Η ενότητα του «αλύτρωτου αλλά ενιαίου μακεδονικού χώρου» συνδέεται άρρηκτα με αυτήν την ύπαρξη στις γειτονικές χώρες «μακεδονικής μειονότητας», η οποία μάλιστα καταπιέζεται. Το στοιχείο αυτό περιλαμβάνεται, στην ιδρυτική διάσκεψη του ΑΣΝΟΜ, η οποία είναι στο προοίμιο του Συντάγματος της FYROM, και έκτοτε εξακολουθεί αναλλοίωτο να διαποτίζει τον πολιτικό λόγο και την κρατική πολιτική της. Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα του ASNOM όπου αναφέρει:«Είναι αναγκαίο να ενώσουμε όλο τον μακεδόνικο λαό και από τα τρία τμήματα της Μακεδονίας μέσα σε ένα μακεδονικό εθνικό κράτος... οι Μακεδόνες από την ελληνική και τη βουλγαρική Μακεδονία πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Μακεδόνων στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία».
Το ενδιαφέρον για την τύχη της «μακεδονικής μειονότητας» στις γειτονικές χώρες εξέφρασε άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της FYROM σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο, στις 21 Δεκεμβρίου του 2006. Επίσης, η αναφορά στις «μακεδονικές μειονότητες» και η εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος περιέχεται και στους προγραμματικούς στόχους του Υπουργείου Πολιτισμού για την περίοδο 2004-2008, ενισχύεται με την έκδοση σχετικών μελετών, ενώ αποτελεί και δημόσια εκπεφρασμένη αρχή στην επίσημη διακήρυξη του κυβερνώντος κόμματος του ΒΜΡΟ.
Είναι,επίσης , χαρακτηριστικό πως η πολιτική ηγεσία της FYROM συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις.....
επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνουν οι προσφυγικές οργανώσεις, εκφωνώντας συχνά εμπρηστικούς λόγους. Έτσι, ο τότε Πρόεδρος της FYROM Κίρο Γκλιγκόρωφ συμμετείχε στην «Β' Συνάντηση των παιδιών-φυγάδων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια το 1998, ο Πρωθυπουργός Γκρούεφσκι έλαβε μέρος στην «26η Συνάντηση Μακεδόνων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στο Τύρνοβο το 2006, ο τότε Πρωθυπουργός Τσερβένκοφσκι τίμησε με την παρουσία του την «15η Συνάντηση Μακεδόνων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» στο Τύρνοβο το 1995, ενώ ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών Καζούλε παρευρέθηκε στην «22η Συνάντηση Μακεδόνων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», που διοργανώθηκε στο Τύρνοβο το 2002.
Στο παρακάτω pdf αρχείο μπορείτε να διαβάσετε μέρος της προπαγάνδας των Σκοπίων σε ότι αφορά το θέμα. Είναι από το βιβλίο ο «Μακεδονισμός Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006» της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και άρθρο του Ιάκωβου Μιχαηλίδη.
Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, με απόλυτα ελεύθερες εκλογές, όπως στην Ελλάδα, οι πολιτικές απόψεις κρίνονται από την ανταπόκριση που έχουν στους πολίτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκρίθη. Και μιλάω φυσικά για το Ουράνιο Τόξο, το κόμμα που εκπροσωπεί τους Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα και το οποίο στις τελευταίες εκλογές (Ευρωπαικές) κυριολεκτικά πάτωσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.