Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αλβανικοί μεγαλοϊδεατισμοί

Ο διαμελισμός της Ελλάδος
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Οι ανίκανες και εθνικά επικίνδυνες κυβερνήσεις της χώρας μας των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας υιοθετήσει το ανιστόρητο και αφελές δόγμα εξωτερικής πολιτικής "Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε, αλλά και δεν παραχωρεί τίποτε", εισέπραξαν όχι μόνον τον γενικό καγχασμό και την περιφρόνηση των μεγάλων δυνάμεων, αλλά έδωσαν το σύνθημα για την διεκδίκηση ακόμα και από κράτη-οπερέτες (Σκόπια, Αλβανία) τμημάτων του ελλαδικού χώρου.
Σημειολογικά, όπως μου εξήγησε πριν από χρόνια ένας φίλος μου στο εξωτερικό, λάτρης της χώρας μας και του ελληνικού πολιτισμού, αυτή η έκφραση γίνεται αντιληπτή από τον οποιοδήποτε ξένο παράγοντα, πολιτικό, διπλωμάτη, στρατιωτικό κ.λπ. ότι η Ελλάδα έχοντας αποσπάσει από τους γείτονές της εδάφη που δεν της ανήκαν και τα οποία κάλυψαν το μέγιστο των επιδιώξεών της, αρνείται να τα επιστρέψει και αυτός είναι ο λόγος που κραυγάζει ότι "δεν παραχωρεί τίποτε". Σήμερα όμως, που ζούμε σε μια "εποχή συνεννόησης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών", αυτή η στάση της Ελλάδος κρίνεται ως απαράδεκτη και επιτέλους πρέπει οι Έλληνες να βάλουν "λίγο νερό στο κρασί τους" και να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μη επιδεικνύουν αυτήν την αδιάλλακτη στάση.
Νομίζω ότι κάτω από αυτό το απόλυτα λογικό πρίσμα για τους ξένους, σε σχέση με το βλακώδες δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής, γίνεται εύκολα αντιληπτό το γιατί όλα αυτά περί ιστορικών δικαιωμάτων κ.λπ., κ.λπ. ακούγονται στο εξωτερικό ως ύποπτα και θεωρούνται......
  "ελληνικές πονηριές" από τον μέσο πολίτη κάθε χώρας, ο οποίος βέβαια δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής ιστορίας και που δεν τον ενδιαφέρουν κιόλας. Ακολουθώντας την απλή λογική και την αφειδώς διοχετευόμενη προπαγάνδα των γειτόνων μας από Πανεπιστημιακούς, "Ιστορικούς", από "Ερευνητικά Ιδρύματα", "Ινστιτούτα" κ.λπ. πείθεται εύκολα ότι επιτέλους κάτι πρέπει να επιστρέψουν οι άπληστοι Έλληνες
Φτάσαμε λοιπόν σήμερα να διεκδικούν σχεδόν όλοι οι γείτονές μας κάτι από τα ελληνικά εδάφη και εμείς να επιμένουμε ότι "δεν διεκδικούμε τίποτε" και να αφήνουμε στην τύχη τους τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, της Πελαγονίας (Σκόπια), της Ίμβρου και Τενέδου, της Κωνσταντινούπολης, της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας ή των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μη τυχόν και παρεξηγηθούμε! Βεβαίως, στα περισσότερα από τα μέρη που προαναφέρθηκαν, ο ελληνισμός έχει χαθεί οριστικά και σύντομα θα εξαφανισθεί και από τα υπόλοιπα και εμείς κεχηνότες θα θαυμάζουμε κάποιους Τούρκους συγγραφείς, τραγουδιστές ή "διανοούμενους" που γράφουν άρθρα ή κάνουν δηλώσεις για τους "ρωμιούς" που χάθηκαν και έχασε η "Ισταμπούλ" το χρώμα της και το κοσμοπολίτικο στοιχείο της!!!
Παρουσιάζουμε σήμερα μια ανάλογη περίπτωση από την "φίλη" Αλβανία που έχει μπει από καιρό στον χορό των διεκδικήσεων εις βάρος μας, έχοντας πρακτικά εξαλείψει το ελληνικό στοιχείο σε μεγάλο βαθμό, οπότε με θράσος χιλίων πιθήκων διεκδικεί σήμερα δικαιώματα για τους εγκληματίες και συνεργάτες των Γερμανο-Ιταλών κατακτητών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Τσάμηδες, αλλά και μιμούμενη τους ξεσαλωμένους Σκοπιανούς, άρχισε να προβάλλει την αλβανική καταγωγή και εθνικότητα του Βασιλέα Πύρρου της Ηπείρου (!), ακόμα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου Β΄ !!!



