΣΟΚ είν’εδώ, δεν το κουνάει με τίποτα.
    Εμείς πρέπει να σηκωθούμε να φύγουμε”.

    Τζίμης Πανούσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.skai.gr/articles/news/views/%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%A5%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE/

    Τα εξιλαστήρια θύματα βρίσκονται πάντα εύκολα. Οι διαπλεκόμενοι της εξουσίας και κατέχοντες όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μερικοί είναι τόσο πολύ έρμαια των κατώτερων ενστίκτων τους, που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. O επιβεβλημένος περιορισμός των αποδοχών των ΔΥ ανοίγει τον ασκό της ύφεσης στην ελληνική οικονομία. Το αποτέλεσμα αυτής της ύφεσης θα είναι "ο θάνατος του εμποράκου" και όχι "ο θάνατος του ΔΥ". Ο ΔΥ έχει μάθει να ζει μια περιορισμένη, μετρημένη και νομοταγή ζωή με σταθερές μεν, αλλά χαμηλές αποδοχές (παλιά τους έλεγαν 3,60) σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο καιρός των παχαίων αγελάδων παρήλθε ανεπιστρεπτί, αλλά αυτός ο καιρός υπήρξε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι για τους ΔΥ. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη σε αυτήν την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 12:35 συτές οι απολιθωμένες ιδέες του κομμουνισμού που θέλουν την δικτατορία της αστικής τάξης να την κάνουν δικτατορία του προλεταριάτου είναι δοκιμασμένη και απέτυχε.
    Δυστυχώς μόνο τα σταλινικά κατάλοιπα (ΚΚΕ και αναρχοσύριζα)είναι πλέον οι οπαδοί αυτής της αποτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tα ζώα δικαιούνται δημοψήφισμα στην Ελβετία. Στην Ελλάδα, οι Έλληνες δεν είναι ούτε τα ζώα της Ελβετίας.

    Εθνικό δημοψήφισμα διεξήχθη στην Ελβετία επί πρότασης να αναγνωριστεί στα ζώα το συνταγματικό δικαίωμα να εκπροσωπούνται στο δικαστήριο. Οργανώσεις προστασίας τόνισαν ότι με το διορισμό από το κράτος δικηγόρων των ζώων θα διασφαλιστεί η τήρηση των νόμων και θα προληφθούν κρούσματα κακοποίησης.
    Με πλειοψηφία 70% σε ένα μάλλον ανορθόδοξο δημοψήφισμα, οι Ελβετοί απέρριψαν το σχέδιο που θα υποχρέωνε την Πολιτεία να διορίζει συνηγόρους για την εκπροσώπηση των ζώων στα δικαστήρια.
    Τ' ακούτε Έλληνες.
    Τα ζώα στην Ελβετία δε ζήτησαν δημοψήφισμα. Όμως έγινε για χάρη τους.
    Εμείς οι πραγματικοί Έλληνες, "τα ζώα" για μερικούς, τόσο καιρό φωνάζουμε και ζητάμε δημοψήφισμα για το ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες και δε μας υπολογίζει κανένας. Τελικά μάλλον πρέπει να μεταναστεύσουμε στην Ελβετία, γιατί εκεί θα έχουμε καλύτερη τύχη. Θα μας αντιμετωπίζουν σαν πραγματικά ζώα και θα μας παραχωρούν και το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά. Ενώ εδώ, είμαστε "χειρότεροι από ζώα", είμαστε άξιοι της τύχης μας που μας επιφυλάσσουν κάποιοι που μας κυβερνάνε και πρέπει μόνο να πληρώνουμε και να το βουλώνουμε. Γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε τον υπουργό ευφημισμού "Προστασίας του Πολίτη".
    Το ακούτε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας ή μήπως φωνάζω έξω από τον 25 παράλληλο και δεν είμαι της αρμοδιότητάς σας, εγώ ό άμοιρος Έλληνας, ένα ζώο χωρίς κανένα οίκτο συμπόνοιας από πουθενά.


    Πρωτοέλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ποσο απολιθωμενες ειναι οι αριστερες ιδεες θα το δουμε στο τελος της κρισης.
    Βολευτειτε τωρα με τη δικτατορια των Βρυξελλων και του κεφαλαιου και οταν θα μας επιβαλλουν την ομοσπονδιοποιηση της χωρας και την υποταγη στον τουρκικο υποιμπεριαλιστικο παραγοντα θα ξυπνησετε αποτομα και θα αναγνωριζετε την πατριδα στην οποια μεγαλωσαμε γιατι θα ειναι μια αλλη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα (Αρθρο 44 πργ. 2) που
    ανφέρεται στη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων.
    Βλέπε και σχετικό άρθρο:

    http://feronymos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/03/blog-post_2344.html ακριτα ριξε μια ματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι Κώστα το γνωρίζω,
    δεν είναι η πρώτη φορά που οι ντόπιοι πολιτικοί συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν ή συμμετέχουν οι φιλοσκοπιανοί,
    ανεξάρτητα εάν οι τελευταίοι δεν τους ψηφίζουν.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον έχουμε χάσει την μπάλα, μάλλον μπήκαμε σε μια προσπάθεια συστηματικής υπονόμευσης της νοημοσύνης μας

    αρχίζω από τον Καραμανλή......
    ναι σαφώς έκανε λάθη, σαφώς έχασε δίκαια, σαφώς και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα.......αλλά πόσο λαϊκίστικο είναι να μη λες ότι δεν έκανε τίποτα.......
    να θυμίσω ότι πριν ένα χρόνο έλεγε να πάρει μέτρα......και έβαλε τον παπαθανασίου να επιβάλλει μια έκτακτη εισφορά ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ....αποτέλεσμα....όλα τα κανάλια πέσανε πάνω του...

