Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Υπόθεση «Нова Зора»: το μεγάλο παραμύθι των Σκοπιανών

Όπως έχω πει σε προηγούμενη ανάρτηση, η προσπάθεια αυτή των Σκοπιανών, δηλαδή η έκδοση εφημερίδας-περιοδικού δεν είναι κάτι το καινούργιο. Όπως και τότε έτσι πιστεύω και τώρα κεντρική θέση στην ιστορική αρθρογραφία Σκοπιανών θα είναι: η ερμηνεία της αντιπαράθεσης αρχαίων Μακεδόνων και Νοτίων Ελλήνων και η επαναστατική δραστηριότητα των Μακεδονικών εθνικοτήτων και εθνοτήτων στις αρχές του αιώνα όπως η εξέγερση του Ίλιντεν και ο Μακεδονικός Αγώνας.Σήμερα λοιπόν αναρτώ πρωτοσέλιδα από τις προηγούμενες 3 εφημερίδες των Σκοπιανών ώστε να σας αποδείξω ότι οι Σκοπιανοί σαφώς και λένε ψέμματα ότι αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια τους. Οι Εφημερίδες λοιπόν είναι:.....







Σε ότι αφορά την γλώσσα υπενθυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να βάλουν την γλώσσα τους σε έντυπο(τώρα και σε ηλεκτρονικό) τύπο. Μάλιστα στο πρώτο τεύχος της Ζόρα δημοσίευσαν ένα κυριλλικό αλφάβητο διαφορετικό από αυτό της FYROM, υποστηρίζοντας ότι αυτό χρησιμοποιούσαν οι προγονοι τους στις αρχές του 20ου αιώνα.
5 μήνες αργότερα φυσικά και στο 2ο τεύχος υιοθέτησαν το αλφάβητο που κατασκεύασαν οι κομμουνιστές της Γιουγκοσλαβίας, και το οποίο το ονόμασαν ως Μακεντόνσκι.

6 σχόλια:

  1. Άλλο ένα μεγάλο ψέμα είναι αυτό που λένε "Ξέρουμε ότι θα βρούμε συμπαραστάτες όλους τους Μακεδόνες..." Αυτούς που έβγαλαν τις πρώτες σκοπιανές εφημερίδες στην Ελλάδα Μογλανά και Ζορα αποκλείετε να τους έχουν συμπαραστάτες γιατί προσπαθούν να τους σβίσουν.Γιαυτό έθαψαν τις εφημερίδες τους. Δεν βάζουν τα δικά τους μπλοκ belomorska - ilinden ούτε στην ιστοσελίδα του ουράνιου τόξου. Και απ ότι φαίνεται εκείνοι δεν είναι και τόσο χαηβάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο facebook έχουν κάνει μια σελίδα
    http://www.facebook.com/pages/TA-MAKEDONIKA-BLOG-TES-ELLADAS-THE-MACEDONIAN-BLOGS-IN-GREECE/248351575887
    Εχουν βάλει τα φιλοσκοπιανά μπλοκ εκτός από το belomorska και το ilinden. Αυτά φαίνεται δεν τα θεωρούν «μακεδονικά».
    Αλλά ακόμα και εκεί φαίνεται άλλη μια διάσπαση. Ο Βοσκόπουλος που έφαγε την ομάδα της αριδέας έχει σχόλια στο «αρέσει» μόνο στα άλλα μπλοκ εκτός από εκείνο της Nova Zora. Δηλαδή δεν στηρίζει τη νέα – παλιά εφημερίδα. Είναι τόσοι πολλοί που έχουν γίνει δέκα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι λιγοστοί αντιμακεδόνες έχουν μπλέξει τα μπούτια τους.

    Το ότι τους παρουσιάζεις ως ενιαίο μέτωπο ενώ Νόβα Ζόρα (παλαιά) και Ζόρα ήταν έντυπα ομάδων που διαφώνησαν και χωρίστηκαν τους πάει πολύ.

    Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει η νέα ΝΖ. Τρίτη ομάδα με φιλικές σχέσεις με την παλαιά;

    Ας μας διαφωτίσει κάποιος αντιμακεδόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα ξέχασες τη Λόζα του Σακελλάριου (άλλη έκδοση από τη Θεσσαλονίκη - την είχε προωθήσει ποιός άλλος, ο Ιός της "Ε").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΕ δεν το ξέχασα, απλά επικεντρώθηκα στο όνομα «Νόβα Ζόρα» και στα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 3:06 τα blog belomorska και το ilinden είναι εναντίον του Ουράνιου Τόξου και για αυτό δεν τα έβαλαν.

    @4:47 η ΝΖ προφανώς ακολουθεί την πολιτική του ΟΤ, με ότι συνεπάγεται από πλευράς περιεχομένων και προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.