Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Έχουμε εσωτερική Στάση Πληρωμών ή κοινώς χρεοκοπία στην πράξη;

Το κράτος δεν πληρώνει εδώ και ένα χρόνο τις εσωτερικές υποχρεώσεις του σε προμηθευτές, επιχειρήσεις που αναμένουν επιστροφή του ΦΠΑ, νοσήλεια, ασφαλιστικά ταμεία, υπερωρίες κ.λ.π..
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι πάνω από ένα χρόνο έχουν να πληρωθούν οι Γιατροί, Φαρμακοποιοί, ιδιωτικές κλινικές από τον ΟΠΑΔ, το Μετοχικά ταμεία δεν πληρώνουν τις επικουρικές συντάξεις και μερίσματα, απλήρωτοι χιλιάδες συμβασιούχοι, απλήρωτοι οι πάσης φύσεως προμηθευτές και δεκάδες άλλα παραδείγματα.
Τώρα μάλιστα όπως είπαν και στο ALTER σήμερα, ότι πλέον λόγω της μη κρατικής χρηματοδότησης, το ΙΚΑ δεν θα πληρώνει τις έμμεσες υποχρεώσεις του μέχρι τέλος του έτους για να δίνει μισθούς και κυρίως συντάξεις.
Ναι πληρώνει μόνο πετσοκομένους μισθούς και συντάξεις, ενώ στο εξωτερικό πληρώνει τις υποχρεώσεις του μέσω του δανείου της τρόικας. Φυσικά απώτερος σκοπός αυτών  των πληρωμών φαίνεται πλέον καθαρά είναι να μην διαλυθεί η ΕΕ και το νομισματικό της σύστημα.
Το βασικότερο επιχείρημα της κυβέρνησης σε ότι αφορά το μνημόνιο, ήταν να μην κηρύξει στάση πληρωμών το Ελληνικό κράτος.
Η δε δικαιολογία για την αιτία της κακής μας οικονομίας ήταν το δημόσιο χρέος , αυτό γκρεμίστηκε από την εξής δήλωση:«Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος, αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας».
Τάδε έφη Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ.
Τρανά παραδείγματα η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν από τα διαφθαρμένα εποπτικά και εκτελεστικά όργανα.
Ο Πρωθυπουργός αποδεικνύει μέρα με την μέρα ότι ενώ...
παλεύει για την επιφανειακή και ουτοπική εικόνα της Ελλάδας έξω,στο εσωτερικό πλέον το μόνο που απομένει είναι η στάση πληρωμών στους μισθούς και συντάξεις για να γκρεμιστεί αυτή η εικόνα.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα  από έντυπα ΜΜΕ ξεκίνησαν σιγά και σε μικρές στήλες να το αναφέρουν, και οι ξένοι γνωρίζουν πλέον ότι το Ελληνικό Δημόσιο πλέον ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ τις έμμεσες υποχρεώσεις του, και εάν συνεχιστεί αυτό δεν θα μας σώσει ΚΑΜΜΙΑ ΕΕ και ΔΝΤ όπως και δεν θα βρεθεί επενδυτής ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ.
Για αυτό και τα spread θα είναι ΥΨΗΛΑ και δεν θα βγούμε ποτέ από το αδιέξοδο.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

2 σχόλια:

  1. Λαθάκια ακριτικά:''......να μην κηρύξει......'' και ό χ ι ''......να μην κυρήξει......'' και ''......ο ι οποίες......'' και ό χ ι ''......η οποίες......''.

    Κατά τα άλλα,καλό και αληθινό κείμενο που φανερώνει,επιτέλους,πως ήλθε η αναμενόμενη από πολλούς και η συνειδητοποίηση μιας ακόμη οικονομικής χρεοκοπίας της Ελλάδος,η οποία δεν ωμολογείτο με διαυγή χείλη έως τώρα για να μην αναστατωθή και να μη πανικοβληθή περαιτέρω ο ελληνικός λαός αλλά που αργά ή γρήγορα -γρήγορα,διεφάνη- επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές:πως τα αδιέξοδα 'στα οποία περιέρχεται ο πολύπαθος λαός της Ελλάδος πολλαπλασιάζονται δραματικότερα και με γεωμετρική,αφάνταστη πρόοδο,ότι οι νεότερες γενεές Ελλήνων θα ζήσουν σε περιόδους πλήρους εκφυλισμού,διάλυσης,μιζέριας,πενίας -εάν υπολογίσουμε,κιόλας,ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική επί τη βάσει της δανειακής υπογραφθείσης σύμβασης θα εξακολουθεί να μας περισφίγγη το λαιμό,να ''λύνη και να δένη'' κοινώς,μέχρι το 2060(!),όπως έχει ακουσθή από της 'μικρής οθόνης-,τελικά πως,κατά τη γνώμη μου,η σαπουνόπερα αυτή,η (και) (επ)ονομαζόμενη χρονική περίοδος της ''Μεταπολίτευσης'' και της λεγόμενης ''αποκατάστασης της δημοκρατίας'' 'στη Χώρα,μετά από την πτώση του σκληρού στρατιωτικού καθεστώτος των συνταγματαρχών,έληξε αδοξότατα και με την πλέον παταγώδη και ηχηρή αποτυχία,ανοίγοντας,όμως,χαραμάδες φωτός για να 'μπορέσουμε να ανασυνθέσουμε το εθνικό μας απωλεσθέν πρόσωπο και τον παραδοσιακό μας εθνοκοινωνικό χαρακτήρα με μια ανανέωση και μια καινοφάνεια αναγκαίες,πέρα από τις λοίσθιες,άχρι της ώρας ταύτης έτι,φυσαλίδες που έχουν απομείνη να επιπνέουν και με τρομερό κόπο να προσπαθούν να κρατήσουν τα κεκτημένα ''δικαιώματα'' της εντόπιας ολιγαρχίας καθ'όλα τα έτη αυτά,τα τελευταία,της φαυλοκρατίας και της γενικευμένης κλεπτοκρατίας.Έτσι μόνο θα αναχαραχθή μέλλον ευοίωνο και βιώσιμο:αν 'δούμε ποιοι ήμαστε και ποιοι 'θέλουμε να γίνουμε,λαμβάνοντας παραδείγματα ακόμη και από Βαλκάνιους γείτονες,οι οποίοι,αν και μισαλλόδοξα και εμπαθώς και παρά τα εγγενή των προβλήματα,προβάλλουν μια πάγια πυγμή και μια διεκδικητικότητα και,παραλλήλως προς μειονεκτήματα,σφίγγουν τα χέρια 'στο τραπέζι των ενωμένοι και ομονοούντες και μας τρίζουν και τα 'δόντια,συν τοις άλλοις(!),ενισχύοντας οικονομικά την πατρίδα των,με εμάς να μένουμε άπραγοι και ενεοί,εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τις ορθογραφικές σου παρεμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.