Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σε συνεδρίαση της, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη.

Κάποιοι θα προτρέξουν να αναφέρουν ότι πρόκειται απλά για εισήγηση και όχι για απόφαση αλλά, με βάση πληροφορίες του parapolitika.gr, το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.
Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπογράμμιζε  ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».
Φυσικά με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου", σε μεγάλη μερίδα των δήμων ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές, με τους "αδικημένους" να είναι έτοιμοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και την κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη, περιμένοντας την τελική απόφαση του ΣτΕ.
Ελπίζω στις 3 Ιουνίου, το ΣτΕ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κηρύξει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ τον εθνοκτόνο νόμο Ν. 3838/10, όπως έκανε το τμήμα.

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε τον περίγυρο που μας ταιριάζει σαν κοινωνία, σαν άνθρωποι, σαν λαός. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αθήνας για την δολοφονία του Έλληνα οικογενειάρχη είναι ζήτημα αν συμμετείχαν 500 άτομα με μέση ηλικία τα 60 έτη. Στην πορεία, από το σημείο της δολοφονίας μέχρι το Δημαρχείο, οι κάτοικοι με τις πιτζάμες παρατηρούσαν από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών... Οι λαθρομετανάστες από τούς κάθετους στενούς δρόμους της Γ’ Σεπτεμβρίου προκαλούσαν τους διαδηλωτές με την προστασία των ΜΑΤ. Μάταια ο ενθουσιασμός των λιγοστών νέων (όχι πάνω από 50 άτομα), της Χρυσής Αυγής προσπαθούσε να εμψυχώσει τα διαδηλώνοντα γερόντια...Οι νέοι στις καφετέριες, οι περαστικοί προσπερνούσαν βιαστικοί με σκυμμένο το κεφάλι...Ένας λαός σε μαζική αποχαύνωση, με προχωρημένη εγκεφαλική σήψη φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα στον περίγυρό του. Το τέλος το περιγράφει ο Καβάφης.

    «..Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος. Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κ’αισθήματα. Πικρά για μας ο Πρίαμος κ’η Εκάβη κλαίνε.»
    Kimon
    cometoreal@blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.