Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

To Ευρωπαικό δικαστήριο(European Court of Human Rights) απέρριψε τις πρώτες Σκοπιανές αγωγές για τις περιουσίες

Ιούνιος 30, 2010

Οι περιουσίες των Σλάβων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε περιοχές των Σκοπίων, υπολογίζονται, θεωρητικά, – σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα ‘Βρέμε’- κοντά στα δέκα δις, αλλά «οι ιδιοκτήτες δεν έχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι- ή ήταν- ιδιοκτήτες σε ακίνητα στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα που αφήνει το περιθώριο να ειπωθεί ότι πρόκειται καθαρά για εικασίες των Σλάβων, που κατέφυγαν στα Σκόπια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι ατομικές αγωγές που κατέθεσαν οι Σκοπιανοί κατά του ελληνικού κράτους στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, κρίθηκαν απορριπτέες, γιατί αδυνατούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους».

Το σκοπιανό κόμμα στην Ελλάδα, «Ουράνιο Τόξο», γράφει......
 η σκοπιανή εφημερίδα, καθοδηγώντας τον πρόεδρο του συλλόγου των παιδιών των προσφύγων, Γκεοργκε Ντονέφσκι, του υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει το σύλλογο αυτόν και παρότρυνε τα μέλη του συλλόγου, να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν αποδεικτικά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν τις περιουσίες των προγόνων τους.

Το ‘Ουράνιο Τόξο’ , που έχει έδρα τη Φλώρινα, συμβούλευσε τους απογόνους των Σλάβων της Ελλάδας, να μην προβαίνουν σε ατομικές αγωγές γιατί είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αλλά να διεξάγουν αγώνα σε συνεργασία με κρατικούς φορείς της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Πηγή:το blog του Γιώργου Εχέδωρου.

8 σχόλια:

  1. Ακριτα στην επισημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν υπάρχει όμως κάποια αναφορά σε απόρριψη προσφυγης.
    Επίσης βλέπω έντονη κινητικότητα των Σκοπίων σε επίπεδο κράτους με συναντήσεις Ευρωπαιων Δικαστών και επισκέψεις στην έδρα του Δικαστηρίου στο Στρασσβούργο:

    http://multimedia.echr.coe.int/en/photo/detail/74/visite-du-prsident-de-lex-rpublique-yougoslave-de-macd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα και εγώ,
    δεν παύει όμως να είναι είδηση από σκοπιανό ΜΜΕ που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσα χρόνια λένε συχνά-πυκνά για επικείμενες αποφάσεις υπέρ τους και όταν ψάξει κανείς βλέπει πως δεν υπήρχαν ούτε καν αγωγές που να έχουν γίνει αποδεκτές (πως να υπάρξουν άλλωστε όταν δεν είχαν προηγηθεί οι τελεσίδικες αποφάσεις στα ελληνικά δικαστήρια). Τώρα που λένε πως χάσανε τις δίκες το κάνουμε είδηση; Πίπες έγραφαν τότε και πίπες γράφουν και τώρα. Αντιθέτως τα κουμάσια AMHRC-MHRMI (χρηματοδότες του Βινοζίτο και της Νόβα Ζόρα) έχουν πιάσει το νόημα και οργανώνονται για αγωγές πρώτα στα ελληνικά δικαστήρια και αφού υπάρξει και απόφαση του Αρείου Πάγου (μετά χρόνια) τότε προσφυγή στο ΕΔΑΔ. Θέλω να ξέρω ποιούς δικηγόρους βρήκανε στην Ελλάδα (την Κούρτοβικ; τον Θεοδωρίδη;) Σ' αυτές τις κινήσεις να δώσεις δημοσιότητα Ακρίτα - όχι στα παιχνίδια των ΜΜΕ τους που μπορεί και να αποτελούν κομμάτι πολέμου οργανώσεων τους (για το ποιά θα μαζέψει τις νέες αγωγές και θα φάει το χρήμα της εκπροσώπησης). Και πέρασε και το άρθρο του Κτιστάκη από την "Κ" πριν λίγα χρόνια για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KE, τους δικηγόρους που χρησιμοποιεί ο Δημητράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τις κλωτσιες επρεπε να ειχαμε πεταξει το Ουρανιο τοξο εξω απο την Ελλαδα αλλα τι να περιμενει κανεις απο τους αχρηστους δημοσιουπαλληλισκους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11:24 δεν χρειάζονται κλωτσιές,
    να εφαρμόζουμε τους νόμους χρειάζεται,
    και μην ξεχνάς το ΟΤ στις εκλογές κάθε φορά πατώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αθώωσε τον φιλέλληνα πρωθυπουργό της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό σε βάρος του λαού της ΠΓΔΜ. Ο κ. Ραν είχε κατηγορήσει την ΠΓΔΜ ότι "κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας".

    Μιλώντας πέρσι στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Αδελαίδας, ο κ. Ραν κατηγόρησε, παράλληλα, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ότι "εξάπτει τα πάθη κατά επικίνδυνο τρόπο και δημιουργεί ένταση με την Ελλάδα".

    Εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού κινήθηκε η παροικία των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ κατοίκων της Νότιας Αυστραλίας, που έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η δικαστής Κάθριν Μπράσον, ο οποίος εξέτασε την καταγγελία, είπε ότι αυτή "στερείται ουσίας".

    Ο ίδιος ο κ. Ραν είπε ότι "μισεί τον ρατσισμό" και η κριτική του δεν στρεφόταν εναντίον του λαού της ΠΓΔΜ, αλλά εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει το καθεστώς των Σκοπίων.

    Ο κ. Ραν δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος όσον αφορά τη στάση του στα θέματα του ρατσισμού, του πολυπολιτισμού και της ανεκτικότητας εθνοτικών διαφορών.

    "Αλλά κανείς δεν θα μπορέσει να με φιμώσει και να εκφράζω ευθαρσώς την άποψή μου πάνω σε θέματα ιστορικής αλήθειας", τόνισε.

    Ο κ. Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που κατάγονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Ραν αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του, ότι θα «συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει το σκοπό» τους.

    Ο κ. Ραν είχε δηλώσει παλαιότερα πως "η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ΟΤ στις εκλογές κάθε φορά πατώνει.

    ===

    Ta tahudromia ftaine :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.