Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η διαχρονική προπαγάνδα της «καταπιεσμένης σλαβομακεδονικής μειονότητας»

Ένα από τους βασικούς θεματικούς άξονες του Σλαβομακεδονισμού που συμπυκνώνουν διαχρονικά τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές αρχές της FYROM είναι η ύπαρξη στην Ελλάδα «μακεδονικής μειονότητας», η οποία μάλιστα καταπιέζεται από τις ελληνικές αρχές.

Η ενότητα του «αλύτρωτου αλλά ενιαίου μακεδονικού χώρου» συνδέεται άρρηκτα με αυτήν την ύπαρξη στις γειτονικές χώρες «μακεδονικής μειονότητας», η οποία μάλιστα καταπιέζεται. Το στοιχείο αυτό περιλαμβάνεται, στην ιδρυτική διάσκεψη του ΑΣΝΟΜ, η οποία είναι στο προοίμιο του Συντάγματος της FYROM, και έκτοτε εξακολουθεί αναλλοίωτο να διαποτίζει τον πολιτικό λόγο και την κρατική πολιτική της. Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα του ASNOM όπου αναφέρει:«Είναι αναγκαίο να ενώσουμε όλο τον μακεδόνικο λαό και από τα τρία τμήματα της Μακεδονίας μέσα σε ένα μακεδονικό εθνικό κρά­τος... οι Μακεδόνες από την ελληνική και τη βουλγαρική Μακεδονία πρέπει να ακο­λουθήσουν το παράδειγμα των Μακεδόνων στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία».

Το ενδιαφέρον για την τύχη της «μακεδονικής μειονότητας» στις γειτονικές χώρες εξέφρασε άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της FYROM σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο, στις 21 Δεκεμβρίου του 2006. Επίσης, η αναφορά στις «μακεδονικές μειονότητες» και η εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος περιέχεται και στους προγραμματικούς στόχους του Υπουργείου Πολιτισμού για την περίοδο 2004-2008, ενισχύεται με την έκδοση σχετικών μελετών, ενώ αποτελεί και δημόσια εκπεφρασμένη αρχή στην επίσημη διακήρυξη του κυβερνώντος κόμματος του ΒΜΡΟ.
Είναι,επίσης , χαρακτηριστικό πως η πολιτική ηγεσία της FYROM συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις.....

επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνουν οι προσφυγικές οργανώσεις, εκφωνώντας συχνά εμπρηστικούς λόγους. Έτσι, ο τότε Πρόεδρος της FYROM Κίρο Γκλιγκόρωφ συμμετείχε στην «Β' Συνάντηση των παιδιών-φυγάδων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια το 1998, ο Πρωθυπουργός Γκρούεφσκι έλαβε μέρος στην «26η Συνάντηση Μακεδόνων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στο Τύρνοβο το 2006, ο τότε Πρωθυπουργός Τσερβένκοφσκι τίμησε με την παρουσία του την «15η Συνάντηση Μακεδόνων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» στο Τύρνοβο το 1995, ενώ ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών Καζούλε παρευρέθηκε στην «22η Συνάντηση Μακεδόνων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», που διοργανώθηκε στο Τύρνοβο το 2002.

Στο παρακάτω pdf αρχείο μπορείτε να διαβάσετε μέρος της προπαγάνδας των Σκοπίων σε ότι αφορά το θέμα. Είναι από το βιβλίο  ο «Μακεδονισμός Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006» της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και άρθρο του Ιάκωβου Μιχαηλίδη.



Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, με απόλυτα ελεύθερες εκλογές, όπως στην Ελλάδα, οι πολιτικές απόψεις κρίνονται από την ανταπόκριση που έχουν στους πολίτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκρίθη. Και μιλάω φυσικά για το Ουράνιο Τόξο, το κόμμα που εκπροσωπεί τους Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα και το οποίο στις τελευταίες εκλογές (Ευρωπαικές) κυριολεκτικά πάτωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.