Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αίσχος: ο Έλληνας πολίτης θα πληρώνει μέσω της ΔΕΗ το επίδομα ΔΕΤΕ των τελωνειακών των 2500 ευρώ το μήνα!!!...#2

Το ΔΕΤΕ πρόκειται για το προκλητικό – σε σχέση με τα δεδομένα του δημοσίου τομέα– επίδομα που εισπράττουν οι τελωνειακοί κάθε φορά που εκτελωνίζουν ένα δέμα. Επίδομα που κόπηκε αρχικά κατά 12% και θα κοπεί επιπλέον κατά 8%. Αλλά από ό,τι φαίνεται η χρέωση των πολιτών για το ΔΕΤΕ επιστρέφει και μάλιστα μέσα στους λογαριασμούς ρεύματος ώστε να επιβαρύνει όλους τους Έλληνες είτε εκτελωνίζουν δέματα είτε όχι.
Στο θέμα είχα ξαναναφερθεί αλλά μετά την προκλητικήσημερινή  ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ που νομίζει ότι απευθύνεται σε ζώα θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράματα.
Οι τελωνειακοί από την πλευρά τους εξηγούν ότι δεν πρόκειται για τέλος που θα το εισπράττουν ως αμοιβή ή για συμπλήρωμα στα επιδόματα τους. Πρόκειται, τονίζουν, για φόρο που θα καταλήξει στα κρατικά ταμεία για να καλύψει τις απώλειες εσόδων που έχει το δημόσιο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι υποχρεωτικά, όλοι οι Έλληνες, θα πρέπει να πληρώνουν σε κάθε λογαριασμό ειδικό τέλος για το ΔΕΤΕ και τον ΕΦΚ.
Η ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζει ότι τα τιμολόγιά της παραμένουν τα ίδια ακριβώς. Πετώντας εμμέσως πλην σαφώς το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση και στα φορολογικά μέτρα που έλαβε για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας.
Κοιτάξτε να δείτε πως θα μας ληστεύει το Κράτος για να τα πάρει η συντεχνία των Τελωνειακών που έχασε 20% ΔΗΘΕΝ από το κόψιμο του επιδόματος:
Το ΔΕΤΕ εισπράτεται για όλες τις συναλλαγές με το τελωνειο και επιπλεον 5 τοις χιλιοις στα καυσιμα. Τώρα έρχεται και στον ΕΦΚ στην καταναλωση ηλεκτρικου ρευματος.
Εάν υποθέσουμε ότι το συνολικό ποσό -πριν από τις μειώσεις- που μαζευεται στον λογαριασμο ΔΕΤΕ ειναι 100 εκατ. ευρώ.
Από αυτά περιπου τα 90 πηγαιναν για αποζημιώσεις τελωνειακων και τα υπόλοιπα στον κρατικο προϋπολογισμό.
Με τις μειωσεις της αποζημιωσης ΔΕΤΕ κατά 20% μ.ο.(και των συνολικων αποδοχων κατά 16%) τα 90 έγιναν 72 περιπου οπότε στον κρατικο προυπολογισμο θα πηγαίνουν τα 28.
Με την επιβάρυνση τώρα στην ΔΕΗ  και εάν υποθέσουμε ότι τα 100 περίπου εκατ γίνουν 150 εκατ., το 72% αντιστοιχεί σε 108 εκατ. υπέρ των τελωνειακών και αντίστοιχα, 42 εκατ. υπέρ του κράτους...
Έτσι ούτε οι τελωνειακοί ΧΑΝΟΥΝ αλλά και το ΚΡΑΤΟΣ παίρνει και άλλα χρήματα μέσω της ΔΕΗ από τον Έλληνα πολίτη.

ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΗN ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΦΑ;

Δυστυχώς οι συντεχνίες συνεχίζουν κανονικά εμμέσως να κάνουν ότι θέλουν σε αυτόν τόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλα παραθυράκια για αυτές τις ομάδες προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους και που είναι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Όχι το ΔΝΤ,
Όχι η Μέρκελ,
Όχι η ΕΕ,
Όχι οι θυσίες τους Ελληνικού λαού,
αλλά ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν θα μας σώσει από αυτούς που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα,
Ακόμα και τώρα προσπαθούν να σώσουν τις συντεχνίες του Δημοσίου,
Διότι ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.

1 σχόλιο:

  1. υπαρχει τροπος να μην πληρωνουμε ουτε ερτ ουτε οτιδηποτε αλλο εκτος της καθαρης αξιας του ρευματος.το ειχε κανει η μερκουρη οταν ηταν αντιπολιτευση φυσικα για να μην πληρωνουν ερτ.μετα που εγινε υπουργος πολιτισμου πληρωνε κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.