    δε νομίζω κανείς να μην θυμάται.....και βγήκε ο Γιωργάκης με τα μεγάλα τα λόγια......πνίγετε την αγορά, μαζέψτε τα 30 δις ανείσπρακτους φόρους, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.........μας έκανε να νομίζουμε ότι θα φτιάξει τον κόσμο με τα παιδιά των λουλουδιών στην κυβέρνηση, σας τάξαν Εγνατία πού είναι η Εγνατία(για να μην ξεχνάμε)........το ίδιο και όταν προκηρύχτηκαν εκλογές.......συνετρίβη ο Καραμανλής......αλλά η αλήθεια είναι μια..........ΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΑ....

    Μετά ήρθε ο σημερινός πρωθυπουργός.......
    Δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία να καταλάβει κάποιος ότι ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ......
    Δεν νομίζω να υπάρχει πιο κυνική δήλωση πρωθυπουργού οτι παραχωρήσαμε μέρος της κυριαρχίας μας.....
    Το ΠΑΣΟΚ πάντα στηριζόταν στη δύναμη της προπαγάνδας......θυμάστε τότε που περιέφερε παντού τους ντοπαρισμένους ολυμπιονίκες...ή μήπως μια κυβέρνηση είχε πέσει θύματα;

    Δυστυχώς πέσαμε σε μια ύπνωση και πιστέψαμε ότι ο Γιώργος θα μας γέμιζε ανεμογεννήτριες και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, θα μας μάζευε τους ανείσπρακτους φόρους και θα γέμιζε ταμεία, θα έπιανε από το αυτί τις κακές τράπεζες..........ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΠΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ...............και κάθισα και σκέφτηκα.....

    για κάτσε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε πάρει κάτι υποβρύχια το 2003; αυτά τα πλήρωσε ντούκου;
    για κάτσε τους ολυμπιακούς αγώνες τους πληρώσαμε ντούκου;
    για κάτσε....η σύνταξη του ΟΓΑ δεν διπλασιάστηκε;
    για κάτσε......το πετρέλαιο που αυξήθηκε δεν επηρέασε και τις παραγγελίες του κράτους;

    επειδή το δούλεμα πρέπει να σταματήσει ας καταλάβουν κάποιοι δημοσιογράφοι ότι όταν δουλεύεις κάποιον παραπάνω από όσο πρέπει τότε θα σε φτύσει.....

    αν ο κ Παπανδρέου δεν ήξερε την κατάσταση της οικονομίας πώς έταζε;
    είναι η στοιχειώδης πράξη υπευθυνότητας που διαχωρίζει τον παπατζή από τον πολιτικό......και εδω έδειξε ότι ήταν ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ.......ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ!!!!!!!

    ίσως να μην ήταν τυχαία η πρόταση του για νομιμοποίηση του χασισιού, ίσως να μην ήταν τυχαίο όταν νόμισε ότι μας δούλεψε με το 1000000 ψήφους, ίσως να μην ήταν τυχαίο αυτό που είχε πει με το πού είναι η Εγνατία 2 μέρες μετά την παράδοση........
    όλα αυτά λάβετέ τα υπόψη όταν οι γκάφες σε μέγεθος θα είναι άθροισμα διαδοχικών όρων γεωμετρικής προόδου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ναι αλλα εμεις πρεπει να ξερουμε και ποιους ψηφιζουμε και να αναδυκνειουμε το ποιον τους γιατι τις ιδιες προδοσιες κανανε και κανουν και στην θρακη σε ΟΛΑ τα κομματα και τωρα δεν ξερουμε ποιος κυβερναει ,η ελληνικη πολιτεια 'η το τουρκικο προξενειο?οταν οι αθλιοιΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ δεν υπηρχε ενημερωση βασιζομενοι στο μικροκομματικο τους συμφερον καναν τις δουλιες τους υπογειως βασιζομενοι στην ανοχη καιτην αγνοια των πολιτων.ΤΩΡΑ υπαρχει η δυνατοτητα να σταματησει αυτο για να ξεχωριζει η ιρα απο το σταρικαι οταν δεν το κανουμε τοτε φιλε ακριτα και εμεις σαν πολιτες γινομαστε συνενοχοι.ευχαριστω που με φιλοξενεις τις αποψεις μου στο ιστολογιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κώστα όπως ξέρεις έχω πει την γνώμη μου για τους πολιτικούς και είναι αυτή του Χόρτον:

    για μία ημέρα εξουσίας οι Έλληνες πολιτικοί θυσιάζουν και την χώρα τους.

    Και αυτό το εκμεταλεύονται και οι ξένοι με τα γνωστά αποτελέσματα. Πάντως αυτήν την στιγμή τα μεγαλύτερο εκ των έσω πρόβληματα είναι η αλματώδης απεθνικοποίηση της Ελληνικής Παιδείας(η τοποθέτηση των 3 κυριών και γνωστών για τις εθνομηδενιστικές απόψεις δεν είναι τυχαία) και η ελληνοποίηση 1,1 εκ αλλοδαπών που θα έχει σαν αποτέλεσμα την οριστική κατάρευση της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά και τον πλήρη εκμηδενισμό και των μεσαίων στρμάτων που είναι αυτήν την στιγμή το 60% των Ελλήνων.
    Μεγαλύτερα προβλήματα και από την οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το ειδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ αγαπητε εχεις απολυτο δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.