Κυκλοφόρησε μάλιστα και νόμισμα με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου, ο οποίος δεν ήταν προφανώς Έλληνας, αλλά Αλβανός, η δε μητέρα του Ολυμπιάδα ήταν γνήσια αλβανίδα από την Ήπειρο, όπου από τα πανάρχαια χρόνια κατοικούσαν μόνον Αλβανοί!
Νομίζω ότι δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο...
ΔΕΕ


Νόμισμα των 100 λεκ της Αλβανίας με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου

ΠΗΓΗ:Εθνο-λογικά blog

4 σχόλια:

  1. Απ'το 'Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο, από την απομόνωση στη δυναμική της ενσωμάτωσης' της Ελευθερίας Μαντά, στο συλλογικό 'Το Κόσοβο και οι Αλβανικοί Πληθυσμοί της Βαλκανικής'.

    Τι έγραψε η Αλβανική Ακαδημία Επιστημών και Αλβανολογίας (Akademia e Shkencave e Shqiperise) στα τέλη του 1998. Αντιγράφω μόνο τα σχετικά με την Ελλάδα και όχι τις υπόλοιπες "αλύτρωτες" περιοχές:

    "Στα μέσα του 19ου αιώνα...οι Αλβανοί εκτείνονταν...νότια μέχρι την Κόνιτσα, τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Μέσα σ'αυτή την έκταση υπήρχαν επίσης κάτοικοι των γειτονικών βαλκανικών εθνοτήτων, οι οποίοι αποτελούσαν μειονοτικές νησίδες στην ανοιχτή αλβανική θάλασσα"

    "Το βιλαέτι των Ιωαννίνων...περιλάμβανε και την αρχαία επαρχία της Ηπείρου, η οποία όχι τυχαία κατοικούνταν, όπως στην Αρχαιότητα, έτσι και στα μέσα του περασμένου αιώνα, περισσότερο από αλβανικούς παρά από ελληνικούς πληθυσμούς"

    Οι "Αλβανοί" της Ελλάδας "κατοικούν στα εδάφη τους, τα οποία για χιλιάδες χρόνια αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της αλβανικής επικράτειας, ανεξάρτητα από τις συνοριακές πυραμίδες που τοποθετήθηκαν το 1913"

    "Οι Αρβανίτες της Ελλάδας...έχουν το δικαίωμα να διδαχθούν στα ελληνικά...σχολεία...τη γραφή και ανάγνωση της αλβανικής γλώσσας, τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα, εκτός των σχολικών προγραμμάτων"

    "Ο δίκαιος πόθος των Αλβανών είναι η ένωση όλων των αλβανικών εθνικών εδαφών σε ένα μοναδικό εθνικό κράτος...Ο μεγάλος στόχος της Εθνικής Αναγέννησης θα επιτευχθεί σταδιακά, χέρι χέρι με τη διαδικασία ένταξης της Βαλκανικής στην ευρωπαϊκή κοινότητα...Η Αλβανική Ακαδημία Επιστημών είναι πεπεισμένη πως αν απελευθερωθούν οι Αλβανοί των αποκομμένων εθνικών εδαφών από τα δεσμά της καταπίεσης, θα ελευθερωθούν ταυτόχρονα όχι μόνο οι γείτονες κυβερνώντες από το βάρος του καταπιεστή αλλά και η Βαλκανική από τις πηγές της έντασης."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την αλβανικη ακαδημια επιστημων εκλεισε πριν 2-3 χρονια ο Σαλι Μπερισα επειδη λεει "ελεγχοταν απο τους κομμουνιστες". Φανταστειτε δηλαδη τι πρεσβευουν οι υπολοιποι που ανηκουν στο δεξιο και ακροδεξιο πολιτικο φασμα στη γειτονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, πηγή γι'αυτό που λες σχετικά με τον Μπερίσα έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εν Ελλάδι ο Αλβανός είναι εις την πατρίδα του" (in Greece the Albanian is at home) Φ. Βιρβίλης 1898
    http://maillists.uci.edu/mailman/public/mgsa-l/2010-April/012096.html

    Thomas Paschidis, «Οι Αλβανοί και το μέλλον αυτών
    εν τω Ελληνισμώ - Μετά παραρτήματος περί των Ελληνοβλάχων
    και Βουλγάρων», υπό Θ. Πασχίδου [Shqiptarët dhe e ardhmja
    e tyre në helenizëm - Me shtesë mbi grekovllehtë dhe bullgarët]
    Th. Paskidu, 1879 [The Albanians and their future in Hellenism
    -With an appendix on Grecovlachs and Bulgarians]. Reprinted
    by Karavias Publishers, Athens, 1981
    http://www.rarebooks.com.gr/book.asp?catid=356
    http://www.shqiptarortodoks.com/tekste/albanologji/Paskidu_1879.pdf

    Mihail Lambrinidis, «Οι Αλβανοί κατά την κυρίως Ελλάδα
    και την Πελοπόννησον (Ύδρα-Σπέτσαι)», υπό Μιχαήλ Λαμπρυνίδου, 1907[Shqiptarët në Greqinë qendrore dhe në Peloponez Mihail
    Lambrinidou, 1907] [The Albanians in Mainland Greece and
    Peloponnese (Hydra-Spetsae)]. Reprinted by Karavias Publishers,
    Athens, 1981 http://www.rarebooks.com.gr/book.asp?catid=357
    http://www.shqiptarortodoks.com/tekste/albanologji/Lambrinidu.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.